MBI voor tuin

Voor hoveniers en stratenmakers

Welkom vakman. Vind snel wat je zoekt!

Al 77 jaar de betrouwbare basis

De Steenmeesters van Nederland zijn al 77 jaar jouw betrouwbare basis voor elk project. Ook al is jouw aanspreekpartner de bestratingsvakhandel, de prachtige projecten die je maakt ontgaan ons zeker niet. Dank je wel voor het vertrouwen en de samenwerking!

Voor inkoop en informatie over onze sierbestrating kun je terecht bij onze erkende dealers. De bestratingsvakhandel kan je de service geven die je verdient! Dan kunnen wij ons richten op het maken van prachtige bestratingsmaterialen zodat jouw projecten nog mooier worden. Uiteraard staan wij ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden en onze aftersales servicedienst staat paraat om je te helpen als er problemen zijn.  Je kunt ons bereiken via marketing@mbi.nl. Wij raden je aan in te schrijven voor onze nieuwsbrief zodat wij je eenvoudig kunnen bereiken met product- en verwerkingsinformatie.

Verwerkingsadvies

Onderstaand tref je onze algemene verwerkingsadviezen aan. Ga je GeoCeramica® aanleggen? Wij willen je erop wijzen dat in elke verpakking een verwerkingsadvies zit ingesloten. Hierop vind je ook alle informatie die je nodig hebt. Een belangrijk onderdeel van de verwerking betreft ook het voegen en zagen van tegels. Wist je dat wij speciale zaagbladen hebben ontwikkeld voor GeoSteen® en GeoCeramica®? Vind meer informatie op deze pagina over voegen en zagen. Of vraag bij de vakhandel naar MBI Tilemaster. Het zijn uiterst betaalbare diamantbladen die wij van harte aan kunnen bevelen.

Verwerk tegels perfect met onze Toebehoren.

Voegmiddelen

Welke voegmiddelen zijn er? Wij bieden een ruim assortiment voegmiddelen voor allerlei soorten bestrating en ondergronden.

Welk voegmiddel heb ik nodig? Om eenvoudig te bepalen welk voegmiddel je nodig hebt voor jouw type bestrating en ondergrond, raadpleeg ons voegadvies.

Hoeveel voegmiddel heb ik nodig? Nooit meer te veel of te weinig voegmiddel! Download onze calculator om eenvoudig te berekenen hoeveel voegmiddel je nodig hebt.

MBI Tilemaster

De MBI Tilemaster series zaagbladen zijn perfect geschikt om sierbestrating pas te maken in de tuin. Tilemaster Concrete is speciaal voor het zagen van betonnen sierbestrating en Tilemaster Ceramics voor het zagen van keramiek en GeoCeramica®. Beide zijn verkrijgbaar in 2 afmetingen, toepasbaar voor zowel in steenzagen als zaagtafels dankzij hun uitneembare as-ring.

Download het productblad of vind een verkooppunt in de buurt.

Gemakkelijk tuintegels voorzien van ledverlichting met GeoCeramica® inlite-ready

Wensen voor een prachtig en strak verlichtingspad? Geïntegreerde verlichting geeft een luxueuzere uitstraling dan normale grondspots. Daarom zijn GeoCeramica® tegels te bestellen die reeds zijn voorzien van uitsparingen, zodat je niet zelf hoeft te boren!

 • Verkrijgbaar bij alle MBI Dealers
 • De uitsparing kan in 2 diameters geleverd worden: Ø22mm en Ø60mm
 • Consumentadviesprijs € 12,50 incl. BTW per uitsparing

GeoCeramica®, 2cm of 3cm dik keramiek? Dit zijn de verschillen.

Dikte keramische tegels

Keramische tuinbestrating is zeer goed bestand tegen krassen, slijten en vlekken en laat elke tuin luxueus uitzien. Echter zijn er nog veel verschillen tussen 2cm dik, 3cm dik keramiek en GeoCeramica® – een combinatietegel van 1cm dik keramiek op een Stabikorn® onderlaag van 3cm. De keuze voor een bepaalde dikte van keramische tegels is van belang vanwege verschillen in:

 • Benodigde ondergrond
 • Kans op breuk bij belasting
 • Stabiliteit van het terras
 • Verwerkingsgemak

Anders dan 2cm en 3cm keramiek, benodigd GeoCeramica® geen speciale ondergrond. Deze kan namelijk vaak direct op een zandbed gelegd worden. Met de ingebouwde afstandhouders zijn de 4cm combinatietegels nóg sneller en eenvoudiger te verwerken. Bovendien is GeoCeramica® ook beschikbaar in 6cm en 8cm dik voor opritten en toepassingen in de openbare ruimte. Lees uitgebreid verder over voor- en nadelen van verschillende diktes keramiek.

GeoCeramica® MAXXIMA in 100x100cm voor een indrukwekkende tuin.

Wij zien dat tuintegels steeds groter worden. MBI speelt in op deze vraag met de introductie van GeoCeramica® Maxxima. Koninklijke tegels met een afmeting van maar liefst 100×100 centimeter. Bekijk alle beschikbare designs binnen onze collectie in de webcatalogus.

Inspiratie opdoen?

 

Ook voor inspiratie opdoen kun je bij ons terecht. Blader door recente projecten of neem een kijkje op onze externe beeldbank. Heb je zelf een mooi project en wil je die met ons delen? Wij sturen graag de fotograaf langs. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via marketing@mbi.nl.

Bezoek onze Showtuin of neem Contact met ons op!

MBI biedt een zeer ruim assortiment tuintegels en stenen. Deze kun je komen bezichtigen in onze showtuin tijdens kantoortijden op onderstaand adres. Ook kun je jouw opdrachtgever rustig bij ons rond laten kijken. Wij verstrekken geen andere prijsinformatie dan vermeld in onze catalogus.

Adres showtuin:
Haatlandhaven 11
8263 AS Kampen

Om je verder zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij je graag naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het sierbestrating assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer de MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden.

  Verzenden

  Contact