MBI voor Infra

Texturen voor stenen

Toplaagtexturen voor hoogwaardig straatwerk

Stenen met toplaag

De MBI-steen is opgebouwd uit een onderlaag van kernbeton en een toplaag. De toplaag wordt op een zodanige manier op de onderlaag aangebracht dat een optimale hechting plaatsvindt en de toplaag en onderlaag duurzaam met elkaar zijn verbonden.

Sinds 1980

MBI is de uitvinder van stenen met een hoogwaardige toplaag. Dit zijn toplagen voorzien van een hoog percentage natuurlijke granulaten, in gewassen en niet-gewassen uitvoeringen. Deze stenen garanderen een veel betere kleurechtheid dan de traditionele betonklinker. Het succes is begonnen met de gewassen textuur GeoColor, waarvan al miljoenen stenen gemaakt zijn.

Overzicht texturen

Onderstaand tref je een toelichting aan op de verschillende oppervlakte texturen. Alle formaten stenen die MBI produceert kunnen voorzien worden van de gewenste toplaag textuur.

Zo kies je jouw stenen

1) Maak eerst jouw keuze uit het gewenste formaat steen. 2) Kies onderstaand de gewenste toplaag textuur. 3) Kies een kleur uit ons kleurenpallet of laat een kleur op maat samenstellen.

Waalformaat stenen | Langformaat stenen | Dikformaat stenen | Keiformaat stenen | Halve stenen | Keper stenen | Vliegerstenen | Profielstenen | H-profiel stenen | en meer

Basis stenen met gesloten toplaag

Basic

De toplaag van Basic is opgebouwd uit fijne mineralen en heeft een gesloten oppervlak. In de kleur grijs zijn geen pigmenten toegevoegd. Voor overige kleuren worden uitsluitend hoogwaardige kleurpigmenten gebruikt.

GeoBasic

Binnen GeoBasic is de toplaag samengesteld uit ca. 80% kleurechte, natuurlijke granulaten en verrijkt met hoogwaardige kleuradditieven,

Stenen met gesloten toplaag en rustieke uitstraling

GeoRetron

De collectie GeoRetron is een volwaardig alternatief voor keramische (gebakken) stenen. GeoRetron Excellent is opgebouwd uit ca.70% kleurecht natuurlijk materiaal (fractie 1-3 mm) gecombineerd met een optimale mix van natuurlijke grondstoffen. De toplaag wordt verrijkt met hoogwaardige en duurzame kleuroxiden en extra beschermd door onze Premium Protection behandeling. Het resultaat is een mooie gesloten toplaag met een klassieke kleur en uitstraling. De toplaag van GeoRetron Prestige is zelfs opgebouwd uit 100% kleurecht natuurlijk materiaal van een zeer fijne fractie (0-2 mm) voor een fluweelzachte uitstraling.

Stenen met gewassen toplaag

GeoColor

De solide basis van de collectie uitgewassen stenen is GeoColor Classic. Na bewerking van de toplaag ontstaat een prachtig beeld van de natuurlijke granulaten. Het zichtvlak bestaat voor ca. 70% uit kleurecht en natuurlijk materiaal van een gradatie 2-5 mm. De natuurlijke toplaag wordt deels ondersteund met duurzame kleuradditieven.

Het zichtvlak van GeoColor Excellent bestaat voor ca. 80% uit natuurlijk materiaal van een fijne gradatie 1-3 mm. Dit resulteert na het uitwasproces in een fijn gestructureerde en stijlvolle steen. De natuurlijke toplaag wordt deels ondersteund met duurzame en kleurondersteunende grondstoffen.

Premium stenen met gewassen toplaag

GeoColor Prestige

GeoColor Prestige heeft na bewerking een zichtvlak van 100% natuurlijke granulaten. De subtiel gestructureerde toplaag wordt verduurzaamd met een Base Protection behandeling. Hierdoor is de toplaag onderhoudsvriendelijker in gebruik dan niet behandelde stenen.

Stenen met een open toplaag

GeoSilent

GeoSilent is een geluidsreducerende bestratingsoplossing en uitermate geschikt voor stedelijke gebieden en dorpskernen. Het geluid reducerende effect is te danken aan de speciale oppervlaktextuur met kleine openingen. Voldoende verkeersbelasting zorgt dat de textuur open blijft.

GeoStructura

De toplaag van GeoStructura, met keuze uit een fijne of grove gradatie, heeft een open structuur. Het zichtvlak bestaat voor ca. 85% uit natuurlijk materiaal. Na verloop van de tijd worden door normaal gebruik de natuurlijke granulaten beter zichtbaar, waardoor de steen steeds meer karakter krijgt.

Bekijk alle kleuren binnen ons assortiment!

In de kleurenwaaier kun je de beschikbare kleuren per toplaag textuur inzien. Voor een overzicht van al onze stenen en tegels verwijzen wij je naar ons assortimentsboekje (scroll naar onder op deze pagina).

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor jou klaar!

MBI biedt alles wat je nodig hebt voor jouw bestrating. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven je onbegrensde mogelijkheden. Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

    Verzenden

    Assortimentsboek bestrating

    In ons assortimentsboek vind je alle stenen, tegels en overige elementen die wij bieden voor inrichting van de openbare ruimte.
    Contact