MBI voor Bouw

Dilatatieadvies

Vraag kosteloos* jouw dilatatieadvies aan

Dank je wel voor jouw keuze voor MBI gevelstenen! Wij verstrekken kosteloos dilatatieadvies om risico van scheurvorming in jouw metselwerk te minimaliseren. Ben je architect, aannemer of handelaar en heb je reeds een definitief ontwerp of bestelling bij ons gedaan (of ga je dat op korte termijn doen)? Dan kun je via onderstaand formulier een dilatatieadvies bij ons aanvragen. Het is voor particulieren helaas niet mogelijk om een dilatatieadvies aan te vragen.

Vul hier jouw Dilatatieaanvraag in!

Benodigde informatie

Om een dilatatieadvies te maken ontvangen wij graag de tekeningen in PDF. Alle gevels, plattegronden, doorsneden en alle metselwerkdetails dienen in de PDF beschikbaar te zijn. Daarnaast dienen alle verplichte velden ingevuld te worden; onvolledige informatie kunnen wij niet verwerken tot dilatatieadvies!

In metselwerk van Solid Bloxx en bij toepassing van steenstrips hoeven in principe geen dilatatievoegen te worden toegepast. Indien metselwerk van Solid Bloxx wordt gestukadoord of betegeld dan kan een dilatatieadvies noodzakelijk zijn. In dat geval is overleg met MBI raadzaam.

Standaard doorlooptijd

De adviezen worden uitgewerkt door een door MBI geselecteerd bureau. De doorlooptijd voor een dilatatieadvies bedraagt momenteel 4 werkweken*. Dilatatieadvies met een standaard doorlooptijd is kosteloos**.

Heb je een spoedaanvraag? Wij kunnen je een dilatatieadvies aanleveren binnen 48 uur (werkdagen ma-vr). Hiervoor brengen wij spoedaanvraagkosten in rekening van € 100,- exclusief BTW.

* Afhankelijk van de marktdrukte. Deze termijn kan bij extreme drukte aan wijziging onderhevig zijn. Wij geven geen garantie op deze doorlooptijd. Zorg dat je tijdig jouw aanvraag bij ons indient. Uiteraard kun je ook in eigen beheer en voor eigen kosten een dilatatieadvies laten verzorgen.
** Bij een door MBI kosteloos verstrekt dilatatieadvies is niet toegestaan een vergoeding te berekenen aan de opdrachtgever.

  Let op: U kunt alleen een dilatatieadvies aanvragen als u reeds een bestelling bij MBI heeft gedaan of dat zeer binnenkort zult doen.

  Projectinformatie


  Aanvrager dilatatieadvies


  Gegevens metselwerk


  Upload uw ontwerp in pdf of jpg. Upload tot 5 bestanden, MAXIMAAL 2MB per bestand!


  Let op: Wilt u grotere of meer dan 5 bestanden opsturen, dan graag opsturen via WeTransfer. Vermeld hierbij de projectgegevens (naam + plaats) in het notitieveld. U ontvangt een bevestiging als de bestanden zijn gedownload.


  Gewenste doorlooptijd dilatatieadvies

  Bij uitblijven van een bestelling worden de kosten van het dilatatieadvies in rekening gebracht.

  Marketing toestemming

  Verzenden