MBI voor Bouw

Dilatatieadvies

Vraag kosteloos* jouw dilatatieadvies aan

Bedankt voor jouw keuze voor MBI gevelstenen! Wij verstrekken kosteloos dilatatieadvies om risico van scheurvorming in jouw metselwerk te minimaliseren. Ben je architect, aannemer of handelaar en heb je reeds een bestelling bij ons gedaan? Dan kun je via onderstaand formulier een dilatatieadvies bij ons aanvragen. Het is voor particulieren helaas niet mogelijk om een dilatatieadvies aan te vragen. Bekijk ook mogelijkheden voor onzichtbare dilataties en hoekoplossingen.

Vul hier jouw Dilatatieaanvraag in!

Benodigde informatie – LEES DIT GOED DOOR!

Om een dilatatieadvies te maken ontvangen wij graag de tekeningen in PDF. Alle gevels, plattegronden, doorsneden en alle metselwerkdetails dienen in de PDF beschikbaar te zijn. Daarnaast dienen alle verplichte velden ingevuld te worden; onvolledige informatie kunnen wij niet verwerken tot een dilatatieadvies! Dien een dilatatieadvies aanvraag pas in wanneer het ontwerp definitief is. Daarbij is het ook erg belangrijk dat het type en kleur steen vaststaat. Gaat het daarbij om metselwerk met volle stenen of om een steenstrippensysteem? Indien met steenstrippen wordt gewerkt zonder systeem, kunnen wij geen dilatatieadvies uitbrengen. Incorrecte informatie en wijzigingen op de oorspronkelijke aanvraag kunnen kosten* met zich meebrengen.

Heb je nog geen order- of contractnummer? Dan kan je contact opnemen met de binnendienst via infobouw@mbi.nl.

In metselwerk van Solid Bloxx hoeven in principe geen dilatatievoegen te worden toegepast. Indien metselwerk van Solid Bloxx wordt gestukadoord of betegeld dan kan een dilatatieadvies noodzakelijk zijn. In dat geval is overleg met MBI raadzaam.

Standaard doorlooptijd

De adviezen worden uitgewerkt door een door MBI geselecteerd bureau. De doorlooptijd voor een dilatatieadvies bedraagt momenteel 4 werkweken**. Dilatatieadvies met een standaard doorlooptijd is kosteloos***.

* Mocht je na het verkrijgen van het dilatatieadvies met wijzigingen op het ingediende bouwplan komen, dan zijn de kosten die daaruit resulteren voor eigen rekening.
** Afhankelijk van de marktdrukte. Deze termijn kan bij extreme drukte aan wijziging onderhevig zijn. Wij geven geen garantie op deze doorlooptijd. Zorg dat je tijdig jouw aanvraag bij ons indient. Uiteraard kun je ook in eigen beheer en voor eigen kosten een dilatatieadvies laten verzorgen.
*** Bij een door MBI kosteloos verstrekt dilatatieadvies is het niet toegestaan een vergoeding te berekenen aan de opdrachtgever.

Je ontvangt een bevestigingsmail van je aanvraag. Heb je die niet gehad? Check ook je spambox!

  Let op: Je kunt alleen een dilatatieadvies aanvragen als je reeds een bestelling bij MBI hebt gedaan.

  Projectinformatie


  Aanvrager dilatatieadvies

  Gegevens metselwerk

  Upload uw ontwerp in pdf of jpg. Upload tot 5 bestanden, MAXIMAAL 2MB per bestand!

  Let op: Wilt u grotere of meer dan 5 bestanden opsturen, dan graag opsturen via WeTransfer. Vermeld hierbij de projectgegevens (naam + plaats) in het notitieveld. U ontvangt een bevestiging als de bestanden zijn gedownload.

  Gewenste doorlooptijd dilatatieadvies

  Bij uitblijven van een bestelling worden de kosten van het dilatatieadvies in rekening gebracht.

  Marketing toestemming

  Verzenden

  Contact