MBI voor Bouw

Steenstrips voor buiten

Verwerkingsadviezen steenstrips

Steenstrips worden direct op de gevel of isolatieplaten aangebracht. Er is keuze uit verschillende systemen en/of typen isolatieplaten. Voor een juiste verwerking adviseren wij jou de instructies van de leverancier te raadplegen. Onderstaand een aantal aandachtspunten voor de verwerking van MBI steenstrips.

  • Verwerking van steenstrips met een donkere kleur
  • Noodzaak van dilatatie bij steenstrips
steenstrips, gevelbekleding
Steenstrips GeoStylistix

BELANGRIJKE INFORMATIE

Verwerking steenstrips met een donkere kleur

Donkere kleuren kunnen als steenstrip toegepast worden maar vereisen extra aandacht voor het systeem. Donkere kleuren hebben een lage lichtreflectiefactor en kunnen daardoor in de zomer zeer warm worden. Bij de keuze van een donkere kleur steenstrip zal hier met de opbouw van het systeem rekening mee moeten worden gehouden. Wij adviseren als richtlijn één van onderstaande systemen toe te passen:

  1. een geventileerd isolatie systeem,
  2. een watervaste plaat op een houten regelwerk,
  3. toepassing van een dubbel uitgevoerde mortelweefsellaag.

Een massieve uitvoering met EPS-isolatie is beslist onvoldoende. De isolatie zal vervormen door de opwarming van de strippen, met als gevolg het loslaten van de steenstrips.

VOORKOM SCHEURVORMING

Ook bij steenstrips zijn dilatatievoegen noodzakelijk

Steenstrips worden verlijmd op de drager, in de meeste gevallen de isolatieplaten. Platen zijn aan verandering onderhevig (krimp of uitzetting) en de strips ‘bewegen’ hierop mee. Gelukkig heeft voegmiddel ook een lichte flexibiliteit die deze fysische eigenschappen kunnen opvangen. Dit is echter wel in beperkte mate.

Bij een te grote lengte is er kans dat het bewegende wanddeel zorgt voor scheuring die zelfs in de strippen zichtbaar is. Daarom is een dilatatieplan, waarbij op de juiste plaatsen een voeg wordt aangebracht, ook bij steenstrips een vereiste om te grote wanddelen te voorkomen.

Neem nu Contact op. Onze adviseurs staan voor jou klaar!

Wil je meer weten over steenstrips? Stel hier jouw vraag of vraag een gesprek aan met één van onze medewerkers.

    Verzenden

    Contact