MBI over MBI

Bedrijfsprofiel

MBI de Steenmeesters

Familiebedrijf sinds 1945

Onderzoeken wijzen uit dat familiebedrijven bovengemiddeld met hun omgeving zijn verweven. Daarmee vervullen ze een belangrijke economische en maatschappelijke functie in Nederland. MBI is zo’n familiebedrijf. Op 22 februari 1945 richt de heer A.J. (Anton) van der Meijden MBI De Steenmeesters op.

De eerste jaren verliep de productie met 5 man personeel. Het assortiment bestond voornamelijk uit betonpalen- en platen en de veel toegepaste betonblokken. Maar ook toen al werden er metselstenen geproduceerd. Nu 70 jaar later is het familiebedrijf enorm gegroeid en telt 4 productie- en verkooplocaties: Aalst, Kampen, Nieuw-Lekkerland en Veghel en 2 buitenlandse verkoopkantoren in Wuppertal (Duitsland) en Kortrijk (België).

Een grote stap werd gemaakt in 2011, toen Holcim Beton en MBI de handen ineen geslagen hebben. In 2017 heeft MBI een akkoord bereikt met Holcim tot het overnemen van haar aandeel. Met deze overname kwam MBI weer volledig in handen van de familie Van der Meijden. En daar zijn we trots op.

De Steenmeesters maken het verschil

Die trots vertaalt zich in een hoge mate van betrokkenheid van onze medewerkers, de steenmeesters. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van onze producten die we in onze moderne fabrieken produceren. Wij werken alleen met de meest hoogwaardige materialen en productietechnieken, maar onze steenmeesters maken het werkelijke verschil. Iedere bewerking in het productieproces wordt zorgvuldig door ervaren vakmensen uitgevoerd en gecontroleerd. Zoals het echte Steenmeesters betaamt.

Mensen en markten

Mensen

Als we het over onze mensen hebben gaat het eigenlijk over onze Steenmeesters. Met oog voor detail, leergierig maar bovenal met een teamspeler mentaliteit. Dat geldt voor de banden onderling maar ook richting onze klanten. Samen met onze mensen denken we in oplossingen waarbij we het belang van onze klant centraal stellen. Ons team bestaat uit bijna 350 steenmeesters en daar zijn we trots op.

Onze markten

Gevelstenen en binnenmuren

MBI produceert gevelstenen voor binnen en buiten, voor vuil-, zichtbaar en niet zichtbaar metselwerk. In vele kleuren, formaten en met diverse texturen en profilering. MBI biedt naast het uitgebreide assortiment architecten en opdrachtgevers de mogelijkheid een eigen gevelsteen te ontwerpen. Kortom, MBI helpt u bij het bouwen van mooie, uitdagende en functionele gevels.

Inrichting van de openbare ruimte

De straat is voor een belangrijk deel sfeerbepalend voor onze bebouwde omgeving. Naast esthetische waarden zijn ook de praktische eisen belangrijk. Straatstenen moeten bestand zijn tegen weer en wind, maar kunnen ook veiligheid bieden of zware belastingen verwerken. MBI zet haar ruime ervaring om in een brede range straatstenen, tegels, banden en elementen die sfeer koppelen aan functionaliteit en duurzaamheid.

Compleet assortiment sierbestrating

De tuin als tweede huiskamer. Daar is geen ruimte voor sfeerloze vierkante meters. MBI biedt fraaie oplossingen in sierbestrating waarmee de optimale balans tussen groen, woning en tuin kan worden gerealiseerd. Via ons landelijk dealernetwerk bieden we naast onze eigen stenen, tegels en banden ook een ruime keuze aan andere merken en tuinverlichting. MBI wil zo bijdragen aan een optimale tuinbeleving waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan.

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor u klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment bestrating en geveloplossingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven u onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

    Versturen