MBI over MBI

Bedrijfsprofiel

Passie voor steen en beton

De Steenmeesters

Familiebedrijf sinds 1945

In ruim drie kwart eeuw is MBI uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming. Actief in de sectoren Bouw, Infra en Tuin. De stabiele basis is en blijft ons Steenmeesterschap; onze kennis van beton. In 1945 is een stevig fundament gelegd met vijf kernwaarden die tot op de dag van vandaag leidend zijn: eigenaarschap, inventiviteit, oog voor detail, teamgeest en leergierigheid.

Samen maken wij het verschil

Met een knipoog zeggen wij wel eens dat onze medewerker blauw-geel bloed hebben. Wij zijn bijzonder trots op onze Steenmeester want de mate van betrokkenheid is zeer hoog. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van onze mooie producten die we in onze vier fabrieken produceren. In de basis werken wij alleen met de meest hoogwaardige materialen en productietechnieken, maar onze Steenmeesters maken het werkelijke verschil. In het productieproces maar ook in onze dienstverlening. Producten zijn te kopiëren maar mensen niet. Altijd het hoogst haalbare willen realiseren, voor onszelf maar ook voor de klant. Samen maken wij het verschil!

Mensen en middelen

Onze mensen

Als we het over onze mensen hebben, gaat het over onze Steenmeesters. Met oog voor detail, leergierigheid maar bovenal met een teamspeler mentaliteit. Dat geldt voor de banden onderling maar ook richting onze klanten. Samen met onze mensen denken we in mogelijkheden, waarbij we het belang van onze klant centraal stellen. Dat klinkt misschien cliché, maar kom het zelf ervaren!

Een familiebedrijf kent echt een andere cultuur. Hoe groot we ook zijn, de mens staat bij ons altijd voorop. Dat merk je als medewerker maar ook als klant, leverancier en zelfs transporteur. Samenwerken met MBI is niet voor even, dat doe je voor het leven! Een veertigjarig dienstverband is bij MBI heel normaal. Daar zijn wij natuurlijk best trots op!

betonfabriek

 

Fabrieken

Onze productiefabrieken bevinden zich in Veghel, Kampen, Aalst en Nieuw-Lekkerland. Elke fabriek kent een specialisme. Zo maken we in Veghel hoofdzakelijk betonstraatstenen, in Kampen onze brede collectie tuintegels, in Aalst naast tegels en stenen ook veel betonbanden en in Nieuw-Lekkerland onze productheld GeoCeramica® en Prefab.

Kampen luchtfoto

Duurzame productie

Duurzaamheid betreft een breed spectrum. MBI kijkt hierbij naar grondstoffen, product samenstelling, energiebehoefte en levensduur. Ons beleid is erop gericht om beton op de meest duurzame wijze te produceren met grondstoffen die niet alleen nu maar ook op de lange termijn duurzaamheid waarborgen. Lees meer in ons duurzaamheidsmagazine.

 

Dit doet MBI op het gebied van duurzaamheid

Weten wat wij op het gebied van duurzaamheid doen? Lees dan ons e-Magazine. Of het nu onze windmolens zijn of onze klimaatadaptieve stenen, alles komt aan bod.

Werkgebieden en productoplossingen

Werken, Wegen, Winkelen, Wonen, Welzijn

Onze missie is om samen met onze partners een mooie, comfortabele en duurzame buiten-leefomgeving te creëren. Ons speelveld is daarbij gericht op alle gebruiksgebieden van de buitenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. Dit betekent niets anders dan dat wij graag meedenken in de inrichting van onze leefomgeving. Hierbij kijken we naar de beste inzet van bestrating en geveloplossingen in de brede zin des woords. In alle fasen van een project kun je voor advisering bij ons terecht: initiatief en concept, ontwerp, materialisatie, technische voorbereiding en verwerkingsadvies. Deze gedachte en werkwijze hebben we gebundeld in ons 5W-concept.

 

tegels, stenen, klinkers, beton

Gevelsystemen en binnenmuren

MBI produceert gevelstenen voor binnen en buiten, voor vuil-, zichtbaar en niet zichtbaar metselwerk. In vele kleuren, formaten en met diverse texturen en profilering. MBI biedt naast het uitgebreide assortiment architecten en opdrachtgevers de mogelijkheid een eigen gevelsteen te ontwerpen. Kortom, MBI helpt je bij het bouwen van mooie, uitdagende en functionele gevels.

Bestratingsmaterialen voor de openbare ruimte

De straat is voor een belangrijk deel sfeerbepalend voor onze bebouwde omgeving. Naast esthetische waarden zijn ook de praktische eisen belangrijk. Stenen moeten bestand zijn tegen weer en wind, maar kunnen ook veiligheid bieden of zware belastingen verwerken. MBI zet haar ruime ervaring om in een brede range straatstenen, tegels, banden en elementen die sfeer koppelen aan functionaliteit en duurzaamheid.

Compleet assortiment sierbestrating

De tuin als tweede huiskamer. Daar is geen ruimte voor sfeerloze vierkante meters. MBI biedt fraaie oplossingen in sierbestrating waarmee de optimale balans tussen groen, woning en tuin kan worden gerealiseerd. Via ons landelijk dealernetwerk bieden we naast onze eigen stenen, tegels en banden ook een ruime keuze aan andere merken . MBI wil bijdragen aan een optimale tuinbeleving waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan.

Onze oorsprong ligt in Eindhoven

Sinds 1945

Op 22 februari 1945 richt de heer A.J. (Anton) van der Meijden MBI Beton op. De eerste jaren verliep de productie met 5 man personeel. Het assortiment bestond voornamelijk uit palen en platen van beton en natuurlijk de veel toegepaste betonblokken. Al snel werden gevelstenen en ook betonklinkers toegevoegd aan het assortiment. MBI groeide gestaag door naar een betonfabriek van formaat en ook investeringen in nieuwe fabrieken werd niet geschuwd.

Schaalvergroting

Een grote stap werd gemaakt in 2011, toen Holcim Beton en MBI de handen ineen geslagen hebben. MBI werd hiermee in één klap de grootste fabrikant van ongewapende beton producten in Nederland. Holcim heeft van 2011 tot 2017 een minderheidsbelang gehad in het bedrijf. In 2017 heeft MBI een akkoord bereikt met Holcim tot het overnemen van haar aandeel. Met deze overname kwam MBI weer volledig in handen van de familie Van der Meijden. En daar zijn we trots op.

DE NAAM MBI

De naam MBI is een afkorting van “Van der Meijden Beton Industrie”. De M van Van der Meijden zegt alles over het DNA van MBI. Wij zijn een echt familiebedrijf. Ondanks het feit dat de familie zich niet met de dagelijkse sturing bezig houdt, worden wel alle grote beslissingen samen met de familie gemaakt.

Contact