MBI voor tuin

Drainage

Afwatering en drainage van jouw tuin

Waterafvoer

Drainage van tuin en terras

Wateroverlast wordt niet per definitie veroorzaakt door (te) veel sierbestrating in jouw tuin. Regenwater moet uiteraard wel afgevoerd kunnen worden. Door regenwater op te vangen en af te voeren in je eigen tuin voorkom je overlast van het riool. Je maakt je eigen tuin meer zelfvoorzienend op het gebied van water: jouw planten zijn er blij mee!

 

ACO Easygarden

Een belangrijk aandachtspunt in het tuinontwerp maken is ‘water’. Hierbij bedoelen wij niet een mooi aangelegde vijver, maar de maatregelen die je moet treffen om afwatering in de tuin te realiseren. We zien dat regenbuien steeds heftiger worden en overtollig water kan veel schade veroorzaken. Tegelijkertijd ontstaat er droogte in jouw tuin doordat het ook langere periodes niet regent. MBI adviseert de drainagesystemen en afvoergoten van ACO Easygarden. Onderstaand tref je meer informatie aan over waterafvoer voor jouw tuin en terras.

Afwatering van het terras

Leg het terras onder afschot

De eerste stap, en wat je ongetwijfeld weet, is het leggen van jouw terras onder afschot richting het gras of borders. Hier kan het water dan opgevangen en afgevoerd worden, eventueel met behulp van afvoerputjes of afvoergoten. Het natuurlijk vermogen van de grond om water op te nemen bepaalt welke maatregelen je moet treffen. Bij een slecht drainerende grond zullen er altijd extra maatregelen moeten worden getroffen.

Afvoergoten voor de tuin

Roostergoot Euroline

Lijnafwatering voorkomt plasvorming op jouw terras en oprit. Dit betekent minder vervuiling en dus ook minder onderhoud van jouw terras. Met ACO Easygarden roostergoten zorgt ervoor dat de ingang van jouw woning, de oprit, de garage en het terras zelfs bij hevige regenval beloopbaar blijft. Het water wordt over de volledige gootlengte snel opgenomen en afgevoerd. De Euroline watergoot is een strak design en past perfect bij een groter formaat tegels.

Afvoergoten voor de tuin

Dunne lijngoot of sleufgoot

Lijngoten worden voornamelijk toegepast bij groot formaat tegels en zijn verkrijgbaar in kunststof, verzinkt staal en roestvast staal. Dunne lijngoten, of wel de sleufgoten, worden voor het grootste deel afgedekt en zijn daardoor zeer minimalistisch en esthetisch. Het nadeel van een sleufgoot is dat ze niet geopend kunnen worden om blad en vuil te verwijderen. Om noodzakelijk onderhoud te kunnen uitvoeren adviseren wij toepassing van een inspectiestuk aan het begin en einde van de goot.

Afvoergoten voor de tuin

Lijngoot Slimline

De Slimline zit qua ontwerp tussen de brede roostergoot en de smalle lijngoot in. Deze drainagegoot heeft een extra smal aluminium designrooster. De lijngoot zal meer zichtbaar zijn in de bestrating, maar ondersteunt een strak modern vormgegeven terras. De Slimline lijngoot is slechts 6 centimeter breed met een aluminium design rooster en onderbak. Deze nieuwe goot is gemakkelijk te plaatsen en kan worden aangesloten op infiltratievoorzieningen of het riool. Kortom; een uitblinker in het terras! Laat je informeren door onze dealers of bekijk de flyer.

Afwatering, opslaan en infiltreren

Regenwaterafvoer

Rainbloxx

Na het opvangen van het regenwater bepaal jij waar het naar toe mag. Houd je het in de tuin om de planten en bomen goed vochtig te houden, dan doe je dat eenvoudig met Rainbloxx. Dit is een milieuvriendelijk, duurzaam, lichtgewicht infiltratiesysteem gemaakt van steenwol. Dit infiltratiesysteem zorgt ervoor dat regenwater wordt opgeslagen en tijdens droge periodes geleidelijk wordt afgegeven aan de tuin. Want bomen, heesters en planten kunnen het grondwater zelf door het infiltratiesysteem heen opzuigen. RainBloxx maakt jouw tuin klimaatbestendig en zorgt ervoor dat je geen drinkwater hoeft te sproeien in droge periodes. Rainbloxx is speciaal ontwikkeld voor plaatsing in de tuin. Het installeren van de RainBloxx is zeer eenvoudig en eventueel makkelijk aan te sluiten op lijngoten, putten of een regenpijp. Meer informatie over Rainbloxx op de site van ACO Easygarden.

Neem Contact met ons op.

Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij we naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact