MBI voor infra

Toepassingsgebieden

tegels, stenen, klinkers, beton

Werken, Winkelen, Welzijn, Wegen en Wonen

Jouw partner voor de inrichting van de openbare en private ruimte

Sinds 1945 – MBI is producent van hoogwaardige bestratings- en geveloplossingen voor publieke en private toepassing. Productontwikkeling vindt plaats vanuit de gedachte dat onze (openbare) ruimte bijdraagt aan bredere maatschappelijke doelen zoals comfort, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid. Ons speelveld is gericht op alle gebruiksgebieden van de buitenruimte.

Winkelen, Werken en Wonen

Centrum en stadskernen

Als geen andere ruimte in onze leefomgeving draait het hier om beleving. Wij gaan niet alleen naar het centrum om een bezoekje te brengen aan de supermarkt of kledingwinkel. Sterker nog, door internet is functioneel kopen zelfs verschoven naar onze huiskamer! Om leegstand te voorkomen is het geen overbodige luxe om beleid te ontwikkelen op de winkelgebieden. Het moet het draaien om sfeer en ontspanning. De invulling van de bestrating speelt hierin een belangrijke rol. Bij MBI heb je de keuze uit tijdloze, moderne of nostalgische stenen en tegels. Met GeoRetron als de populaire, duurzame, variant op de gebakken klinker in tal van mooie mix-pakketten. Maar dan met alle voordelen van beton! Prachtig voor de herinrichting van nostalgische dorps- en stadskernen.

Werken, Winkelen en Welzijn

Industriegebied en werkomgeving

In een industriegebied wordt gewerkt. En dat gaat gepaard met intensief en zwaar verkeer. De bestratingsoplossingen dienen bovenal functioneel te zijn. Naast geschiktheid voor zware belasting is ook veiligheid een belangrijk item. Het behoeft geen toelichting dat wij hiervoor de juiste tegel en betonklinker hebben.  Maar je moet hierbij ook denken aan verkeersremmende en verkeersbegeleidende maatregelen door middel van opsluitbanden.

Elementverharding is ideaal voor de werkomgeving. Het kan hoge belasting aan, kent een lange levensduur en heeft een blijvende stroefheid. Maar het allergrootste voordeel is dat elementverharding altijd opgenomen kan worden om bij de nutsvoorzieningen te voorkomen. Dit is een eis die zeker gesteld wordt aan de buitenruimte rond fabrieken en kantoorgebouwen. Voor de combinatie van functionele en esthetische tegels moet je zeker bij MBI zijn.

Functie en esthetiek gaan hand in hand

Het buitenterrein is de entree van ieder gebouw, het visitekaartje. De eisen met betrekking tot het visuele aspect en het gebruik zijn hoog. Neem als voorbeeld een ziekenhuis waar het verkeer in goede banen moet worden geleid maar de verharding ook veilig moet zijn voor lichamelijk beperkte mensen. Of een campus waar de buiteninrichting bijdraagt aan een inspirerende studeeromgeving.

Voorbeeld: Campus Oss

De gemeente, sportinstellingen, bedrijfsleven en het onderwijs komen samen op de talentencampus. De kracht van MBI is dat wij zowel metselstenen als betonklinkers produceren.  De kleuren kunnen wij dus op elkaar afstemmen. Het gebouw is voorzien van zwarte en witte splitstenen. De architect heeft gekozen voor bijpassende bestrating in GeoColor-textuur, aangelegd als “hartslag grafiek”. Dit is goed te zien op de inzetfoto.

Voorbeeld: Terras McDonald’s

Als je bij terreininrichting denkt aan ‘grijze klinkers’, niets is minder waar. MBI heeft vier disciplines in huis: Binnen, Bouw, Infra en Tuin. De toegevoegde waarde van deze disciplines is dat wij meer expertise in huis hebben dan wie dan ook, als het gaat om de mogelijkheden met beton, keramiek en natuursteen. Voor stijlvolle en exclusieve inrichting heb je een ruime keuze uit grootformaat tegels in moderne designs. McDonald’s heeft gekozen voor GeoCeramica®, het beste alternatief voor natuursteen. Ook uitermate geschikt voor publieke toepassingen.

Wegen

Infrastructuur

Onmisbaar in onze samenleving: wegen! Wij staan er niet vaak bij stil, maar aan de ontwikkeling van goede wegen wordt continue gewerkt. Je merkt het als de straat opengebroken is maar onze Steenmeesters werken achter de schermen altijd door. Voor betere veiligheid, stillere wegen of verbeteren van de waterpasserendheid. Elementverharding kent vele voordelen. Maar het grootste voordeel is dat de ondergrond makkelijk bereikbaar blijft en werkzaamheden aan leidingen snel uitgevoerd kunnen worden. Ook gas- en waterdoorlatendheid zijn in het voordeel van elementverharding. Beton biedt als bijkomend voordeel dat het duurzaam is en blijvende stroefheid biedt.

Wegen en waterafvoer

Misschien wel één van de belangrijkste gespreksonderwerpen van dit moment. Hoe voorkomen we wateroverlast op onze wegen? Niet alleen levert dit gevaarlijke situaties op, het is ook een schadepost voor Nederlandse gemeenten. Dit resulteert in het feit dat we steeds meer waterpasserende bestrating aanleggen. Daarnaast adviseert MBI ook over afwateringsoplossingen (lijngoten etc.).

Wonen

Woonwijken en tuinen

In woonwijken vind je overal MBI materialen. De pleintjes, de wegen, de stoepen maar ook de sierbestrating in de tuinen (aangelegd door de bewoners) of de gevelstenen van de woningen. Bij de ontwikkeling van een woonwijk gaan wij in gesprek met de gemeente en ontwerper. Uitgangspunt is altijd de sfeer die een woonwijk moet oproepen. Modern? Nostalgisch? Kleurrijk? Het kan allemaal. Omgevingsbeleving noemen wij dat. Daarbij spelen uiteraard vereisten als veiligheid, onderhoud en sfeer ook een belangrijke rol.

Geluid van het wegdek

Er wordt steeds meer aandacht geschonken aan het welzijn van de bewoners. De leefomgeving heeft hier immers een grote invloed op. Overlast van wegdekgeluid kan erg hinderlijk zijn. Ook hiervoor zijn bestratingsmaterialen verkrijgbaar die een geluidsreducerende werking hebben.

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor jou klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment elementverhardingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven je onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

    Verzenden

    Contact