MBI over MBI

Innovaties

Innovatie in beton

Innovatie zit al vanaf de beginjaren in de genen van MBI. Onze grondlegger Anton van der Meijden stond bekend om zijn creativiteit en innoverend vermogen, een drijvende kracht in de beton industrie. Iets wat koesteren en voortzetten met de huidige generatie Steenmeesters. Belangrijke ontwikkelingen in deze laatste jaren zijn op gebied van milieu [Duraton®] en gebruik [GeoSteen®].

Tijdlijn innovatie 1945-heden

Onderstaande tijdlijn geeft een goede indruk van de innovaties van MBI. Dit is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen, zoals alle ontwikkelingen steeds harder gaan. Ook voor 2018 en later is onze ‘ideeën-kraamkamer’ goed gevuld. Bekijk de video voor een overzicht van alle innovaties door de jaren heen!

GeoCeramica®

Beton ontmoet keramiek

GeoCeramica® is misschien wel onze grootste innovatie ooit. Het heeft de markt van sierbestrating volledig op zijn kop gezet. Het gemak van keramiek en de voordelen van beton. Ideaal voor verwerker én consument. Italiaans design gecombineerd met het vakmanschap van De Steenmeesters heeft geresulteerd in een volledige nieuwe kijk op sierbestrating. Een prachtig, onderhoudsarm en slijtagebestendig terras begint hier. Maximaal genieten met GeoCeramica®.

CemSaver® van MBI

Een duurzame steen met minder cement

Door het gebruik van een duurzaam hulpmiddel in haar CemSaver-concept kan MBI 30% minder cement gebruiken in de stenen en tegels. Dat leidt in de hele keten van beton tot een CO2 afname tot 35%. CemSaver® bevat diverse bindmiddelen. Dankzij een unieke hulpstof, een Nederlandse uitvinding, wordt de lijmkracht van het cement vergroot.

‘We besparen 30% cement en gebruiken het in combinatie met andere duurzame bindmiddelen en hulpstoffen.’ Een bijkomend voordeel is door het CemSaver® concept de stoffen in het beton beter immobiliseert, problemen met te veel water in grondstoffen oplost en de kalkbloei in stenen vermindert.”

Voor het milieu is CO2-reductie de belangrijkste factor. Deze uitvinding is een belangrijke bijdrage in de strijd tegen klimaatverandering. CemSaver® is één van de pijlers in onze duurzame betonsteen: Duraton

Duraton® – Duurzaam beton

Bij de Duraton® komt het hele duurzaamheidsproces van MBI samen in één product. Het begint bij de duurzame en slijtvaste toplaag, die het ook mogelijk maakt om alternatieve grondstoffen in de onderlaag te gebruiken. De steen bestaat voor een groot aandeel uit deze alternatieve materialen en 30 procent minder cement. Dat laatste is mogelijk door het gebruik van CemSaver® in het concept.

Laagste MKI-waarde

Wij streven naar het produceren van stenen met de laagste MKI-waarde die met de stand der techniek mogelijk is, zonder dat dit afbreuk doet aan de basisvoorwaarden van levensduur en mogelijkheid tot re-use. Beton dat aantoonbaar op de meest duurzame wijze geproduceerd is; met grondstoffen die aantoonbaar op de lange termijn duurzaamheid waarborgen; waarbij producten een gegarandeerde lange gebruikstermijn kennen met een hoogwaardige toplaag.

Stenen en tegels met kleurechte toplaag

GeoSteen®

Aan de basis staat een oersterke betonnen drager van gerecyclede materialen. MBI is de uitvinder van betonklinkers met een hoogwaardige toplaag, die uit kleurechte, natuurlijke materialen bestaat. Dit is begonnen met GeoColor, waarvan ondertussen al miljoenen stenen gemaakt zijn. De laatste jaren heeft MBI de toplaag naar een hoger niveau in kwaliteit en dichtheid gebracht. Tevens zijn er veel nieuwe steenvarianten geïntroduceerd in de marktsegmenten: Infra, Tuin en Bouw.

MBI gebruikt inmiddels meer dan zestig soorten gebroken natuursteen uit acht Europese landen. Deze betonklinkers met hoogwaardige toplaag zijn uitgegroeid tot een aparte categorie met eigen, unieke voordelen. Bijvoorbeeld grotere formaten dan baksteen, betere kleurechtheid dan traditionele betonsteen en betere functionele eigenschappen dan natuursteen.

Stenen met rustieke uitstraling

GeoRetron

Gedurende de jaren heeft MBI de stenen steeds verder verfijnd door aanpassing in toplaag en proces. Zo kan met een betonklinker ook het geliefde rustieke straatbeeld bereikt worden. GeoRetron past met haar klassieke uitstraling perfect bij typisch Nederlandse woonwijken en dorpskernen. Deze stenen met authentiek karakter worden op projectorder geproduceerd, zijn snel leverbaar en budgettechnisch interessant. Wij maken de kleurenmix van de stenen altijd passend bij de woonwijk of het centrum.

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor u klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment in bestrating. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven u onbegrensde mogelijkheden. Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

    Versturen

    Contact