MBI over MBI

Innovaties

Innovatie in de betonindustrie

Innovatie zit al vanaf de beginjaren in de genen van MBI. Onze grondlegger stond bekend om zijn creativiteit en innoverend vermogen, een drijvende kracht in de betonindustrie. Iets wat koesteren en voortzetten met de huidige generatie Steenmeesters. Belangrijke ontwikkelingen in deze laatste jaren zijn op gebied van milieu [EcoForto] en gebruik [GeoSteen®].

Tijdlijn innovatie 1945-heden

Onderstaande tijdlijn geeft een goede indruk van de innovaties van MBI. Dit is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen, zoals alle ontwikkelingen steeds harder gaan. Ook voor 2018 en later is onze ‘ideeën-kraamkamer’ goed gevuld. Bekijk de video voor een overzicht van alle innovaties door de jaren heen!

GeoCeramica® – Beton ontmoet keramiek

Het gemak van keramiek en de voordelen van GeoSteen®. Ideaal voor verwerker én consument. Italiaans design gecombineerd met het vakmanschap van De Steenmeesters. Een prachtig, onderhoudsarm en slijtagebestendig terras begint hier. Maximaal genieten met GeoCeramica®.

CemSaver van MBI

Een duurzame betonsteen door minder cementverbruik

Door het gebruik van een duurzaam hulpmiddel in haar CemSaver-concept kan MBI 30 procent minder cement gebruiken in zijn betonstenen. Dat leidt in de hele keten van beton tot een CO2 afname tot 35 procent. CemSaver bevat diverse bindmiddelen. Dankzij een unieke hulpstof, een Nederlandse uitvinding, wordt de lijmkracht van het cement vergroot.

‘We besparen 30 procent cement en gebruiken het in combinatie met andere duurzame bindmiddelen en hulpstoffen.’ Een bijkomend voordeel is door het CemSaver concept de stoffen in het beton beter immobiliseert, problemen met te veel water in grondstoffen oplost en de kalkbloei in stenen vermindert.

Voor het milieu is de CO2-reductie de belangrijkste factor. Deze uitvinding kan een belangrijke bijdrage zijn in de strijd tegen het broeikaseffect en klimaatverandering, waar iedereen over praat. Dit is goed nieuws en een grote stap voor de wereld. CemSaver is één van de pijlers in onze duurzame betonsteen: EcoForto

EcoForto – Duurzaam beton

Bij de EcoForto komt het hele duurzaamheidsproces van MBI samen in één product. Het begint bij de duurzame en slijtvaste toplaag, die het ook mogelijk maakt om alternatieve grondstoffen in de onderlaag te gebruiken. De steen bestaat voor 30 procent uit deze alternatieve materialen en 30 procent minder cement. Dat laatste is mogelijk door het gebruik van CemSaver in het concept. EcoForto wordt geproduceerd in Veghel maar uiteindelijk zullen alle vestigingen volgen.

GeoSteen®

Aan de basis staat een oersterke betonnen drager van gerecyclede materialen. MBI is de uitvinder van betonstenen met een hoogwaardige toplaag, die uit kleurechte, natuurlijke materialen bestaat. Dit is begonnen met GeoColor, waarvan ondertussen al miljoenen stenen gemaakt zijn. De laatste jaren heeft MBI de toplaag naar een hoger niveau in kwaliteit en dichtheid gebracht. Tevens zijn er veel nieuwe steenvarianten geïntroduceerd in de marktsegmenten: Infra, Tuin en Bouw.

MBI gebruikt inmiddels meer dan zestig soorten gebroken natuursteen uit acht Europese landen. Deze betonstenen met hoogwaardige toplaag zijn uitgegroeid tot een aparte categorie met eigen, unieke voordelen. Bijvoorbeeld grotere formaten dan baksteen, betere kleurechtheid dan traditionele betonsteen en betere functionele eigenschappen dan natuursteen. De verzamelnaam voor deze eigentijdse en vernieuwende productgroep van MBI is: GeoSteen®.

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor u klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment elementverhardingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven u onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

    Versturen