MBI over MBI

Partners

Samenwerken vinden wij belangrijk

Partners in de markt

MBI werkt samen met verschillende partners in de infra- gevel- en tuinbranche. Waar onder bedrijven, brancheorganisatie, kennisinstituten en belangenverenigingen. Hieronder tref je een overzicht aan van onze belangrijkste samenwerkingspartners.

Betonhuis

Betonhuis is een branchevereniging verbonden met de complete Nederlandse cement- en betonindustrie. Niet alleen is MBI lid van Betonhuis maar bekleden wij ook een actieve rol in het bestuur en zijn op deze wijze nauw betrokken bij duurzaamheidsontwikkelingen zoals het betonakkoord.

ACO House & Garden

MBI partner van ACO House & Garden

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek voor toepassingen in Civiele techniek, Bouwtechniek en Installatietechniek. In Nederland is ACO actief met een team van ruim 30 medewerkers. ACO benadert afwateringsvraag-stukken bij voorkeur vanuit een integrale ketenbenadering, waarbij optimale functionaliteit, milieu en duurzaamheid centraal staan.

Waterbeheer

Hevige regenval veroorzaakt vaak wateroverlast rondom de woning. ACO House & Garden goten zorgen ervoor dat de ingang van uw woning, de oprit en het terras zelfs bij hevige regenval beloopbaar blijven. Het water wordt over de volledige gootlengte snel opgenomen en afgevoerd. Zo droogt de verharding rondom de woning snel weer op. Dat is wel zo comfortabel!

MBI adviseert de afwateringssystemen van ACO. Onze dealers kunnen je hierover perfect informeren. Lees meer over waterafvoer in de tuin.

ACO Easygarden

 

Alliance Gator

MBI partner van Alliance Gator

Gator is een hoogwaardig product van de Alliance-groep uit Canada, wat wereldwijd staat voor kwaliteit. Een specialist in voegmiddelen. Sinds kort is Gator overgevlogen naar Nederland. Door de samenwerking tussen Gator en MBI zijn deze hoogwaardige voegmiddelen wijd verkrijgbaar in Nederland via MBI dealers.

Gator XP G2

Een semi-harde voeg op basis van polymeren met korte verwerkings- en droogtijd. Het polymeer bindmiddel is transparant, dus geen ‘sluier’ over je sierbestrating! Dit voegmiddel is al toe te passen bij voegen van 2mm is blijvend waterdoorlatend, perfect voor drainerende ondergronden. Als het droog is, dan is de voeg stevig. Als de voeg nat wordt herstelt hij zichzelf weer, waardoor het is toe te passen op zachtere ondergronden. Dit voegmiddel wordt veel gebruikt met gebakken klinkers, maar is ook geschikt voor betonnen stenen, natuurstenen, kinderkoppen en GeoCeramica®. Gator XP G2 komt in 4 kleuren: antraciet, zwart, beige en ivoor.

GatorTile

Een waterafsluitende polymeer voeg. Door de zeer fijne gradatie (korrel) is het toe te passen bij smalle voegen tot 25mm. Te gebruiken op zowel een waterdoorlatende als afsluitende ondergrond. Als het voegmiddel eenmaal is toegepast, vormt het een stevige voeg met behoud van flexibiliteit. Uiterst geschikt voor keramiek. GatorTile is net als Gator XP G2 verkrijgbaar in 4 kleuren.

Alliance Gator

Beamix

MBI partner van Beamix

Beamix is een toonaangevend merk op het gebied van industrieel vervaardigde premix-mortels en lijmen. Het merk is onderdeel van Saint-Gobain. MBI adviseert diverse mortels van Beamix in combinatie met onze GeoStylistix en Rox stenen. Open hier ons morteladvies.

Bekaert

MBI partner van Bekaert

Bekaert is een multinationale Belgische onderneming, gespecialiseerd in staaldraadtransformatie. Een goede kennispartner van MBI wat betreft gevelstenen en bouwoplossingen.

Betonhuis

MBI partner van Betonhuis

De drie grootste brancheorganisaties in de Nederlandse cement- en betonindustrie zijn samengevoegd onder de naam: Betonhuis. Voorheen bekend als BFBN (Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland), C&BC (Cement & Beton Centrum) en VOBN (Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland).

De bij het Betonhuis aangesloten cementindustrie, betonfabrikanten en betoncentrales zijn verspreid over het gehele land. Vroegtijdige betrokkenheid van vakmensen van de aangesloten bedrijven helpt bij, procesverbetering (reductie van faalkosten), optimalisatie van menselijke inzet op de bouwplaats, optimalisatie van logistiek en het volbrengen van de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Betonhuis

Bouw Circulair / Netwerk Betonketen

MBI is lid van Bouw Circulair, voorheen Netwerk Betonketen. BouwCirculair streeft naar duurzame materialen in bouwprojecten, door het reduceren van CO2 en het gebruik van circulaire grondstoffen. Transparant wordt gewerkt aan de speerpunten die de leden gezamenlijk agenderen. De beweging is gericht op doen.

Het netwerk verbindt alle schakels in de keten en organiseert bijeenkomsten, verzorgt cursussen, initieert projecten en ontwikkelt praktische toepasbare instrumenten. Daarnaast zet BouwCirculair zich in voor het realiseren van innovaties, door partijen in de keten met elkaar te verbinden, proeftuinen op te zetten en door scholen en studenten bij projecten te betrekken.

Binnen Bouw Circulair is MBI lid van diverse regionale Betonketens.

Dom Design Lab

MBI partner van Dom Design Lab

DOM Design Lab is een producent van keramische tegels en wil de trends en veranderingen die in de toekomst zullen plaatsvinden beter begrijpen en een actuele en effectieve service aanbieden met creativiteit en efficiëntie. Dom Ceramiche zoekt samenwerkingen met Italiaanse en internationale ontwerpers om unieke en innovatieve collecties te creëren.

Excellent

MBI partner van Excellent

Tal van topbedrijven uit het high-end segment creëerden samen een sfeer van luxe, warmte en elegante schoonheid in Rotterdam Ahoy. Alles wat het leven zo mooi en comfortabel maakt, was te zien op de EXCELLENT Woonbeurs van 2022. Van ongekende wooninspiratie tot fonkelende juwelen. En van de meest luxe auto’s tot kleurrijke en ontroerende kunstwerken. En laten we zeker de prachtige designwoningen niet vergeten. MBI is partner in materialisatie van diverse tuinen en woningen.

Hovenier Helpt

MBI partner van Hovenier Helpt

Hovenier Helpt is een initiatief voor de hoveniersbranche en streeft naar het volgende: Ondersteuning en verrassingen creëren voor Nederlanders die hulpbehoevend zijn door (één week) openbaar en particulier groen aan te pakken met hulp van professionele hoveniers. MBI steunt de actie financieel als ook met het ter beschikking stellen van bestrating.

Wat is het?

De laatste week van september staat in het teken van Hovenier Helpt. Hovenier Helpt is hét initiatief om Nederlanders de kans te geven om een hulpbehoevende te verrassen door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier. Iedereen kan een project aanmelden. Dit kan het vergroenen of opknappen van een tuin zijn, of een ander project. Je kunt iemand verrassen, een hart onder de riem steken en Nederland samen groener maken.

Voor wie is het?

Hovenier Helpt is voor iedereen die graag een goede daad wil doen, een ander wil helpen en Nederland ook groener wil maken. De kleinste daden kunnen voor veel mensen positieve gevolgen hebben. Dit is je kans om iemand te verrassen!

Waarom is het?

Hovenier Helpt is opgezet om Nederland groener te maken, maar ook om de medemens te helpen. Wij willen in de laatste week van september laten zien hoe belangrijk het is dat er aandacht wordt besteed aan álle Nederlanders. Iedere inzet geeft Hovenier Helpt een extra bijzonder tintje.

Hoe werkt het?

Hovenier Helpt moet voor 1 september alle projecten ontvangen. Een week voor Hovenier Helpt begint wordt bekend of jouw project bij de selectie zit. Ken je iemand in jouw nabije omgeving die wel wat tuinhulp kan gebruiken? Meld je project dan aan voor de week van ‘Hovenier Helpt’ en houd de website in de gaten! De klus moet in één dag uit te voeren zijn door een hovenier.

Hovenier Helpt

Imola

Cooperativa Ceramica D’Imola – Imola produceert al 149 jaar wand- en vloertegels van Italiaanse kwaliteit. Oerdegelijke en duurzame producten waarmee stijlvolle leef- en werkomgevingen gecreëerd kunnen worden. Met het uitgebreide assortiment is er veel keuze uit moderne en warme tegels voor een verwelkomende sfeer en gevoel van luxe. Cooperativa Ceramica D’Imola is een dynamisch bedrijf en grote speler op de markt.

MBI is er trots op in Nederland partner te zijn van Imola en we ontvangen je graag in onze showroom in Ede. Maak hier een afspraak.

Lithofin

MBI partner van Lithofin

MBI is de officiële verdeler is van van Lithofin reinigings- en onderhoudsproducten voor de tuin binnen Nederland. Al jaren werkt onze Serviceafdeling samen met Lithofin voor onderhoud aan MBI tegels. Voor het onderhoud van onze producten adviseren we voortaan dan ook altijd de reinigings- en onderhoudsmiddelen van Lithofin. Lifton werkt in haar productontwikkeling en productverbetering nauw samen met MBI. Op de kwaliteit wordt uitgebreid getest en wij krijgen vanuit de markt met regelmaat vraag naar deze producten.

Bekijk het assortiment in onze brochure.

Lodewijks Groene Geluk | Lodewijks Droomtuinen

MBI partner van Lodewijks Groene Geluk & Lodewijks Droomtuinen

In de televisieseries ‘Lodewijks Groene Geluk’ en ‘Lodewijks Droomtuinen’ gaat Lodewijk Hoekstra aan de slag met zijn team om zowel kleine als grote tuinmetamorfoses te verwezenlijken. Met de focus op groen en anderzijds de focus op luxe.

MBI (was) partner van Eigen Huis & Tuin

Nagenoeg iedere week voor 25 jaar was de sierbestrating van MBI te zien in Eigen Huis & Tuin. Het programma is helaas gestopt, maar wij als jarenlange partner, delen de gerealiseerde projecten nog graag met je. Dit is super handig als inspiratie voor je eigen tuin, want je kunt alle foto’s natuurlijk als voorbeeldtuin gebruiken. Bekijk hier alle voorbeeldtuinen.

Eigen Huis & Tuin, voorbeeldtuinen, tuininspiratie

NL Greenlabel

MBI partner van NL Greenlabel

In de visie van NL Greenlabel moeten alle producten, materialen en zelfs planten meetbaar duurzaam zijn en een lage ecologische footprint hebben. Als MBI sluiten wij hier ons volledig op aan, niet voor niets zijn wij al jaren partner van NL Greenlabel. Het duurzaamheidspaspoort van NL Greenlabel geeft de mate van duurzaamheid van producten en diensten voor de buitenruimte weer. De producten worden op zeven criteria onderzocht; herkomst, samenstelling, productiewijze, levensduur, onderhoud, energie en einde levensduur.

 

NL Greenlabel

NVTL (De Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur)

MBI partner van NVTL

De Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL) is de enige Nederlandse beroepsvereniging voor tuin- en landschapsarchitecten en ontwerpers. NVTL zet zich in voor de kwaliteit van de tuin- en landschapsarchitectuur en ontwerp. Ze stimuleren de vak ontwikkeling en brengen opdrachtgevers en bureaus met elkaar én met complementaire disciplines in contact. MBI is lid van deze vereniging.

NVTL

IDS Group

MBI partner van IDS

MBI De Steenmeesters en IDS Group (Innovative Drainage Solutions) slaan de handen in één om het adoptieproces van intelligente waterafvoer langs wegen en straten te versnellen. Beide partijen zijn specialist op hun gebied. Wegbedekking én banden vullen elkaar daarbij perfect aan. De ervaring met de afwateringsbanden in Europa, en met name in Engeland, is doorslaggevend geweest voor de keuze. Wij zijn er dan ook trots op deze slimme innovatie te mogen vertegenwoordigen in ons assortiment en je hierdoor een totaaloplossing te kunnen bieden voor een klimaatbestendige straat.

MBI wordt op de markt het aanspreekpunt voor de kunststof afwateringsbanden, waarbij IDS Group achter de schermen deskundig advies biedt met betrekking tot het ontwerp en integratie in het project.

in-lite

MBI partner van in-lite

Met GeoCeramica® van MBI kies je voor kwalitatieve, onderhoudsvrije en eenvoudig aan te leggen keramische tuinbestrating. Voeg daar geïntegreerde in-lite verlichting aan toe en je kunt dag en nacht van jouw tuin en sierbestrating genieten.

Wel zo gemakkelijk

Perfecte uitsparingen maken in keramiek is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. En dankzij dit nieuwe samenwerkingsverband van MBI met in-lite hoef je niet langer te investeren in een boormachine met statief! Ook handig voor de doe-het-zelver!

in-lite

Kees Smit Tuinmeubelen

MBI partner van Kees Smit

Kees Smit Tuinmeubelen is net zoals ons een écht familiebedrijf, bestaande uit drie generaties. Waar opa Henk en oma Corrie begonnen met de verkoop van huishoudelijke artikelen, specialiseerde Kees Smit zich na de overname in de verkoop van tuinmeubelen. Zijn passie voor tuinmeubelen groeit uit tot een gezamenlijke passie van vader Kees en zoon Henk, die in 2011 het roer overneemt. Vanaf dat moment groeit het bedrijf in korte tijd uit van een regionale naar een landelijke speler met drie vestigingen in Nederland en webwinkels in Nederland, België en Duitsland.

Wij liggen met onze producten mooi verwerkt als vloer in de inspiratiezones. Hier kan je dus extra inspiratie opdoen en helpt het je bij het maken van een keuze.

Lees hier het nieuwsbericht: Inspiratiezone bij Kees Smit Tuinmeubelen

Madecenter

MBI partner van Madecenter

Metselwerk kenniscentrum

MADE bundelt alle kennis van de metselwerkbranche, zowel praktisch als theoretisch. Het kenniscentrum legt het accent op wat het product doet, in plaats van wat het is. Via MADE dragen participanten en brancheorganisaties hun productkennis over aan de bouwpraktijk. Zo wordt MADE een real life én virtuele marktplaats van kennis en informatie op het gebied van gevelstenen en steenstrips. Een hotspot waar vakmensen elkaar ontmoeten, praktijkkennis verzamelen en delen met elkaar. Iedereen zal daarvan profiteren, metselwerk als eindproduct in het bijzonder. En de faalkosten gaan omlaag!

Madecenter

StoneLine

StoneLine is marktleider op het gebied van replicastenen op basis van beton (betonnen bestrating) geïnspireerd op rustieke natuursteentoepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kasseien. Naast de betonnen bestrating vertegenwoordigt MBI in Nederland ook Fairstone®, het ethisch keurmerk van StoneLine voor natuursteen. De Fairstone®-producten worden ontgonnen en geproduceerd volgens duidelijk afgelijnde ethische waarden en afspraken waar StoneLine achter staat. Deze afspraken zijn gebaseerd op de basiscode voor ethische handel en op het globaal pact van de Verenigde Naties: Geen kinderarbeid, eerlijke lonen, basisveiligheid en -gezondheid van de arbeiders wordt gegarandeerd.

MBI vertegenwoordigt StoneLine in Nederland sinds 2019.

Mirage

Mirage staat garant voor stabiliteit en betrouwbaarheid. Het is een top merk waarvan de ontwikkelingen de mijlpalen binnen de industrie markeren. Zij hebben dit weten te behalen door grondige kennis van de materialen, gecombineerd met vooraanstaand onderzoek en ontwikkeling. Dit heeft Mirage in staat gesteld om steeds meer innovatieve oplossingen te bieden die synoniem staan voor betrouwbaarheid en kwaliteit. De missie van het bedrijf is om de uitstekende kwaliteit van de Italiaanse keramiekproductie en het label “Made in Italy” over de hele wereld te vertegenwoordigen. Mirage was het eerste keramiekbedrijf dat besloot om porcellanato keramische tegels buiten te gebruiken. Met behulp van een vooraanstaand productieproces, heeft Mirage het perfecte antwoord op de behoeften van innovatieve architectuur, omdat het in staat is om de uitstekende technische prestaties die nodig zijn voor buitenruimtes te combineren met een verfijnde, stijlvolle uitstraling. MBI heeft al jarenlang een nauwe samenwerking met Mirage.

OXXOBASE

MBI partner van OXXOBASE

De beste oplossing voor het installeren van uw buitentegels

OXXOBASE introduceert een revolutionaire technologie op het gebied van het installeren van keramische tegels: een mortelloos verwerkingssysteem op basis van panelen uit Neopor® polystyreen. Deze zorgen op je terras voor een optimale drukverdeling en afwatering naar de bodem. Ten opzichte van een traditioneel systeem zult je met OXXOBASE flink geld besparen op materiaal en arbeid. Het monteren is zo gemakkelijk dat je dit zelfs eigenhandig zou kunnen doen. Er zijn geen zware machines voor benodigd.

OXXOBASE is zeer geschikt voor het (zelf) installeren van je buitentegels. Zowel voor keramisch tegels, natuursteen of betontegels zijn onze panelen een zeer geschikte oplossing. We zien de OXXOBASE panelen gebruikt worden voor uiteenlopende toepassingen, zoals terrassen, looppaden, patio’s, zwembaden, et cetera. Het is echter minder geschikt voor heavy load toepassingen, zoals opritten.

OXXOBASE

Padana

Casalgrande Padana – ‘The Green way to pave’. Casalgrande Padana produceert al 60 jaar geavanceerde keramische tegels: innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen voor het creëren van wanden, vloeren en gevelbekleding. Ongeveer 80% van de productie van Casalgrande Padana is momenteel gewijd aan ongeglazuurd porselein, een hoogwaardig, veelzijdig materiaal met uitstekende technische kenmerken en superieure esthetische kwaliteit. Deze tegels kunnen voldoen aan elke creatieve en technologische behoefte in de wereld van architectuur en design.

MBI is er trots op in Nederland partner te zijn van Padana voor wand- en vloertegels én gevelbekleding. We ontvangen je graag in onze showroom in Ede. Maak hier een afspraak.

Soundless Acoustics International

MBI partner van Soundless Acoustics International

Soundless Acoustics is de nieuwe naam van Asona Nederland dat zich sinds de jaren ’80 heeft gespecialiseerd in innovatieve absorptie oplossingen voor akoestische klimaatbeheersing.

Soundless Acoustics combineert jarenlange ervaring met een nieuwe uitstraling en heeft zijn activiteiten inmiddels wereldwijd uitgebreid. Zij zetten hun ervaring en expertise graag in om te helpen een hoogwaardige absorptie oplossing te integreren in een ruimtelijk en esthetische vormgeving en te assisteren bij het creëren van een optimale ontwerp.

Soundblox MA; een geluidsabsorberende steen

MBI produceert het akoestische blok Soundblox MA exclusief voor Soundless Acoustics International.

Het Soundblox type MA is een geluidsabsorberende steen speciaal ontwikkeld voor het verminderen van nagalm binnen een ruimte ten einde een aangenaam akoestisch klimaat te creëren. Het type MA is een bijzonder hoogwaardig akoestisch blok, zowel wat betreft de absorptieprestatie als de esthetische vormgeving. Geschikt voor binnen- als buitentoepassing.

Lees meer over geluidsabsorberende stenen

Voor het MA-blok zijn akoestische rapporten, bestekteksten en een verwerkingsadvies beschikbaar. Neem hiervoor contact op met Soundless Acoustics International.

Lees meer over Soundblox

De kracht van de stilte’ in Bouwkroniek 2017

‘Voorkomen is beter dan genezen’, dat zegt de CEO bij Soundless Acoustics International, een partner van MBI BV, in een artikel van het toonaangevende blad; de Bouwkroniek.

Want uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat het akoestisch klimaat binnen een ruimte, van invloed is op ons welzijn en ziekteherstel. De gevolgen van een slechte geluidsabsorptie zijn vaak niet direct merkbaar. Het komt te vaak voor dat pas ná de oplevering van een gebouw, duidelijk wordt dat de akoestiek niet voldoet. Echter zijn de keuzemogelijkheden dan beperkt en de kosten veel hoger.

Het is niet voor niets dat Soundless Acoustics al jaren pleit voor een betere akoestiek in onder andere scholen en ziekenhuizen. Als de nagalm van een ruimte dermate hoog en onprettig is, zorgt dit bijvoorbeeld voor een slechte verstaanbaarheid, concentratieproblemen en vermoeidheid… allemaal factoren die juist cruciaal zijn voor scholen of kantoorpanden!

Lees het volledige artikel hier

Soundless Acoustics International

STRAATWERK Nederland

MBI partner van STRAATWERK Nederland

De vereniging STRAATWERK Nederland is hét platform voor alle partners in de keten en staat voor maatschappelijk verantwoord straatwerk.

De vereniging STRAATWERK Nederland is ontstaan uit een fusie van Vereniging Modern Straatwerk (VMS) en Ondernemersvereniging Bestratingen Nederland (OBN). STRAATWERK Nederland bundelt de krachten in één vereniging waar alle in de keten betrokken partijen open en proactief meedenken in kwalitatief goede en duurzame oplossingen, kennis delen, innovaties stimuleren en kwaliteit van de vakman en het werk verzekeren.

Wienerberger

Gebakken bestrating is tijdloos en past in iedere tuin. Het is ontzettend veelzijdig. Een heel terras, een paadje of een mooie rand langs je terras. Je kunt er heel veel stijlen mee neerzetten. Wienerberger is één van de grootste producenten van klinkers. De grondstof is duurzaam en wordt gewonnen uit Nederlandse uiterwaardenklei. MBI en Wienerberger werken al jarenlang samen in de tuinmarkt.

klinkers

Willco Products

MBI partner van Willco Products

Willco Products staat voor 50+ jaar ervaring in en isolatiesystemen. Als de eerste Belgische leverancier van steenstrips werken ze elke dag aan het optimaliseren van steenstrips en het ontwikkelen van innovatieve isolatiesystemen.

Willco Etics Systeem

Willco Products ontwikkelde het Etics systeem als een totaaloplossing voor zowel het isoleren als renoveren van gevels. Dit systeem maakt snelle plaatsing mogelijk en geeft een mooie en duurzaam resultaat. Hoe werkt het systeem? Voor het systeem is er geen funderingswerk aan de bestaande woning vereist. Eerst worden de isolatieplaten verlijmd op de ondergrond. Daarna wordt een wapeningslaag met een glasvezel in verwerkt. Daar bovenop komt een mechanische bevestiging met pluggen. Deze stappen zorgen voor versteviging van het systeem. Na het uitdrogen van de wapeningslaag worden de steenstrips verlijmd met de gepaste techniek.

GeoStylistix steenstrips

Dankzij de intensieve samenwerking zijn steenstrips van MBI in België makkelijk te verkrijgen en installeren. Willco is namelijk niet alleen een verkooppartner, maar verzorgt in België ook de installatie van de GeoStylistix steenstrips volgens het Etics Systeem.

Willco Products

 

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor jou klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment bestrating en geveloplossingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven je onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

    Versturen

    Contact