MBI over MBI

Partners

Samenwerken vinden wij belangrijk

MBI werkt samen met verschillende partners in de gevel- en tuinbranche. Waar onder bedrijven, brancheorganisatie, kennisinstituten en belangenverenigingen. Hieronder treft u een overzicht aan van onze belangrijkste samenwerkingspartners.

ACO Easygarden

MBI partner van ACO Easygarden

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek voor toepassingen in Civiele techniek, Bouwtechniek en Installatietechniek. In Nederland is ACO actief met een team van ruim 30 medewerkers. ACO benadert afwateringsvraag-stukken bij voorkeur vanuit een integrale ketenbenadering, waarbij optimale functionaliteit, milieu en duurzaamheid centraal staan.

Waterbeheer

Hevige regenval veroorzaakt vaak wateroverlast rondom de woning. ACO Easygarden goten zorgen ervoor dat de ingang van uw woning, de oprit en het terras zelfs bij hevige regenval beloopbaar blijven. Het water wordt over de volledige gootlengte snel opgenomen en afgevoerd. Zo droogt de verharding rondom de woning snel weer op. Dat is wel zo comfortabel!

MBI adviseert de afwateringssystemen van ACO Easygarden. Onze dealers kunnen u hierover perfect informeren. Lees meer over waterafvoer in de tuin.

ACO Easygarden

 

Alliance Gator

MBI partner van Alliance Gator

Gator is een hoogwaardig product van de Alliance-groep uit Canada, wat wereldwijd staat voor kwaliteit. Een specialist in voegmiddelen. Sinds kort is Gator overgevlogen naar Nederland. Door de samenwerking tussen Gator en MBI zijn deze hoogwaardige voegmiddelen wijd verkrijgbaar in Nederland via MBI dealers.

Gator XP G2

Een semi-harde voeg op basis van polymeren met korte verwerkings- en droogtijd. Het polymeer bindmiddel is transparant, dus geen ‘sluier’ over je bestrating meer! Dit voegmiddel is al toe te passen bij voegen van 2mm is blijvend waterdoorlatend, perfect voor drainerende ondergronden. Als het droog is, dan is de voeg stevig. Als de voeg nat wordt herstelt hij zichzelf weer, waardoor het is toe te passen op zachtere ondergronden. Dit voegmiddel wordt veel gebruikt met gebakken klinkers, maar is ook geschikt voor betonnen stenen, natuurstenen, kinderkoppen en GeoCeramica®. Gator XP G2 komt in 4 kleuren: antraciet, zwart, beige en ivoor.

GatorTile

Een waterafsluitende polymeer voeg. Door de zeer fijne gradatie (korrel) is het toe te passen bij smalle voegen tot 25mm. Te gebruiken op zowel een waterdoorlatende als afsluitende ondergrond. Als het voegmiddel eenmaal is toegepast, vormt het een stevige voeg met behoud van flexibiliteit. Uiterst geschikt voor keramische tegels. GatorTile is net als Gator XP G2 verkrijgbaar in 4 kleuren.

Alliance Gator

Betonhuis

MBI partner van Betonhuis

De drie grootste brancheorganisaties in de Nederlandse cement- en betonindustrie zijn samengevoegd onder de naam: Betonhuis. Voorheen bekend als BFBN (Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland), C&BC (Cement & Beton Centrum) en VOBN (Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland).

De bij het Betonhuis aangesloten cementindustrie, betonfabrikanten en betoncentrales zijn verspreid over het gehele land. Vroegtijdige betrokkenheid van vakmensen van de aangesloten bedrijven helpt bij, procesverbetering (reductie van faalkosten), optimalisatie van menselijke inzet op de bouwplaats, optimalisatie van logistiek en het volbrengen van de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Betonhuis

De Tuinprofessionals

MBI partner van De Tuinprofessionals

De Tuinprofessionals is een informatieplatform van en voor de tuinprofessionals. Kennis en informatie wordt ter beschikking gesteld door de aangesloten partners. Ondertussen is onze groep uitgebreid tot 18 toonaangevende merken. Merken die elkaar aanvullen en die samen een groot deel van de tuinen in Nederland kunnen vullen.

Geschiedenis

Medio 2010 vond tussen een aantal fabrikanten van tuinmaterialen een discussie plaats en was de gedeelde conclusie dat we allen moeite hadden om de Tuinprofessional (ontwerpers, hoveniers, stratenmakers) met kennis van onze producten en systemen te bereiken. Kennis op het gebied van advisering, verkoop en toepassing van onze materialen. Als resultaat hiervan werd een informatieplatform opgericht van en voor de Tuinprofessionals.

De Dag voor de Tuinprofessional

Kennis van en voor de Tuinprofessional is sinds 2010 ons thema. Natuurlijk zijn er talloze websites en vakbladen maar sommige zaken moeten gezien en gevoeld worden! Daarom organiseren we ieder jaar in januari een Kennisevent waarbij de Tuinprofessional een hele dag onze gast kan zijn, een aantal plenaire presentaties mee maakt en kan kiezen uit een groter aantal kleinere kennissessies of workshops. Tussendoor kan hij, onder het genot van altijd lekkere lunches netwerken en individuele fabrikanten aanspreken. Hij krijgt kennis van ons aangeboden, wij daarentegen leren van ieder gesprek dat wij kunnen voeren.

Maar het is niet alleen zien en voelen, ook veel aandacht voor praktische zaken als verwerking en onderhoud komen aan de orde. Ieder jaar staat het event in het teken van een ander onderwerp waardoor de dagen altijd verfrissend, leerzaam en gezellig zijn.

De Tuinprofessionals

Eigen Huis & Tuin

MBI partner van Eigen Huis & Tuin

MBI sierbestrating voorbeeldtuinen in Eigen Huis & Tuin

Nagenoeg iedere week is de sierbestrating van MBI te zien in Eigen Huis & Tuin. Onderstaand een selectie van de tuinen die Lodewijk en Tom hebben gemaakt. Zoals u weet heeft Lodewijk in seizoen 2016 afscheid genomen van dit EH&T. Wij zetten de samenwerking met Lodewijk voort met NL Greenlabel en blijven met Tom veel mooie tuinen maken. Dit is super handig als inspiratie voor uw eigen tuin, want u kunt alle foto’s natuurlijk als voorbeeldtuin gebruiken. Bekijk hier alle voorbeeldtuinen.

Eigen Huis & Tuin, voorbeeldtuinen, tuininspiratie

Floriade business club

MBI is ambassadeur van de Floriade Business Club. De thema’s van de Floriade Expo 2022 – groen, voeding, energie en gezondheid – zijn actueler dan ooit. Wij dragen duurzame ontwikkelingen voor onze buiten-leefomgeving een warm hart toe. Alle ondernemers die zich bij de Floriade Business Club aansluiten, hebben met elkaar gemeen dat ze op een of andere manier betrokken zijn bij die thema’s. Daar horen wij graag bij! En uiteraard kunnen wij de nodige duurzame verhardingsmaterialen voor deze Expo leveren. Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en stuur een e-mail naar marketing[@]mbi.nl.

Hovenier Helpt

MBI partner van Hovenier Helpt

Hovenier Helpt is een initiatief voor de hoveniersbranche en streeft naar het volgende: Ondersteuning en verrassingen creëren voor Nederlanders die hulpbehoevend zijn door (één week) openbaar en particulier groen aan te pakken met hulp van professionele hoveniers. MBI steunt de actie financieel als ook met het ter beschikking stellen van bestrating.

Wat is het?

De laatste week van september staat in het teken van Hovenier Helpt. Hovenier Helpt is hét initiatief om Nederlanders de kans te geven om een hulpbehoevende te verrassen door aanpak van de groene omgeving met behulp van een hovenier. Iedereen kan een project aanmelden. Dit kan het vergroenen of opknappen van een tuin zijn, of een ander project. Je kunt iemand verrassen, een hart onder de riem steken en Nederland samen groener maken.

Voor wie is het?

Hovenier Helpt is voor iedereen die graag een goede daad wil doen, een ander wil helpen en Nederland ook groener wil maken. De kleinste daden kunnen voor veel mensen positieve gevolgen hebben. Dit is uw kans om iemand te verrassen!

Waarom is het?

Hovenier Helpt is opgezet om Nederland groener te maken, maar ook om de medemens te helpen. Wij willen in de laatste week van september laten zien hoe belangrijk het is dat er aandacht wordt besteed aan álle Nederlanders. Iedere inzet geeft Hovenier Helpt een extra bijzonder tintje.

Hoe werkt het?

Hovenier Helpt moet voor 1 september alle projecten ontvangen. Een week voor Hovenier Helpt begint wordt bekend of jouw project bij de selectie zit. Kent u iemand in uw nabije omgeving die wel wat tuinhulp kan gebruiken? Meld uw project dan aan voor de week van ‘Hovenier Helpt’ en houd de website in de gaten! De klus moet in één dag uit te voeren zijn door een hovenier.

Hovenier Helpt

in-lite

MBI partner van in-lite

Met GeoCeramica® van MBI kiest u voor kwalitatieve, onderhoudsvrije en eenvoudig aan te leggen keramische tuinbestrating. Voeg daar geïntegreerde verlichting van in-lite aan toe en u kunt dag en nacht van uw tuin en sierbestrating genieten.

Wel zo gemakkelijk

Perfecte uitsparingen maken in keramiek is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. En dankzij dit nieuwe samenwerkingsverband van MBI met in-lite hoeft u niet langer te investeren in een boormachine met statief! Ook handig voor de doe-het-zelver!

in-lite

Madecenter

MBI partner van Madecenter

Metselwerk kenniscentrum

MADE bundelt alle kennis van de metselwerkbranche, zowel praktisch als theoretisch. Het kenniscentrum legt het accent op wat het product doet, in plaats van wat het is. Via MADE dragen participanten en brancheorganisaties hun productkennis over aan de bouwpraktijk. Zo wordt MADE een real life én virtuele marktplaats van kennis en informatie op het gebied van gevelstenen en steenstrips. Een hotspot waar vakmensen elkaar ontmoeten, praktijkkennis verzamelen en delen met elkaar. Iedereen zal daarvan profiteren, metselwerk als eindproduct in het bijzonder. En de faalkosten gaan omlaag!

Madecenter

Marshalls

Marshalls is marktleider op het gebied van replicastenen op basis van beton (betonnen bestrating) geïnspireerd op rustieke natuursteentoepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kasseien. Naast de betonnen bestrating vertegenwoordigt MBI in Nederland ook Fairstone®, het ethisch keurmerk van Marshalls voor natuursteen. De Fairstone®-producten worden ontgonnen en geproduceerd volgens duidelijk afgelijnde ethische waarden en afspraken waar Marshalls achter staat. Deze afspraken zijn gebaseerd op de basiscode voor ethische handel en op het globaal pact van de Verenigde Naties: Geen kinderarbeid, eerlijke lonen, basisveiligheid en -gezondheid van de arbeiders wordt gegarandeerd.

MBI vertegenwoordigt Marshalls in Nederland sinds 2019.

OXXOBASE

MBI partner van OXXOBASE

De beste oplossing voor het installeren van uw buitentegels

OXXOBASE introduceert een revolutionaire technologie op het gebied van het installeren van keramische buitentegels: een mortelloos verwerkingssysteem op basis van panelen uit Neopor® polystyreen. Deze zorgen op uw terras voor een optimale drukverdeling en afwatering naar de bodem. Ten opzichte van een traditioneel systeem zult u met OXXOBASE flink geld besparen op materiaal en arbeid. Het monteren is zo gemakkelijk dat u dit zelfs eigenhandig zou kunnen doen. Er zijn geen zware machines voor benodigd.

OXXOBASE is zeer geschikt voor het (zelf) installeren van uw buitentegels. Zowel voor keramisch, natuursteen of betonnen tegelwerk zijn onze panelen een zeer geschikte oplossing. We zien de OXXOBASE panelen gebruikt worden voor uiteenlopende toepassingen, zoals terrassen, looppaden, patio’s, zwembaden, et cetera. Het is echter minder geschikt voor heavy load toepassingen, zoals opritten.

OXXOBASE

Soundless Acoustics International

MBI partner van Soundless Acoustics International

Soundless Acoustics is de nieuwe naam van Asona Nederland dat zich sinds de jaren ’80 heeft gespecialiseerd in innovatieve absorptie oplossingen voor akoestische klimaatbeheersing.

Soundless Acoustics combineert jarenlange ervaring met een nieuwe uitstraling en heeft zijn activiteiten inmiddels wereldwijd uitgebreid. Zij zetten hun ervaring en expertise graag in om te helpen een hoogwaardige absorptie oplossing te integreren in een ruimtelijk en esthetische vormgeving en te assisteren bij het creëren van een optimale ontwerp.

Soundblox MA; een geluidsabsorberende steen

MBI produceert het akoestische blok Soundblox MA exclusief voor Soundless Acoustics International.

Het Soundblox type MA is een geluidsabsorberende steen speciaal ontwikkeld voor het verminderen van nagalm binnen een ruimte ten einde een aangenaam akoestisch klimaat te creëren. Het type MA is een bijzonder hoogwaardig akoestisch blok, zowel wat betreft de absorptieprestatie als de esthetische vormgeving. Geschikt voor binnen- als buitentoepassing.

Lees meer over geluidsabsorberende stenen

Voor het MA-blok zijn akoestische rapporten, bestekteksten en een verwerkingsadvies beschikbaar. Neem hiervoor contact op met Soundless Acoustics International.

Lees meer over Soundblox

De kracht van de stilte’ in Bouwkroniek 2017

‘Voorkomen is beter dan genezen’, dat zegt de CEO bij Soundless Acoustics International, een partner van MBI BV, in een artikel van het toonaangevende blad; de Bouwkroniek.

Want uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat het akoestisch klimaat binnen een ruimte, van invloed is op ons welzijn en ziekteherstel. De gevolgen van een slechte geluidsabsorptie zijn vaak niet direct merkbaar. Het komt te vaak voor dat pas ná de oplevering van een gebouw, duidelijk wordt dat de akoestiek niet voldoet. Echter zijn de keuzemogelijkheden dan beperkt en de kosten veel hoger.

Het is niet voor niets dat Soundless Acoustics al jaren pleit voor een betere akoestiek in onder andere scholen en ziekenhuizen. Als de nagalm van een ruimte dermate hoog en onprettig is, zorgt dit bijvoorbeeld voor een slechte verstaanbaarheid, concentratieproblemen en vermoeidheid… allemaal factoren die juist cruciaal zijn voor scholen of kantoorpanden!

Lees het volledige artikel hier

Soundless Acoustics International

Sphinx Tegels

De esthetische kracht van Sphinx Tegels ligt in de ontwikkeling van trendsettende designs met een ziel van authentieke keramiek. De unieke combinatie van moderne technologie en inspiratie uit onze natuur, cultuur en eeuwenoude geschiedenis maken Sphinx Tegels gelijktijdig onderscheidend en tijdloos. Deze unieke designs zijn vanaf heden ook verkrijgbaar als eenvoudig te verwerken buitentegels dankzij het bewezen productconcept GeoCeramica®. Meer informatie vindt u op www.geoceramica-sphinxtegels.nl.

tegels van sphinx

Stichting Betonfabrikanten van Bouwblokken en- stenen

MBI partner van Stichting Betonfabrikanten van Bouwblokken en- stenen

Bij BFBN, Stichting Betonfabrikanten van Bouwblokken en –stenen, zijn alle vooraanstaande Nederlandse producenten van betonnen metselproducten (stenen en blokken) aangesloten. BFBN neemt als sector zitting in zowel het bestuur als in de technische commissie van de Stichting Stapelbouw. Deze stichting heeft als doel wetenschappelijk onderzoek te doen naar het gedrag van metselwerk van betonsteen, baksteen, kalkzandsteen en cellenbeton. Daarnaast is BFBN vertegenwoordigd in NEN normcommissie TGB Steenconstructies.

Stichting betonfabrikanten van bouwblokken- en stenen

Tuinbranche Nederland

MBI partner van Tuinbranche Nederland

Tuinbranche Nederland is de brancheorganisatie voor de gehele tuinketen en is hiermee de unieke vertegenwoordiger van de gehele bedrijfskolom. Tuinbranche Nederland richt zich op de belangenbehartiging en succesvol ondernemen van haar leden mede door branchepromotie, voorlichting en advisering. Hiermee streeft Tuinbranche Nederland naar een gezonde ontwikkeling van een professionele tuinbranche met aandacht voor natuur, milieu en maatschappij.

Door middel van projecten zoals De Levende Tuin pleit Tuinbranche Nederland voor meer groene en watervriendelijke tuinen. Het motto luidt dan ook ‘laat groen leven’, zodat een gezondere leefomgeving ontstaat voor mens én vogels, vlinders en bijen.

MBI deelt de visie van Tuinbranche Nederland en zoekt naar oplossingen die ‘grijs en groen’ hand in hand laten gaan. Dit doen we door te investeren in het verduurzamen van onze producten en processen. Bovendien dragen wij bij in de verduurzaming van de tuinbranche door onze kennis uit de sierbestratingsmarkt en advisering over bijbehorende thema’s als waterbeheer.

Door de gezamenlijke visie kunnen wij met deze samenwerking zorgen voor meer kennis binnen de tuinbranche en voor de aanleg van meer mooie en duurzame tuinen.

Tuinbranche Nederland

Vereniging Modern Straatwerk

MBI partner van Vereniging Modern Straatwerk

De VMS is hét platform voor alle partners in de keten en staat voor maatschappelijk verantwoord straatwerk.

De VMS heeft als opdracht te werken aan een moderne en gezonde bestratingsbranche, waarin professionals op basis van wederzijds respect samenwerken aan een duurzaam product met een minimaal beslag op grondstoffen en middelen.

De VMS wil het beeld van de branche opwaarderen door zich in te zetten voor kwaliteitsverbetering van straattechnieken met aandacht voor de arbeidsomstandigheden en respect voor de omgeving. Op deze wijze wil de VMS een bijdrage leveren om de bestratingsbranche weer aantrekkelijk te maken om in te werken.

Vereniging Modern Straatwerk

Vereniging van fabrikanten van bestratingsmaterialen

MBI partner van Vereniging van fabrikanten van bestratingsmaterialen

De actieve vereniging van bestratingsfabrikanten telt 21 leden en is daarmee een van de grotere verenigingen in BFBN-verband. Door hun enorme variëteit met vele natuurlijke bewerkingen, deklagen en kleurvariaties kunnen bestratingsproducten naast de bediening van de traditionele markt goed inspelen op de trends naar het gebruik van luxere materialen. Toepassingsgebieden zijn wegen, boulevards, winkelcentra, trottoirs, pleinen, parken en bedrijventerreinen. Een sterk opkomende markt is de toepassing van kleurrijke bestratingen in tuinen.

Het zeer gevarieerde productenprogramma en de vele toepassingsmogelijkheden van de verschillende projecten worden belicht op de website www.straategie.nl. Dit is de informatiebron voor betonnen bestratingsmaterialen en straataankleding.

Stichting Betonfabrikanten van Bouwblokken en- stenen

Wienerberger

Gebakken bestrating is tijdloos en past in iedere tuin. Het is ontzettend veelzijdig. Een heel terras, een paadje of een mooie rand langs uw terras. U kunt er heel veel stijlen mee neerzetten. Wienerberger is één van de grootste producenten van klinkers. De grondstof is duurzaam en wordt gewonnen uit Nederlandse uiterwaardenklei. MBI en Wienerberger werken al jarenlang samen in de tuinmarkt.

klinkers

Willco Products

MBI partner van Willco Products

Willco Products staat voor 40+ jaar ervaring in en isolatiesystemen. Als de eerste Belgische leverancier van steenstrips werken ze elke dag aan het optimaliseren van steenstrips en het ontwikkelen van innovatieve isolatiesystemen.

Willco Etics Systeem

Willco Products ontwikkelde het Etics systeem als een totaaloplossing voor zowel het isoleren als renoveren van gevels. Dit systeem maakt snelle plaatsing mogelijk en geeft een mooie en duurzaam resultaat. Hoe werkt het systeem? Voor het systeem is er geen funderingswerk aan de bestaande woning vereist. Eerst worden de isolatieplaten verlijmd op de ondergrond. Daarna wordt een wapeningslaag met een glasvezel in verwerkt. Daar bovenop komt een mechanische bevestiging met pluggen. Deze stappen zorgen voor versteviging van het systeem. Na het uitdrogen van de wapeningslaag worden de steenstrips verlijmd met de gepaste techniek.

GeoStylistix steenstrips

Dankzij de intensieve samenwerking zijn steenstrips van MBI in België makkelijk te verkrijgen en installeren. Willco is namelijk niet alleen een verkooppartner, maar verzorgt in België ook de installatie van de GeoStylistix steenstrips volgens het Etics Systeem.

Willco Products

 

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor u klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment bestrating en geveloplossingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven u onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

Versturen