MBI voor Bouw

Mortelverbruik MBI gevelstenen

MBI heeft een uitgebreid assortiment gevelstenen in verschillende structuren en formaten. De GeoStyistix bijvoorbeeld biedt een a-typisch langformaat. Ideaal voor moderne architectonische gebouwen. Door het lange formaat is deze gevelsteen perfect voor de realisatie van smalle voegen. Voor een efficiënte verwerking van onze gevelstenen stelt MBI een rekentool ter beschikking. Deze rekentool geeft o.a. een indicatie van het mortelverbruik voor uw project.

Mortelverbruik berekenen

Ten behoeve van het berekenen van mortelverbruik stellen wij een rekentool beschikbaar†. Deze rekentool bevat meerdere calculatoren voor doorstrijkmortel, metselmortel (> 8 mm of >12 mm), dunmortel en lijmmortel. Als resultaat krijgt u niet alleen het geschatte mortelverbruik*, maar ook een indicatie van het aantal benodigde stenen te zien**.

Let op: de calculatoren voor doorstrijkmortel en metselmortel zijn uitsluitend geschikt bij toepassing van GeoStylistix. Deze zijn vooraf ingesteld op basis van het 595x95x40 langformaat, maar ook andere formaten van de GeoStylistix kunnen ingegeven worden. De calculatoren voor dunmortel en lijmmortel zijn toepasbaar voor alle MBI gevelstenen.

†De rekentool is indicatief, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
*In de hoeveelheid te bestellen mortel- en voegmateriaal zit een kleine reserve ingebouwd.
**In de benodigde hoeveelheid stenen zit geen reserve.

Metselmorteladvies

Metsel bij voorkeur met een seizoensgebonden prefab metselmortel. Vraag aan de producent van de metselmortel een gespecificeerd morteladvies waarin alle voorwaarden zijn opgenomen voor de verwerking van de metselmortel in combinatie met de MBI metselproducten. Op de bouwplaats kan metselmortel vervaardigd worden door metselcement (mét plastificeerder) en grof, scherp zand te mengen in een verhouding van 1:3. Verder kunt u advies inwinnen over de verwerking en onderhoud van de stenen.

Meer informatie

Voor een volledig overzicht van ons gehele assortiment kunt u onze bouwbrochure raadplegen. Wij bieden daarnaast dilatatieadvies aan voor onze gevelstenen. Voor overige (aan)vragen neemt u hieronder contact met ons op.

Neem nu Contact. op. Onze adviseurs staan voor u klaar!

Wilt u meer weten over mortelverbruik bij gevelstenen? Of komt u er niet uit bij de rekentool? Stel hier uw vraag of vraag een gesprek aan met één van onze medewerkers.

    Verzenden