MBI voor tuin

Advies voor sierbestrating leggen

Zelf sierbestrating leggen?

Bekijk onze tips, video of verwerkingsboekjes met advies voor het aanleggen van uw sierbestrating. Gaat u beton bestrating aanleggen? Dan zit u op de goede pagina! Wij verwijzen u naar een aparte pagina over keramische tegels leggen of GeoCeramica® leggen. Ook interessant om te raadplegen is ons voegadvies. Deze vertelt u namelijk welke type ondergrond en voegmiddel voor uw type bestrating geschikt zijn.

Betonstenen of -tegels leggen

 1. Laat de stenen verwerken door een vakman.
 2. Zandbed moet minimaal 20-30 cm dik zijn.
 3. Zorg voor een splitlaag van 3-5 cm op het zandbed voor een goede doorwatering (verminderd kans op kalkuitbloei).
 4. Houd rekening met een z.g.n. afschot van 1 cm per strekkende meter.
 5. Controleer de geleverde stenen op artikelcode, kleur, formaat en eventuele breuk.
 6. Producten altijd goed mixen uit verschillende pakketten en lagen “kops” van boven naar beneden (in kolommen) verwerken, eventueel in een wildverband patroon.
 7. Straat de producten niet strak tegen elkaar, maar creëer een voeg van minimaal 2 mm. Dit zal afsplintering voorkomen.
 8. Veeg de bestrating daarna goed schoon en werk met een zo klein mogelijke triller. MBI adviseert de Mikasa trilplaat MVB 85.
 9. Zaag nooit op de bestrating en onderhoud uw terras nooit met een hoge drukreiniger! Om perfect tegels te zagen, gebruikt u onze Tilemaster zaagbladen.
 10. Na het trillen en kieren/voegen opvullen met MBI Onkruid Voegzand of met Aqua Color Joint voegmiddel. Verwerk het voegzand droog en laat dit niet op hoopjes liggen.

 

Korte instructievideo voor het verwerken van betontegels

Verwerkingsadvies betontegels

Dit hanige naslagwerk legt stapsgewijs uit hoe u betontegels kunt leggen. Van ondergrond opbouw tot afwerking! Ook handige onderhoudstips vindt u hier terug.

Perfect tegels zagen met MBI Tilemaster

De MBI Tilemaster series zaagbladen zijn perfect geschikt om sierbestrating pas te maken in de tuin. Tilemaster Concrete is speciaal voor het zagen van betonnen sierbestrating en Tilemaster Ceramics voor het zagen van keramiek en GeoCeramica®. Beide zijn verkrijgbaar in 2 afmetingen, toepasbaar voor zowel in steenzagen als zaagtafels dankzij hun uitneembare as-ring.

Download het productblad of vind een verkooppunt in de buurt.

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

  Verzenden