MBI voor tuin

Wat is het beste zand voor een zandbed?

Funderingszand voor een terras

Onderstaande alinea komt uit ons verwerkingsboekje:

De bovenste laag dient uit zo’n 3 tot 5 cm fijn split- of metselzand te bestaan voor een goede waterdoorlatendheid. Hierdoor vermindert u de kans op kalkuitbloei. Het zandbed hieronder moet minimaal 20 cm dik zijn. Hoewel zand er op het eerste oog allemaal hetzelfde uitziet, zijn er toch veel verschillen. Het is altijd belangrijk zand te kiezen wat schoon en zuiver is.

Vooral de bovenste laag is belangrijk voor de werking van de fundering. Dit moet er immers voor zorgen dat water snel afgevoerd wordt. Wij adviseren split- of metselzand omdat dit beter afwatert dan ander zand, zoals bijvoorbeeld vulzand. Voorwaarde is wel dat de laag goed verdicht wordt. Dit is iets moeilijker omdat de korrels allemaal zelfde grootte hebben en dus minder snel “hechten”. Een slecht waterdoorlatend type zand liever niet onder betontegels te gebruiken.

Het voordeel van ons type terrastegels GeoCeramica® is dat de onderlaag Stabikorn® zelf al heel goed afwatert én keramiek geen last heeft van kalkuitbloei.

Brochure Verwerkingsadvies Sierbestrating

Raadpleeg dit handige naslagwerk voor de verwerking van betontegels en -stenen.

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden