MBI voor tuin

Tuinmuurtje

Hoogte verschillen zorgen voor spanning in de tuin

Tuinmuurtje

Kleine tuinmuurtjes, verhoogde borders en bloembakken geven hoogteverschil en een speels effect in uw tuin. Deze eenvoudig te maken verhogingen zijn tevens een mooie afwerking van uw tuin of terras. Een border kan ook meer diepte aan uw tuin geven.

Daarom is het één van de tuinontwerptips van Mariette, Tuinarchitecte bij Eigen Huis & Tuin. Tuinmuurtjes zijn heel veelzijdig en goed gebruikt bieden ze tevens extra privacy. Door de keuze van het type stapelblokken kan een muurtje romantisch, super modern of nostalgisch zijn.

 

Tuinmuurtje maken

Een tuinmuurtje is eenvoudig te maken. Een goede fundering is belangrijk om het gewicht van de stapelblokken te dragen. Een fundering kunt u maken met (snel)beton dat u in een geultje stort en daarop stapelt u de blokken op. Bij een tuinmuurtje tot ca. 40cm kunt u ook een plat gelegd opsluitbandje gebruiken als fundering. De fundering zorgt ervoor dat het muurtje niet gaat verzakken.

Metselen of lijmen?

Metselen is een techniek die vaardigheid vereist. Wil je het goed doen, dan heeft u heel wat materiaal en gereedschap nodig. Metselen is een esthetische keuze als een zichtbare voeg belangrijk is. Bijvoorbeeld als u uw tuinmuurtje wilt laten aansluiten op de bestaande schuur- of garagemuur. In dat geval werkt u waarschijnlijk met kleine metstelstenen (gevelstenen). Op deze pagina gaan wij uit van het gebruik van grotere, betonnen stapelblokken.

TUINMUURTJE MAKEN

Bespaartip

Het is een trend om tuinmuurtjes af te stucen. Dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit welke stapelblokken u hiervoor kiest. Maar het is wel zonde om stapelblokken te kiezen die sierwaarde hebben. Want dan betaalt u eigenlijk te veel. Kies dan voor goedkope metselblokken of vraag bij uw sierbestratingsvakhandel naar B-keus materiaal.

 

Eenvoudig een tuinmuurtje maken

Met MBI Steenmeesterlijm kunt u direct aan de slag

Steenlijm voor beton, baksteen en keramiek

  • Muurtjes
  • Borders
  • Bloembakken
  • Vijvers
  • Grondkering
  • Keramische tegels verlijmen op drainagemortel

Lijmen is sneller en eenvoudiger dan metselen

Wilt u al jaren een muurtje in uw tuin, maar ziet u op tegen het werk? Niet nodig. Dankzij onze speciale MBI Steenmeesterlijm is metselen niet nodig. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in ons Nederlandse klimaat, omdat de omstandigheden in onze tuin nooit ideaal zijn. Met deze Steenmeesterlijm lijmt u eenvoudig allerlei soorten tegels en stenen. Het is ook te gebruiken als hechtlijm bij het verwerken van keramische tegels op een drainerend mortelbed. Als enige toevoeging heeft u water nodig, even mengen en het is gebruiksklaar. De Steenmeesterlijm is geschikt voor beton, baksteen en keramiek. Voor zowel binnen- als
buitengebruik.

STENEN VOOR EEN TUINMUURTJE

Stapelblokken

Bijna elke tuin heeft wel een bloembak, border of tuinmuurtje. Hiervoor heeft u stapelblokken nodig. U kunt kiezen uit blokken met een strakke afwerking of een verouderde afwerking. Stapelblokken zijn eenvoudig in de verwerking. Open de webcatalogus voor een overzicht van MBI stapelblokken en muurelementen.

Hoekblok

Een muurtje maakt u in wildverband. Dit is niet alleen mooier,  maar ook steviger. Dat betekent wel dat u zaagwerk heeft. Voor sommige series zijn hoekblokken beschikbaar. Dat is wel zo gemakkelijk!

VOORBEELDEN VAN MUURTJES EN BORDERS

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden