MBI voor de buitenruimte

Tegels met bijzondere vormen

Er zijn meer vormen dan vierkante of rechthoekige tegels

Tegels met vorm

Op deze pagina vind je alle tegels met een bijzondere vorm die MBI produceert of ooit geproduceerd heeft. Hardlopers in het assortiment zijn natuurlijk altijd vierkante of rechthoekige tegels. Maar met een beetje lef is er natuurlijk veel meer mogelijk. Bij te weinig afzetvolume kunnen wij producten helaas niet op voorraad c.q. in het assortiment houden. Zolang we de productiemal nog hebben kunnen wij tegels altijd produceren. Bij de beschrijving staat daarom ook duidelijk vermeld of dit nog een actueel product is of niet.

Voor particulier, bedrijf en overheid

Onze tegels zijn doorgaans geschikt voor alle toepassingsgebieden. Kijk dus vooral verder of er iets voor je bijzit.

Anders dan anders…

Vanaf het formaat 30cm noemen we elementverharding een tegel. Wij hebben ook kleinere formaten (stenen) die ook een bijzondere vorm hebben. Meer informatie over deze elementverharding vind je onder bestrating. Op deze pagina beperken wij ons tot tegels met een bijzondere vorm.

 • Tegel met een organische vorm
 • Vijfhoekige tegel
 • Tegel met open gaten
 • Tegel als puzzelstuk

 

Tegels met een organische vorm

Dit is en blijft een hardloper in ons assortiment, al jaren op rij. De tegel heeft een organische vorm door de oneffen randen. Door het slim bedachte ontwerp is deze tegel toch eenvoudig te leggen. Deze vorm wordt zowel toegepast in de particuliere tuin als voor pleinen en andere openbare gelegenheden. Los gelegd is deze tegel ook perfect als stapsteen of flagstone. Qua uitstraling past dit perfect bij de tropische tuin en niet voor niks vind je deze tegel ook in Tikibad Duinrell. De oppervlakte is ook voorzien van een leisteen profiel, dat geeft een extra dimensie aan de natuurlijke uitstraling.

 • Collectie GeoSteen®
 • Product GeoArdesia Alivo
 • Leverbaar in 6 kleuren
 • Dikte 6cm (tuin) en 8cm (openbare ruimte)

Vijfhoekige tegels

Dit tegelontwerp is gebaseerd op het zusje met de organische randen. De randen zijn echter strak en daardoor krijg je een moderne vijfhoekige tegel. Strak maar toch speels. Ook dit ontwerp is geschikt voor alle toepassingen. De oppervlaktetextuur is vlak en egaal. Deze tegels zijn nieuw in het assortiment van 2021.

 • Collectie GeoSteen®
 • Product GeoStretto Alivo
 • Leverbaar in 3 kleuren
 • Dikte 6cm (tuin)
 • Dikte 8cm op aanvraag (openbare ruimte)

Tegels met open gaten

Ondanks dat deze tegels helemaal passen in de trend van klimaatadaptief inrichten, zijn ze nooit aangeslagen. Maar soms ben je als bedrijf ook te vroeg met een ontwikkeling. Bestrating en groen zijn hier helemaal in balans. Door gras of plantjes in de verschillende gaten te planten ontstaat er een uniek natuurterras. En het water kan ook makkelijk uit de tuin lopen.

Interesse in deze bijzondere tegels? Neem dan contact met ons op en vermeld de naam GeoVegetale. Dan weten wij direct waar het over gaat. Vanaf een bepaalde hoeveelheid (>300m2) kunnen wij de tegel in productie nemen in elke gewenste kleur.

Tegels als puzzelstuk

Dit is een zeer bijzondere vorm die moeilijk te benoemen is. Het is rond, organisch en te leggen als een puzzelstuk. De speelse belijning prikkelt de creativiteit.  Toch was er te weinig vraag om deze tegels in productie te houden. Heeft u interesse voor een bijzonder project? Vanaf een bepaalde hoeveelheid (>300m2) kunnen wij de tegel opnieuw in productie nemen in elke door u gewenste kleur.

Vragen over deze speciale tegelvormen? Neem contact met ons op.

  Versturen

  Contact