MBI voor Tuin

Tropische tuin

In de allerlaatste aflevering van Eigen Huis en Tuin pakt het team groots uit met de romantische, tropische tuin te Beverwijk. Met een combinatie in de bestrating van neutrale zandkleur en zachte houtlook tegels van GeoCeramica®. In-lite ready uiteraard, om ook in de avond te genieten van de tuin!

Waan je op vakantie in eigen tuin

Tropische tuin

Bij een tropische tuin denk je vooral aan beschutte plekjes met veel groen om de ergste hitte van de dag te ontlopen. En natuurlijk ook om een lekker koel drankje te drinken. Dat is precies de sfeer die hier gerealiseerd is. De groene planten geven sfeer, maar doen de tuin ook zeker koeler lijken. Met de houten schermen is de tuin extra spannend gemaakt en zijn er leuke hoekjes ontstaan. Ondanks dat er strakke lijnen zijn neergezet geeft de tuin toch dat tropische gevoel. Maar dan wel met een modern tintje!

Wat je goed ziet in deze tropische tuin is dat alles in evenwicht is. Ook over de kleuren is nagedacht. Met donkere schuttingen en palen mogen de tuintegels weer wat lichter  zijn. Hier door blijft het ontwerp in evenwicht én het voorkomt dat het saai wordt.

Tuintegels met steen- en houtlook

In deze tropische tuin zijn de tuintegels slim gecombineerd. Door het terras met steenlook tegels te onderbreken door tegels, of eigenlijk keramische planken, met houtlook ontstaan er ook echt verschillende terrassen. Dit tuinontwerp zou in een tropische barretje ook niet misstaan!

Kies de juiste kleur

Naast dat het formaat van tuintegels afgestemd moet zijn op de grote van de tuin, moet je ook nadenken over de kleur. Lichte kleuren blijven nu eenmaal koeler dan donkere kleuren. Hoe je een goede keuze maakt kun je lezen in deze blog over tuintegels.

Contact