MBI voor infra

Summa Automotive Campus Helmond

De Automotive Campus in Helmond heeft een hernieuwd buitenterrein met duurzame bestrating die een 'finish vlag' vormt.

 • Stenen

  GeoColor Excellent edelantraciet & helderwit

 • Tegels

  GeoStretto Plus 60x60x6 Milano

 • Architect

  Van den Berg Architecten Houten

 • Hoofdaannemer

  Wijnen Bouw Someren BV

 • Plaats

  Helmond

 • Realisatie

  2021

Van Volvo fabriek naar Automotive Campus

De Automotive Campus van het Summa College in Helmond is een broedplaats voor automotive ontwikkeling. Waar in de jaren ’70 Volvo haar Nederlandse ontwikkelafdeling vestigde, is vandaag de Automotive Campus gevestigd. Met 500 niveau-4 studenten op drie opleidingen is de campus the place to be voor innovatie in de auto-industrie. Daar hoort natuurlijk vernieuwing bij! Zo is recentelijk de buitenruimte op campus vernieuwd met duurzame bestrating van MBI.

Herinrichting buitenterrein

In de pauze zijn de studenten van de Automotive Campus vaak buiten te vinden. Het buitenterrein was echter wel aan vernieuwing toe. Het project was zeer inclusief waarbij ook docenten en studenten betrokken waren in de ontwerpfase. Voor de herinrichting had het terrein zwart-witte vlakken wat een finish vlag voorstelde, een mooie representatie van de Automotive Campus. Daarom is besloten dit concept te behouden. De bestrating is wél vernieuwd en daarbij is gekozen voor GeoColor Excellent stenen met een diepzwarte en helder witte kleur voor een mooi contrast. Ook is er een gedeelte hernieuwd met diepzwarte GeoStretto tegels waar studenten kunnen zitten. Vanwege de toevoeging van een pergola kunnen studenten ook bij slecht weer naar buiten.

 

 

Duurzame kleuren met GeoSteen®

Bij Automotive Campus is gekozen voor bestrating uit de GeoSteen® lijn. GeoSteen® staat voor een unieke toplaag met natuurlijke granulaten als basis. Hierdoor blijven de kleuren van nature langdurig mooi. Zowel de GeoColor stenen als de GeoStretto tegels die op Automotive Campus zijn verwerkt hebben een dergelijke toplaag. De lange levensduur en kleurechtheid van de stenen zal ervoor zorgen dat de ‘finish vlag’ langdurig mooi zal blijven. Daarnaast hoeft de campus nog weinig om te kijken naar het buitenterrein; GeoSteen® bestrating is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk.

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor jou klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment elementverhardingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geeft je onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

  Verzenden

  Contact