MBI voor tuin

Toplaag structuur

Alles wat je moet weten over de GeoSteen® toplaag

Het geheim van GeoSteen®

GeoSteen® sierbestrating is opgebouwd uit een onderlaag en een toplaag. De toplaag wordt op een zodanige manier op de onderlaag aangebracht dat een menging ontstaat waardoor een optimale hechting plaatsvindt en de toplaag en onderlaag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De onderlaag is samengesteld uit cement, zand en een toeslag-materiaal in de vorm van grind of gebroken split. De toplaag is samengesteld uit op natuurlijke kleur geselecteerde granulaten voor de mooie uitstraling. Bovendien wordt de toplaag beschermd met Protection Plus behandeling én zijn de tegels zacht aan je voeten door  FootComfort®.

Kleur en structuur van de toplaag

De toplaag met een gemiddelde dikte van 10 mm is samengesteld uit fijn kwarts zand, kleurecht natuurlijk materiaal en een bindmiddel. Zo zijn wij in staat om de mooie nuanceringen aan te brengen en om de vele verschillende kleuren samen te stellen. Deze toplaag kan uit verschillende structuren bestaan: vlak, geprofileerd of gestructureerd.

sierbestrating, tegels, mbi

Tegelstructuur vlakke toplaag

Productrange Vlak

Een vlakke toplaag wordt ook wel ‘gesloten’ toplaag genoemd. Deze toplaag kent het meest gladde oppervlak. Het woord ‘vlak’ slaat op de bovenkant van de tegel, deze is vlak. Daarbij zijn wel verschillende nabewerkingen mogelijk die een totaal ander uiterlijk opleveren onder dezelfde noemer. Zo is GeoAntica een verouderde steen met een nostalgisch karakter en machinaal verouderde randen en ziet de GeoStretto Plus, dankzij de rechte randen zonder facet, er juist heel modern uit.

GeoFacetto - Detaillering in de kleur Milano.

GeoAntica - Detaillering in de kleur Nardo.

GeoStretto Plus - Detaillering in kleur Milano.

Tegelstructuur geprofileerde toplaag

Productrange Geprofileerd

Door hoogwaardige nabewerkingen wordt reliëf of patronen in de tegel aangebracht. Wij noemen dit een geprofileerde toplaag. Vooral in sierbestrating voor de tuin worden verschillende hoogwaardige nabewerkingen toegepast, zoals verouderen, stralen of borstelen.

‘Geprofileerd’ betekent dat de oppervlakte een uniek profiel heeft. Deze oppervlakte profielen (ook wel eens aangeduid als reliëf) verschillen zeker van elkaar en lopen uiteen van hele fijne lijntjes bij GeoPiazza tot het grillige en gevarieerde leisteenprofiel van de GeoArdesia. Over het algemeen benadrukt deze categorie gevarieerdheid in combinatie met speelse of strakke schaduwen.

GeoPiazza - Detaillering in de kleur Milano

GeoArdesia - Detaillering in de kleur Milano

GeoArdesia Alivo - Detaillering in de kleur Milano

GeoTravertino - Detaillering in de kleur Pavullo

Tegelstructuur gestructureerde toplaag

Productrange Gestructureerd

Gestructureerde tegels hebben een grover oppervlak, oplopend van heel fijn tot zeer grof. Deze structuur ontstaat door de producten in het proces te ‘wassen’. Daarom wordt het ook wel ‘gewassen’ toplaag genoemd. Door deze nabewerking worden de natuursteentjes fraai geaccentueerd. Verkrijgbaar in verschillende ‘gradaties’. Zo heeft GeoColor 3.0 een fijnere textuur dan zijn robuustere broer GeoColor+.

GeoColor+ - Detaillering van Solid Black

Bekijk het gehele GeoSteen® assortiment in de Tuin brochure

Neem Contact met ons op.

Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij je naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Kijk voor veelgestelde vragen in onze uitgebreide kennisbank of vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact