Tuintegels – Welke kleur kies ik

Tuintegels zijn niet meer te vergelijken met de klassieke grijze tegels van weleer. Niet voor niets spreken we tegenwoordig over sierbestrating! Tuintegels rondom uw woning zijn natuurlijk functioneel maar ook bepalend voor de (sier)waarde. De kleur van de tuintegels bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in uw tuin. Hiermee creëert u de basis. Welke kleur u kiest is natuurlijk sterk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. In de praktijk merken wij bij MBI dat iemand al snel een sterke voorkeur heeft voor een bepaalde kleur.

  • Neutrale bestrating is altijd het hardst lopend. Hier raak je niet snel op uitgekeken en dit is een keuze voor de lange termijn. Dit zijn tinten van lichtgrijs tot zwart. In ons assortiment heeft u dan ook de keuze uit diverse tuintegels in verschillende tinten grijs. Grijs is er in heel veel varianten met elk een eigen look dus hier zijn veel variaties mogelijk. Kies bij een donkere tuin niet de donkerste tegels want dan loopt u het risico dat het geheel somber aan gaat doen. Uw tuin op de zonkant? Dan kan een donkere kleur tuintegels juist prima. Aandachtspunt als u voor antraciet/zwart kiest: op deze kleur ziet u snel vervuiling (schoenafdrukken, kattenpootjes, vogelpoepjes, etc). Dat is inherent aan zwart. Als u een showtuin bezoekt dan liggen de terrassen er natuurlijk goed onderhouden bij. In de praktijk bij u thuis zal dit niet altijd zo zijn; u heeft immers nog meer te doen dan het terras schoonmaken!
  • Tinten als bruin, rood en geel geven een warmer gevoel aan de tuin. Belangrijk is wel dat u goed let op de kleur van uw woning, zodat het hier mooi op aansluit. In het algemeen zult u dan uw terrasinrichting iets neutraler moeten houden. Ook in de herfst en winter blijft u zo een klein beetje zomer houden in uw tuin. Bij regen worden de kleuren vaak nog intenser.
  • Beige en crème kleuren doen altijd mediterraans aan. Na grijs is dit de meest neutrale basis. Let wel op het feit dat lichte kleuren meer zon terugkaatsen. Dit zou u in sommige extreme gevallen kunnen verblinden. De ligging van uw terras is dus belangrijk. Vuilaanslag is op lichtere kleuren wel sneller zichtbaar dan op grijzige kleuren. U zult vaker een bezem over uw terras moeten halen.

Kleuren tuintegels van MBI

De toplaag van onze GeoSteen® tuintegels is in de basis gemaakt van natuurlijke materialen. Veelal een van mix verschillende gesteentes om een mooie en genuanceerde kleur te krijgen. Iedere mix heeft zijn eigen kleurnaam. Wij gebruiken soms dezelfde mix ingrediënten voor verschillende series. De oppervlakte bewerking van de tegel bepaalt echter in sterke mate hoe wij de kleur ervaren. U kunt zich ongetwijfeld voorstellen dat een gladde toplaag anders oogt dan een gestructureerde (gewassen) toplaag. In dat geval geven wij ook een andere kleurnaam om verwarring te voorkomen. Als deze tuintegels samen gebruikt worden zal er immers altijd een visueel kleurverschil optreden.

Overzicht kleuren

Onderstaand een globaal overzicht van onze kleuren en de benamingen. Onder de tuintegel treft u een opsomming aan van de series waarin de kleur verkrijgbaar is.

Professioneel advies van de specialist

MBI is dé specialist op het gebied van tuintegels en diverse andere soorten tegels.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.