Tuintegels – Welke kleur kies ik

Tuintegels

Tuintegels komen in diverse formaten, kleuren en materialen. Met het huidige aanbod aan sierbestrating kunt u hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste tegel. De kleur van de tuintegels bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in uw tuin. Hiermee creëert u de basis. Hoe maakt u dan een weloverwogen keuze voor een kleur? MBI adviseert u bij het kiezen van uw ideale tuintegel.

Bepaal de stijl van uw tuin

Voordat u tuintegels gaat kopen, is het belangrijk om te bepalen wat de stijl van uw tuin wordt. De kleur van de tegel speelt hierbij een grote rol.

  • Neutrale bestrating voor een moderne tuin. Neutrale tuintegels zijn zeer gewild. Dit zijn tinten van lichtgrijs tot zwart. Hier raak je niet snel op uitgekeken en dit is een veilige keuze voor de lange termijn.  Ons assortiment biedt de keuze uit diverse tuintegels in verschillende grijstinten. Grijs is er in heel veel varianten met elk een eigen look, dus hier zijn veel variaties mogelijk. Kies bij een donkere tuin niet de donkerste tegels, want dan loopt u het risico dat uw tuin er somber uitziet. Uw tuin op de zonkant? Dan kan een donkere kleur tuintegels juist prima. Aandachtspunt als u voor antraciet/zwart kiest: op deze kleur ziet u snel vervuiling (schoenafdrukken, kattenpootjes, etc). Dat is inherent aan zwart. Als u een showtuin bezoekt dan liggen de terrassen er natuurlijk goed onderhouden bij. In de praktijk zal dit thuis niet altijd zo zijn; u heeft immers nog meer te doen dan het terras schoonmaken!
  • Warme tinten zoals bruin, rood en geel geven een warm en romantisch gevoel aan de tuin. Belangrijk is om te letten op de kleur van uw woning, zodat het hier mooi op aansluit. In het algemeen zult u dan uw terrasinrichting iets neutraler moeten houden. Ook in de herfst en winter blijft u zo een klein beetje zomer houden in uw tuin. Bij regen worden de kleuren vaak nog intenser.
  • Beige en crème kleuren voor een mediterrane tuin. Na grijs is dit de meest neutrale basis. Let wel op het feit dat lichte kleuren meer zon terugkaatsen. Dit zou u in sommige extreme gevallen kunnen verblinden. De ligging van uw terras is dus belangrijk. Vuilaanslag is op lichtere kleuren sneller zichtbaar dan op grijzige kleuren. U zult met lichtere kleuren vaker het terras moeten reinigen.

Kleuren tuintegels van MBI

De toplaag van onze GeoSteen® tuintegels is in de basis gemaakt van natuurlijke materialen. Veelal een mix van verschillende gesteentes om een mooie en genuanceerde kleur te krijgen. Iedere mix heeft zijn eigen kleurnaam. Wij gebruiken soms dezelfde mix ingrediënten voor verschillende series. De oppervlakte bewerking van de tegel bepaalt echter in sterke mate hoe de kleur wordt ervaren. Een gladde toplaag oogt anders dan een gestructureerde (gewassen) toplaag. In dat geval geven wij ook een andere kleurnaam aan de tegel om verwarring te voorkomen. Als deze tuintegels samen gebruikt worden zal er immers altijd een visueel kleurverschil optreden.

Overzicht kleuren

MBI heeft een ruim aanbod tuintegels in verscheidene kleuren. Onderstaand een globaal overzicht van onze kleuren en de benamingen. Onder de tuintegel treft u een opsomming aan van de series waarin de kleur verkrijgbaar is. 

Professioneel advies van de specialist

MBI is dé specialist op het gebied van tuintegels en diverse andere soorten tegels.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.