MBI voor tuin

Tuintegels

Tuintegels voor terras, balkon en dakterras

Kies de juiste kleur en materiaal

Tuintegels zijn verkrijgbaar in een diversiteit aan formaten, kleuren en materialen. Met het huidige aanbod aan sierbestrating kun je hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste tegel. De kleur van de tuintegels bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in jouw tuin. Hiermee creëer je de basis. Hoe maak je dan een weloverwogen keuze voor een kleur? MBI adviseert je bij het kiezen van jouw ideale tuintegel. De volgende stap is het kiezen van het juiste materiaalsoort.

Lees onze tips en adviezen op deze pagina. Weet je al naar wel type tuintegel van MBI je op zoek bent? Maak dan jouw keuze hiernaast. 

 

Lees meer over tuintegels van MBI

Met onderstaande links kun je meer lezen over de verschillenden materiaalsoorten en merken van MBI. Een overzicht van alle beschikbare tuintegels inclusief de verkoopprijzen vind je in onze catalogus. Deze catalogus is gratis af te halen bij de MBI dealer bij jou in de buurt.

Catalogus Sierbestrating

In onze catalogus kun je alle collecties tuintegels inclusief prijzen terugvinden. Blader online door de brochure of haal gratis een gedrukt exemplaar bij de MBI dealer bij jou in de buurt.

Inhoudsopgave: GeoCeramica® | GeoSteen® | BasicSteen | Keramiek | Specials | Muurelementen | Toebehoren | Waterbeheer

Stijl van jouw tuin

De stijl van jouw tuin bepaalt de kleur van jouw tegels

Voordat je tuintegels gaat kopen, is het belangrijk om te bepalen wat de stijl van jouw tuin wordt. De kleur van de tegel speelt hierbij een grote rol.

  • Neutrale bestrating voor een moderne tuin. Neutrale tuintegels zijn het meest populair. Dit zijn tinten van lichtgrijs tot zwart. Hier raak je niet snel op uitgekeken en dit is een veilige keuze voor de lange termijn.  Ons assortiment biedt de keuze uit diverse tuintegels in verschillende grijstinten. Grijs is er in heel veel varianten met elk een eigen look, dus hier zijn veel variaties mogelijk.  Aandachtspunt als je voor antraciet/zwart kiest: op deze kleur zie je snel vervuiling (schoenafdrukken, kattenpootjes, etc.). Dat is inherent aan zwart. Als je een showtuin bezoekt dan liggen de terrassen er natuurlijk goed onderhouden bij. In de praktijk zal dit thuis niet altijd zo zijn; je hebt immers nog meer te doen dan het terras schoonmaken. Wees je hiervan bewust.
  • Warme tinten zoals bruin, rood en geel geven een warm en romantisch gevoel aan de tuin. Belangrijk is om te letten op de kleur van jouw woning, zodat het hier mooi op aansluit. In het algemeen zal je dan jouw terrasinrichting iets neutraler moeten houden. Ook in de herfst en winter blijf je zo een klein beetje zomer houden in de tuin. Bij regen worden de kleuren vaak nog intenser.
  • Beige en crème kleuren voor een mediterrane tuin. Na grijs is dit de meest neutrale basis. Let wel op het feit dat lichte kleuren meer zon terugkaatsen. Dit zou je in sommige extreme gevallen kunnen verblinden. De ligging van je terras is dus belangrijk. Vuilaanslag is op lichtere kleuren sneller zichtbaar dan op grijzige kleuren. Je zult met lichtere kleuren vaker het terras moeten reinigen.
  • Donker of lichte kleur? Kies bij een donkere tuin niet de donkerste kleur tegels, want dan loop je het risico dat jouw tuin er somber uitziet. Jouw tuin op de zonkant? Dan kan een donkere kleur tuintegel juist prima.

Keuze uit materiaalsoorten

Betontegel of keramiek?

Grofweg kun je kiezen uit twee materialen. Beton of keramiek. Er zijn twee grote verschillen. Ten eerste is dat de oppervlaktestructuur. Ondanks dat beton een keihard materiaal is, is de oppervlakte textuur altijd poreuzer dan van keramiek. Hierdoor maakt vuil eerder kans binnen te dringen en kunnen algen zich beter hechten. Met keramiek zal je daar absoluut geen last van hebben. Ook is keramiek vele malen harder, dus krasvaster, dan beton. Hier staat wel weer een kostenplaatje tegenover. Keramiek is doorgaans duurder dan beton. Ook in de aanleg komt er meer bij kijken. Wij raden je aan jezelf goed te laten informeren door de vakhandel of jouw hovenier.

Meer informatie

Met de trend mee of tijdloos?

Er is ontzettend veel keuze in kleur en designs. Vooral door de komst van keramische tuintegels, waaronder GeoCeramica®, zijn de mogelijkheden eindeloos. De tuinbeleving heeft hierdoor ook een enorme vlucht genomen. Bij het kiezen van de kleur moet je jezelf wel afvragen of het een leuke trend is of dat het ook over de lange termijn tijdloos blijft? Bij een kwalitatieve tuintegel geniet je immers jarenlang van je terras.

Kleuren tuintegels van MBI

De toplaag van onze GeoSteen® tuintegels is in de basis gemaakt van natuurlijke materialen. Veelal een mix van verschillende gesteentes om een mooie en genuanceerde kleur te krijgen. Iedere mix heeft zijn eigen kleurnaam. Wij gebruiken soms dezelfde mix ingrediënten voor verschillende series. De oppervlakte bewerking van de tegel bepaalt echter in sterke mate hoe de kleur wordt ervaren. Een gladde toplaag oogt anders dan een gestructureerde (gewassen) toplaag. In dat geval geven wij ook een andere kleurnaam aan de tegel om verwarring te voorkomen. Als deze tuintegels samen gebruikt worden zal er immers altijd een visueel kleurverschil optreden.

Overzicht kleuren

MBI heeft een ruim aanbod tuintegels in verscheidene kleuren. Onderstaand een globaal overzicht van onze kleuren en de benamingen.

 

Amalfi

Forest Silvermix

Trapani en Metal Blue

Stromboli en Maple Brown

Elba en Denim Grey

Venice en Argento Tabacco

Milano, Dusk black en Solid Black

Cannobio en Graphite Roast

Lakeland Grey en Roma

Bergamo

Pavullo en Meteor White/Grey

Riviera

Verona

Marilleva en Sepia Brown

Nardo

Lazise en Twilight Bronze

Meer weten over tuintegels? Neem contact met ons op.

Wij verwijzen jou graag naar ons landelijk dealernetwerk voor alle vragen over tuintegels, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden