MBI voor bouw

Villa Vlijmen

Deze Vlijmense villa is van buiten naar binnen bekleed met GeoStylistix Dover White, met accenten bij de ingang in de kleur Shaded Grey.

 • Producten

  GeoStylistix Dover White, Shaded Grey

 • Ontwerp door

  LT Architecten

 • Plaats

  Vlijmen

 • Realisatie

  2018

 • Te bezichtigen

  Ja

Van buiten naar binnen

Bij de Vlijmense villa is de prachtige GeoStylistix steen binnen én buiten toegepast. Voor de gevel is de volle steen toegepast en binnen is de steenstrip toegepast in dezelfde kleur. Dit creëert de illustie dat de steen naar binnen doorloopt. Door de moderne, langformaat gevelsteen op deze wijze toe te passen, krijgt de woning een allround modern en industrieel karakter.

Langformaat gevelsteen GeoStylistix

De extra lange, slanke en uiterst stijlvolle gevelsteen GeoStylistix geeft ontwerpvrijheid. Door de a-typische afmetingen is een bijzonder lijnenspel te creëren. Na een gecontroleerd productieproces met kleurechte natuursteen granulaten ontstaat een unieke steen die langdurig mooi blijft. In Vlijmen is gekozen voor Dover White in combinatie met een accentmuur in de kleur Shaded Grey bij de ingang. De kleurstellingen binnen de serie zijn mooi met elkaar te combineren maar ook met diverse bouwmaterialen. Bekijk een voorbeeldproject met natuursteen of een voorbeeldproject met hout.

Steenstrips voor ruimtebesparing

Binnen is de steenstrip variant gebruikt van de GeoStylistix in de kleur Dover White. Deze kunnen direct op de (binner)muur verwerkt worden en doordat ze van geringe dikte zijn, is er minimale ruimteverlies. De steenstrips zijn bovendien niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buitentoepassingen.

Verwerking

Zowel volle stenen als steenstrips vereisen de juiste dilatatievoeg. Dit ter voorkoming van scheurvorming in het metselwerk bij weersveranderingen. De dilatatie is mede afhankelijk van de ondergrond. Steenstrips kunnen direct op de gevel of isolatieplaten aangebracht worden. Voor de juiste verwerking vraag je een dilatatieadvies aan en volg je de instructies op zoals beschreven op de verpakking.

GeoStylistix Vlijmen