MBI voor Bouw

GeoStylistix en natuursteen gevel

 • Producten

  GeoStylistix Shaded Grey

 • Natuursteen

  Black Sea van natuurgevelsteen

 • Ontwerp door

  Bröring Architectuur

 • Plaats

  Utrecht

 • Realisatie

  2017

 • Uitvoerder metselwerk

  Aannemersbedrijf Nagelhout, Hattem

"Spelen met de kleur voeg, diepte van de voeg, het gebruik van lange en korte stenen en een mix aan kleuren maakt het mogelijk om uiteenlopende uitstralingen te creëren met deze steen."

Moderne GeoStylistix villa met natuursteen accent

Op de Utrechtse Heuvelrug staat een unieke villa, waarvan de houtskeletbouw constructie is omhuld met een prachtige gevel. De gevel bestaat uit beton, hout en natuursteen. Het idee voor de gevel kwam van de opdrachtgevers zelf. Zij wilden het moderne ontwerp namelijk de nodige contrasten meegeven in kleur en structuur. Het moderne en strakke karakter wordt onderstreept door onze langformaat gevelsteen in kleur Shaded Grey. “We hebben deze langformaat steen gekozen door zijn moderne maar toch natuurlijke uitstraling. Het is een betonsteen met natuurlijk granulaat waardoor je niet het gevoel hebt dat je met een betonsteen te maken hebt,” aldus de opdrachtgever. Deze stenen zijn gevoegd met lichtgrijs voegmateriaal om de gevelsteen nog beter tot zijn recht te laten komen. Ook is ervoor gekozen om de GeoStylistix in twee maten toe te passen. Op die manier krijgt de strakke gevel een levendige en natuurlijke uitstraling. Als contrast op deze strakke betonsteen, is gekozen om een gedeelte van de voorgevel te bekleden met een grillige natuurgevelsteen in de kleur Black Sea. Al met al is deze GeoStylistix natuursteen gevel een unieke verschijning.

Over Natuurgevelsteen

Natuurgevelsteen is een producent van natuursteen gevelstenen, welke de kijk op de toepassing van natuursteen wil veranderen. Zij maken namelijk gevelstenen van 100% natuursteen in verschillende kleuren en structuren. De natuursteen wordt ingewonnen in Macedonië, met als doel het creëren van duurzame werkgelegenheid in dat gebied.

Meer weten over deze bijzondere energieneutrale woning? Neem een kijkje op www.bnew-group.nl/ontwikkeling-energieneutrale-woning.

GeoStylistix natuursteen gevel
Contact