Nieuwe pluktuin voor verzorgingshuis AAtrium in Veghel

Een nieuwe pluktuin voor verzorgingshuis AAtrium in Veghel is werkelijkheid geworden dankzij sponsoring en giften uit de omgeving. Ook de bewoners stroopten hiervoor de mouwen op! De bewoners van AAtrium en de buurtbewoners van Veghel-Zuid zullen van deze tuin kunnen genieten. Naast een leefbaarheidsbudget vanuit de gemeente Meierijstad, is het project gerealiseerd met hulp van o.a. MBI uit Veghel, Hovenier LipsGroen uit Nistelrode en vrijwilligers vanuit AAtrium.

Toegankelijkheid vergroten

Er wordt een breed, toegankelijk pad gerealiseerd zodat  iedereen, mobiel of minder mobiel, altijd genieten van onze natuurlijke omgeving. Voor de realisatie hiervan heeft MBI 50m2 GeoColor betontegels geschonken en geleverd. Voor middelen en materialen van de grondwerkzaamheden sprong ook H. Koenen BV graag te hulp. Bij AAtrium was men zo blij met de snelle reactie en de geboden hulp door MBI, dat vrijwilligerscoördinator Berdine Nooijen samen met een bewoonster taart is komen brengen. De bewoonster wist zich MBI Veghel vanuit de beginperiode nog goed te herinneren. Daarop heeft MBI haar en de andere bewoners nog kunnen verblijden met het jubileumboek van MBI, welke in februari 2020 75 jaar bestond.

Over AAtrium

Het verzorgingshuis AAtrium is een verzorgingshuis van BrabantZorg. Stichting vrienden van AAtrium is opgericht om met de visie van Brabantzorg ‘Elke dag zo fijn mogelijk’ de bewoners
van het verzorgingshuis te kunnen laten genieten en beleven. Middels sponsoring en giften kan de stichting mooie dingen voor de bewoners realiseren. Daarvan is de leeftuin een voorbeeld. Elk jaar worden er mooie initiatieven uitgerold, waarbij het leven in het verzorgingshuis verrijkt wordt.