MBIvoor Infra

Webinar Waterbeheer

Op 20 april 2021 van 10.00-11.00 uur organiseert MBI samen met IDS Group een gratis webinar over waterbeheer op straat. Hierin vertellen wij over de oplossingen die er zijn om wateroverlast te voorkomen.

 • Waar

 • Wanneer

  Dinsdag 20 april 10.00-11.00 uur

 • Voor wie

  Alle geïnteresseerden

Geef u op voor het gratis webinar over waterbeheer op straat!
LET OP: Dit evenement is reeds geweest. Kijk het terug via onderstaande knop.

Op 20 april 2021 van 10.00-11.00 uur organiseert MBI samen met IDS Group een webinar over waterbeheer op straat. Hierin vertellen wij over de oplossingen die er zijn om wateroverlast te voorkomen.

 

Het klimaat verandert, verandert u ook?

Het klimaat in Nederland verandert. De temperaturen stijgen, intensiteit van regenbuien neemt toe en hagel en onweer worden heviger. Hierdoor is er steeds meer last van extreme hitte en piekbuien die wateroverlast veroorzaken. In het webinar nemen wij de weersveranderingen onder de loep en kijken wij vooruit naar de effecten op de langere termijn. U krijgt zo een goed beeld waar u op voorbereid moet zijn als het gaat om onze infrastructuur. 

Klimaatadaptieve oplossingen 

Er wordt veel gesproken over klimaatadaptieve bestratingsoplossingen. Dit is een breed begrip en ook één met tegenstijdigheden. We willen eigenlijk geen water op straat maar aan de andere kant hebben groen en bomen water nodig. Hoe houden we het water in de stad of woonwijk zonder dat het voor problemen zorgt? 

Dat kan bijvoorbeeld met open bestrating met groenfunctie of met waterpasserende bestrating. Water kan ook op straat ‘gecollecteerd’ worden en hergebruikt worden in droge periodes. Afwateringbanden zijn bij uitstek geschikt voor dit doel. Graag nemen wij u mee in de verschillende oplossingen. Ontdek wat u er aan kan doen! 

Praktijkvoorbeelden 

Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en wat voor u de beste toepassing zou kunnen zijn. 

Meld u aan! 

Aanmeldingsformulier

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK!

 

Programma

 • Opening
 • Vooruitblik op klimaatverandering – Gastspreker Bertrick van den Dikkenberg
 • Praktijkvoorbeelden van klimaatadaptieve straten – MBI
 • Afwateringsbanden, de toekomstbestendige oplossing – IDS Group
 • Praktijkvoorbeeld project Edco Eindhoven – Gastspreker Vincent Kuijpers
 • Mogelijkheid tot vragen stellen.

 

  Versturen

  Over de gastsprekers

  Bertrick van den Dikkenberg, Sr. Adviseur Water en Klimaatadaptatie bij BOOT

  Bertrick is als adviseur dagelijks actief in verschillende projecten om het stedelijk watersysteem klimaatadaptief en duurzaam in te richten. Hij zoekt hierbij naar de integratie van blauw, grijs en groen in de ontwerpen. Bertrick is een bron van informatie als het gaat over klimaatverandering. Deze kennis deelt hij graag met u.

   

  Vincent Kuijpers, ontwerper openbare ruimte bij Kuijpers Civiel & Infra Design

  Vincent is ontwerper openbare ruimte en de schakel tussen idee en de werkelijkheid. Hij houdt zich voornamelijk bezig om de openbare ruimte zodanig duurzaam in te richten, dat deze past bij de wens van de opdrachtgever en de gebruiker. Recentelijk heeft Vincent zich ingezet voor project EDCO te Eindhoven. Hij deelt zijn technische kennis m.b.t. de afwatering van dit project graag met u.

  Bekijk ons online magazine over afwateringsbanden!

  Meer weten over de afwateringsbanden? Lees uitgebreid verder in ons online magazine!