Webinar waterbeheer op straat

Op 20 april 2021 heeft MBI samen met IDS Group een gratis webinar over waterbeheer op straat georganiseerd. Hierin is vertelt over de oplossingen die er zijn om wateroverlast te voorkomen. 

Het klimaat verandert, verandert u ook?

Het klimaat in Nederland verandert. De temperaturen stijgen, intensiteit van regenbuien neemt toe en hagel en onweer worden heviger. Hierdoor is er steeds meer last van extreme hitte en piekbuien die wateroverlast veroorzaken. In het webinar nemen wij de weersveranderingen onder de loep en kijken wij vooruit naar de effecten op de langere termijn. U krijgt zo een goed beeld waar u op voorbereid moet zijn als het gaat om onze infrastructuur. 

Klimaatadaptieve oplossingen 

Er wordt veel gesproken over klimaatadaptieve bestratingsoplossingen. Dit is een breed begrip en ook één met tegenstijdigheden. We willen eigenlijk geen water op straat maar aan de andere kant hebben groen en bomen water nodig. Hoe houden we het water in de stad of woonwijk zonder dat het voor problemen zorgt? 

Dat kan bijvoorbeeld met open bestrating met groenfunctie of met waterpasserende bestrating. Water kan ook op straat ‘gecollecteerd’ worden en hergebruikt worden in droge periodes. Afwateringbanden zijn bij uitstek geschikt voor dit doel. Graag nemen wij u mee in de verschillende oplossingen. Ontdek wat u er aan kan doen! 

Drie gastsprekers aan het woord

Tijdens het webinar waren er ook drie gastsprekers aanwezig die hun visie vertelden over het klimaat, wat er gebeurd als we niks doen en wat we er samen aan kunnen doen. Hiervoor zijn verschillende oplossingen meegenomen. De gastsprekers zijn Bertrick van den Dikkenberg, adviseur bij Buro Boot, Hans Swinkels, aannemer bij project Welkom Mierlo en Vincent Kuijpers, Kuijpers Civiel & Infra Design.

Nieuwsgierig geworden? Dat kan! De webinar is opgenomen waardoor het gemakkelijk is terug te kijken. Veel kijkplezier! Heeft u nog vragen? Dan kunt u terecht bij een van onze adviseurs via adviesteam@mbi.nl. Wilt u graag extra documentatie ontvangen van de productoplossingen? Stuur dan een mail naar marketing@mbi.nl en geef uw postadres aan ons op. Wij sturen u een informatiepakket na.

Bekijk hier het webinar terug

Geen tijd om te kijken? Lees hier de samenvatting die is gemaakt door Frank de Groot, hoofdredacteur bij GWW Totaal.