MBI voor tuin

Tuininspiratie: strandtuin in Monster

Het stel wilde de ‘deprimerende tuin’ omtoveren tot een lichte tuin waar ze na het surfen helemaal tot rust kunnen komen. Het stel had nog één belangrijke vereiste: een mooie buitendouche.

Eigen Huis en Tuin heeft de diepe achtertuin Naomi en Sjoerd omgetoverd van een grauwe tuin naar een lichte strandtuin. Aan de kust hebben ze aan hun droomhuis gebouwd. Helaas was het ze nog niet gelukt om de tuin aan te pakken. En daar kwam Eigen Huis en Tuin een handje bij helpen! Het stel wilde de ‘deprimerende tuin’ omtoveren tot een lichte tuin waar ze na het surfen helemaal tot rust kunnen komen. Het stel had nog één belangrijke vereiste: een mooie buitendouche.

Het tuinontwerp

De diepe tuin is verdeeld in verschillende gedeelten, met op verschillende plekken de gelegenheid om te zitten met familie en vrienden. De gedeelten zijn ‘opgesplitst’ door te werken met verschillende ondergronden en hoogteverschillen. Het lounge gedeelte en eetgedeelte zijn opgehoogd waarbij tegels een verlicht looppad creëren tussen de twee terrassen. Verder zijn er schelpen als halfverharding en andere elementen gebruikt die een strandgevoel in eigen tuin creëren.

Tuin aanleggen

De gehele bestrating is eruit gehaald. Na het aantrillen en afvlakken van de zandondergrond, kon de tuinaanleg van start. Te beginnen met de opgehoogde vlonder, waar worteldoek onder is geplaatst om onkruid te voorkomen. De halfverharding werd uitgestort, het gras en de tuintegels aangelegd. Om een groene ‘muur’ te creëren, heeft Tom een plantenbak gemaakt met Giga splitblokken en beplant met tropische planten.

GeoCeramica® met tuinverlichting

Om alle gedeelten te verbinden, zijn langformaat GeoCermica® tegels gelegd over de gehele lengte van de tuin. Om het looppad ook ’s avonds op te laten lichten, zijn ingebouwde spotlichtjes gebruikt. Zelf gaten boren in de tegels hoeft niet, GeoCeramica® wordt ook met voorgeboorde uitsparingen geleverd voor in-lite spotlichtjes.

GeoCeramica® tegels aanschaffen met voorgeboorde uitsparingen? Vraag naar in-lite ready GeoCeramica® tegels bij één van onze dealers.

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden