MBI investeert in duurzame vrachtwagens

Een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen is transport. Transport bepaalt voor een groot gedeelte de impact die wij als producent hebben op onze omgeving. Met oog voor het milieu investeert MBI in duurzame vrachtwagens bij vervoerpartners. De vrachtwagens worden volledig in MBI stijl gespoten, met vaak een vaste chauffeur die de vrachtwagen opereert. Begin 2019 zijn al meerdere MBI wagens ingezet bij vervoerpartner Van der Struijk. Zeer binnenkort rijdt ook partner Bouwvervoer met onze nieuwste aanwinst: een zeer opvallende en verantwoorde MBI vrachtwagen!

Duurzaam rijden met Bouwvervoer

De innovatieve Bouwvervoer vrachtwagen is voorzien van veel extra veiligheidsopties en is extreem licht gebouwd. De vrachtwagen weegt rijklaar 16.200 kg (incl. autolaadkraan) en kan wettelijk 34 ton laden. In Nederland mag een voertuig met lading maximaal 50.000 kg wegen. Dus vergeleken met een gemiddelde kraanwagen van 21.000 kg, die een kleine 30 ton mag laden, kan de MBI vrachtwagen meer afvoeren in 1 rit. De MBI vrachtwagen verbruikt ook nog eens 15% minder diesel (28,3 L/100km), vergeleken met de gemiddelde kraanwagen die 32,4 L/100km verbruikt. Bovendien wordt de CO2-uitstoot gerelateerd aan brandstofverbruik voor de volle 100% gecompenseerd middels compensatieprojecten. Deze factoren zorgen er samen voor dat de CO2 en stikstof emissie van dit moderne voertuig relatief laag is. Vanuit het oogpunt van MVO is deze vrachtwagen een zeer mooie aanwinst: veilig voor de chauffeur en omgeving met een lage emissie en een verlaagde MKI-waarde. Ook vervoerpartners Redder en Raamsman zullen snel volgen met eigen MBI wagens.

Bouwvervoer partner van MBI

Bouwvervoer bestaat reeds 100 jaar en is al jaren vervoerpartner van MBI. Na de overname van Holcim in 2008 is Bouwvervoer vanuit een kwaliteitsprogramma geselecteerd om de logistiek efficiënter en professioneler te maken. Kwaliteit, innovatie en de mate van automatisering waren daarbij belangrijke speerpunten.