MBI voor bouw

Bartok Arnhem

Luxe wonen en winkelen onder één dak. Dat is Bartok in de zuidelijke binnenstad van Arnhem. Het is de afgelopen jaren getransformeerd naar een succesvolle levendige bestemming in de stad.

 • Producten

  GeoStylistix Shaded Grey Light

 • Ontwerp door

  Barcode Architects

 • Hoofdaannemer

  KondorWessels Projecten

 • Plaats

  Arnhem

 • Realisatie

  2018

 • Te bezichtigen

  Ja

Luxe wonen en winkelen onder één dak

Visitekaartje van de stad

Luxe wonen en winkelen onder één dak. Dat is Bartok in de zuidelijke binnenstad van Arnhem. Het is de afgelopen jaren getransformeerd naar een succesvolle levendige bestemming in de stad. Het gebouw heeft 62 luxe appartementen met een eigen supermarkt en twee winkels op de begane grond. Verder omsluit het gebouw een openbare parkeergarage. De gedefinieerde gevel en teruggevouwen dakterrassen geven het complex een eigentijds karakter. Het gebouw is ‘opgebroken’ door variatie in gevelbeeld met 3D verwerking, waardoor het grote gebouw zich subtiel voegt in de kleinere schaal

Bijzondere gevel

Het gebouw wordt gekenmerkt door een opvallend bouwvolume met grote terug gevouwen dakterrassen en een karakteristieke, gedifferentieerde gevel. Voor de gevel is gekozen voor een extra lange gevelsteen Geostylistix in de kleur Shaded Grey. Doordat de bovenste twee lagen naar binnen zijn gevouwen, is het bouwvolume opgebroken. Bartok oogt daardoor niet als een massief blok maar neemt een vorm aan dat past bij de omgeving. Het past bij de historische binnenstad maar heeft tegelijkertijd ook een luxe en moderne uitstraling.

Dynamische geheel

Bartok wordt gekenmerkt door de strakke gevelsteen GeoStylistix, wat zorgt voor een zekere rust in de gevel ondanks de enorme hoeveelheid ramen. Per bouwlaag is er een minimale verandering gebracht in de plaatsing van de ramen. Hierdoor ontstaat een dynamisch en interessant geheel. Over het ontwerp van Barcode Architects is dus aan alles gedacht. Het project heeft uiteindelijk een geheel eigen identiteit gekregen en is een visitekaartje voor de stad geworden.

Winnaar van de Heuvelinkprijs

Als kers op de taart werd Bartok in september 2020 door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Heuvelinkprijs. Dat is de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw. Volgens het juryrapport was de omgeving rond het Bartokplein tien jaar geleden nog een verloren gewaand stukje stad. Nu mag je best zeggen dat het een ‘hot spot’ is geworden in Arnhem!

Appartamentencomplex Bartok Arnhem

Neem nu Contact op. Onze adviseurs staan voor jou klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment geveloplossingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven je onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

  Verzenden