MBI voor tuin

Vind jouw ideale terrastegels

Vind de beste tegel voor jouw tuinbestrating

Terrastegels

Als je op zoek bent naar de ideale terrastegels, dan vind je al snel een enorme hoeveelheid verschillende soorten en kleuren. Naast sierbestrating van beton, zijn keramische tuintegels enorm populair. Maar welke tegels zijn voor jouw situatie de beste keuze? Op deze pagina hebben we een aantal criteria uiteengezet die je kunt gebruiken om een type terrastegel te kiezen. Deze korte uiteenzetting met checklist van criteria helpt je tijdens de oriëntatiefase en het maken van de juiste keuze.

Op deze pagina vind je informatie over:

  • Onderhoud
  • Kras- en vlekbestendigheid
  • Budget
  • Formaat
  • Verwerking
  • Designs

Onderhoudsvriendelijk terras

Één van de grootste wensen – die wij vaak horen is een onderhoudsarme tuin. Logisch; je wilt ook vast niet voortdurend noodgedwongen je terrastegels schoonmaken. MBI biedt verschillende soorten betontegels met een beschermlaag aan, waardoor vuil en aanslag zich minder in de poriën kan hechten. Echter het meest onderhoudsarme type bestrating is keramiek of onze keramiek-op-beton tegel GeoCeramica®. Keramische tegels worden gebakken, wat zorgt voor een zeer dicht en hard oppervlak. Dit zorgt ervoor dat vuil en aanslag zich minder goed kunnen hechten. Bovendien is keramiek eenvoudig schoon te maken met warm water of een hogedrukspuit. Houd bij gebruik met een hogedrukspuit echter wel rekening met de voegen!

Kras- en vlekbestendige terrastegels

Is de tuin een intensief gebruikte ruimte? Dan is het slim om vlek- en krasbestendigheid van de tegels in acht te nemen. In dit geval is het toepassen van keramiek terrastegels de beste optie. Door het super harde oppervlak is keramiek zeer krasvast en vlekbestendig! Ook is het zeer goed bestand tegen chloor, en dus bij uitstek geschikt voor toepassingen bij zwembaden en vijvers.

Budget bestrating

Een budgetbeperking hoeft niet te betekenen dat je geen terrastegels van degelijke kwaliteit kunt aanschaffen. MBI heeft voor een kleiner budget een mooie collectie bestaande uit maar liefst 8 lijnen. BasicSteen is een budgetvriendelijke serie van betontegels en -stenen. Jouw keuze is niet beperkt; er is veel aandacht besteed aan uiteenlopende, prachtige kleurnuanceringen. En de gehele BasicSteen collectie is voorzien van een beschermlaag met factor 25 of 30. Betontegels zijn bovendien relatief eenvoudig aan te leggen, wat ook zal schelen in de verwerkingskosten!

Formaten

De keuze voor formaten kan uiteenlopen. Naast de populaire 60×60 terrastegels, zijn er ook grootformaten van 80x80cm en zelfs 100x100cm. Deze grootformaten zijn perfect voor een indrukwekkende tuin die luxe uitstraalt. Kleine formaten zijn daarentegen bijvoorbeeld perfect voor het realiseren van looppaden, maar ook als omlijsting van het terras in combinatie met grote terrastegels. Binnen onze BasicSteen en GeoSteen® collecties bieden we kleine formaten. Ook als je op zoek bent naar de klassieke klinker, dan ben je bij MBI aan het goede adres. Wij hebben een grote collectie nostalgische bakstenen, maar ook trommelkasseien en kinderkopjes.

Houd er bij kleine formaten wel rekening mee dat je veel meer voegen hebt. En voegen betekent plaatsen waar onkruid kan groeien. Maar ook hier zijn gelukkig ook weer oplossingen voor met voegmiddel. Laat je hierover bij twijfel adviseren door jouw hovenier of onze dealer.

Eenvoudige verwerking

Terrastegels aanleggen kun je het beste overlaten aan een professional. Er zit uiteraard wel verschil tussen het aanleggen van verschillende typen bestrating. Over het algemeen geldt dat het aanleggen van betontegels sneller en eenvoudiger is dan het aanleggen van 2cm keramiek. GeoCeramica® is daar echter een uitzondering in. Door de betonnen drager is GeoCeramica® net zo eenvoudig te leggen als een betontegel. In de meeste gevallen is geen speciale ondergrondopbouw vereist en is geschikt voor alle typen ondergronden. Ook voor 3cm keramiek (Triagres) geldt eenvoudigere verwerking dan 2cm keramiek. Lees hier alles over de verschillende diktes binnen keramiek.

Designs

Last but not least! Het aantal designs en hoe deze gerealiseerd zijn is erg belangrijk voor de uitstraling en sfeer van jouw tuin en/of project. Ga je voor een betonlook, dan kun je uiteraard voor betontegels gaan. Maar ben je op zoek naar een natuursteenlook of houtlook tegel? Dan kun je het beste kiezen voor één van de 150+ designs binnen onze GeoCeramica® collectie. Moderne printmethoden voor keramiek bieden zeer veel afwisseling qua designs en is nauwelijks te onderscheiden van echt natuursteen of hout.

Checklist voor jouw ideale terrastegels

Hieronder vind je een handig overzicht van alle eigenschappen van de verschillende typen terrastegels.

Typen terrastegels

Continuïteit. Kies voor een betrouwbare terrastegels leverancier voor altijd goede kwaliteit en service.

Je doet er verstandig aan een gerenommeerd merk te kiezen met het oog op service. Bij een dergelijke partij kun je ook enige continuïteit verwachten qua beschikbaarheid. Sommige soorten terrastegels, zoals keramiek, worden in (kleine) productie series gemaakt. Heel concreet betekent dat soms bij het aanleggen van een stukje terras, of eventuele schade, de tegels niet meer in exact dezelfde kleurstelling na te bestellen zijn. Daarnaast is er nu menig terrastegels outlet die tegen zogenaamde dumpprijzen tegels verkopen. Dat betekent vaak dat aanbieders opeens weer kunnen verdwijnen en je helemaal verschoond blijft van enige verdere service. Indien je kiest voor een herkenbaar topmerk van Nederlands fabricaat heb je altijd een makkelijk bereikbaar aanspreekpunt.

Neem Contact met ons op.

Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij je naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact