MBI voor tuin

Vind uw ideale terrastegels

Vind de beste tegel voor uw tuinbestrating

Terrastegels

Als u op zoek bent naar de ideale terrastegels, dan vindt u al snel een enorme hoeveelheid verschillende soorten en kleuren. Naast sierbestrating van beton, zijn keramische tuintegels enorm populair. Maar welke tegels zijn voor uw situatie de beste keuze? Op deze pagina hebben we een aantal criteria uiteengezet die u kunt gebruiken om een type terrastegel te kiezen. Deze korte uiteenzetting met checklist van criteria helpt u tijdens de oriëntatiefase en het maken van uw juiste keuze.

Onderhoudsvriendelijk terras

Één van de grootste wensen – die wij vaak horen s een onderhoudsarme tuin. Logisch; u wilt ook vast niet voortdurend noodgedwongen uw terrastegels schoonmaken. MBI biedt verschillende soorten betontegels met een beschermlaag aan, waardoor vuil en aanslag zich minder in de poriën kan hechten. Echter het meest onderhoudsarme type bestrating is keramiek of onze keramiek-op-beton tegel GeoCeramica®. Keramische tegels worden gebakken, wat zorgt voor een zeer dicht en hard oppervlak. Dit zorgt ervoor dat vuil en aanslag zich minder goed kunnen hechten. Bovendien is keramiek eenvoudig schoon te maken met warm water of een hogedrukspuit. Houd bij gebruik met een hogedrukspuit echter wel rekening met de voegen!

Kras- en vlekbestendige terrastegels

Is de tuin een intensief gebruikte ruimte? Dan is het slim om vlek- en krasbestendigheid van de tegels in acht te nemen. In dit geval is het toepassen van keramiek terrastegels de beste optie. Door het super harde oppervlak is keramiek zeer krasvast en vlekbestendig! Ook is het zeer goed bestand tegen chloor, en dus bij uitstek geschikt voor toepassingen bij zwembaden en vijvers.

Budget bestrating

Een budgetbeperking hoeft niet te betekenen dat u geen terrastegels van degelijke kwaliteit kunt aanschaffen. MBI heeft voor een kleiner budget een mooie collectie bestaande uit maar liefst 8 lijnen. BasicSteen is een budgetvriendelijke serie van betontegels en -stenen. Uw keuze is niet beperkt; er is veel aandacht besteed aan uiteenlopende, prachtige kleurnuanceringen. En de gehele BasicSteen collectie is voorzien van een beschermlaag met factor 25 of 30. Betontegels zijn bovendien relatief eenvoudig aan te leggen, wat ook zal schelen in de verwerkingskosten!

Kleine formaten

De keuze voor kleine formaten kan uiteenlopen. Ze zijn bijvoorbeeld perfect voor het realiseren van looppaden, maar ook als omlijsting van het terras in combinatie met grote terrastegels. Binnen onze BasicSteen en GeoSteen® collecties bieden we kleine formaten. Ook als u op zoek bent naar de klassieke klinker, dan bent u bij MBI aan het goede adres. Wij hebben een grote collectie nostalgische bakstenen, maar ook trommelkasseien en kinderkopjes.

Houd er bij kleine formaten wel rekening mee dat u veel meer voegen heeft. En voegen betekent plaatsen waar onkruid kan groeien. Maar ook hier zijn gelukkig ook weer oplossingen voor met voegmiddel. Laat u hierover bij twijfel adviseren door uw hovenier of onze dealer.

Eenvoudige verwerking

Terrastegels aanleggen kunt u het beste overlaten aan een professional. Er zit uiteraard wel verschil tussen het aanleggen van verschillende typen bestrating. Over het algemeen geldt dat het aanleggen van betontegels sneller en eenvoudiger is dan het aanleggen van 2cm keramiek. GeoCeramica® is daar echter een uitzondering in. Door de betonnen drager is GeoCeramica® net zo eenvoudig te leggen als een betontegel. In de meeste gevallen is geen speciale ondergrondopbouw vereist en is geschikt voor alle typen ondergronden.

Designs

Last but not least! Het aantal designs en hoe deze gerealiseerd zijn is erg belangrijk voor de uitstraling en sfeer van uw tuin en/of project. Gaat u voor een betonlook, dan kunt u uiteraard voor betontegels gaan. Maar bent u op zoek naar een natuursteenlook of houtlook tegel? Dan kunt u het beste kiezen voor één van de 100+ designs binnen onze GeoCeramica® collectie. Moderne printmethoden voor keramiek bieden zeer veel afwisseling qua designs en is nauwelijks te onderscheiden van echt natuursteen of hout.

Checklist voor uw ideale terrastegels

Hieronder vindt u een handig overzicht van alle eigenschappen van de verschillende typen terrastegels.

Typen terrastegels

Continuïteit. Kies voor een betrouwbare terrastegels leverancier voor altijd goede kwaliteit en service.

U doet er verstandig aan een gerenommeerd merk te kiezen met het oog op service. Bij een dergelijke partij kunt u ook enige continuïteit verwachten qua beschikbaarheid. Sommige soorten terrastegels, zoals keramiek, worden in (kleine) productie series gemaakt. Heel concreet betekent dat soms bij het aanleggen van een stukje terras, of eventuele schade, de tegels niet meer in exact dezelfde kleurstelling na te bestellen zijn. Daarnaast is er nu menig terrastegels outlet die tegen zogenaamde dumpprijzen tegels verkopen. Dat betekent vaak dat aanbieders opeens weer kunnen verdwijnen en u helemaal verschoond blijft van enige verdere service. Indien u kiest voor een herkenbaar topmerk van Nederlands fabricaat heeft u altijd een makkelijk bereikbaar aanspreekpunt.

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden