Knutselwedstrijd van MBI De Steenmeesters zorgt voor maximaal tuinplezier en een heel blij gezin

Roos (12) en Nikki (9), twee zusjes uit Deventer besloten in 2021 mee te doen aan een knutselwedstrijd van MBI De Steenmeesters. Een wedstrijd in het leven geroepen tijdens de Corona-pandamie voor kinderen t/m 12 jaar met als hoofdprijs een complete tuinverbouwing geïnspireerd op het eigen tuinontwerp. De zusjes uit Deventer hebben gewonnen en na een flinke tuinverbouwing, hebben ze een heerlijke tuin om in te genieten. Precies op tijd voor de warme zomer! Annemarie, de moeder van Nikki en Roos, vertelt.

Een cadeautje dat uit de lucht kwam vallen

Het gezin heeft een zwaar jaar achter de rug. Dus het winnen van de knutselwedstrijd van MBI kwam “als een cadeautje uit de lucht vallen”. Toen Annemarie op vakantie zat te scrollen op Facebook, viel haar oog op een bijzonder berichtje. Ze zag dat MBI een knutselwedstrijd had georganiseerd met vele leuke inzendingen van kinderen door heel Nederland. Het gezin had al plannen voor een uitbouw aan hun woning, dus de tuin moest ook op de schop. “Dus ik dacht hoe perfect zou het zijn om deze tuinverbouwing te winnen?! Nadat ik mijn dochters vertelde over de knutselwedstrijd waren ze direct verheugd om aan de slag te gaan. Ze zijn net zo dol op knutselen als hun mama”, aldus Annemarie.

Plan van aanpak

Eenmaal terug van vakantie hebben de meiden alle knutselspullen uit de kast getrokken. Eerst moest er een tuinplan komen. De meisjes hadden zelf allerlei wensen voor hun droomtuin, maar papa en mama mochten ook meedenken. “Onderling waren er discussies over wie wat ging maken. De oudste dochter is net wat handiger. Ik heb voorgesteld om eerst een plattegrondje te maken en vervolgens te gaan schuiven met de onderdelen totdat ze tevreden waren. Nadat ze alles een plekje hadden gegeven, hebben ze alle onderdelen geplakt. Het was een super leuke bezigheid voor de kinderen en ze waren heel trots op het eindresultaat.” Toen was het nog een kwestie van een foto inzenden naar MBI en afwachten.. Annemarie: “Ik had totaal niet verwacht dat we zouden winnen. Mijn oudste was ook sceptisch, maar de jongste had er de volste vertrouwen in en ze kreeg gelijk!”

Liefde voor de buitenleefomgeving

Nu kan het gezin eindelijk van de tuin gaan genieten. De voorliefde voor de buitenleefomgeving was er al; het gezin gaat vaak met de caravan op pad om te kamperen. “Wij zijn bij ons thuis heel erg van de restmaterialen bewaren en hergebruiken. Het leuke is dat de meiden dit in het knutselwerkje ook hebben gedaan. De eettafel is bijvoorbeeld voor een gedeelte uit een melkpak gesneden.”

Maximaal genieten van de tuin

Er zal flink gebruik gemaakt gaan worden van de nieuwe tuin. “Wij zijn echte buitenmensen, dus we gaan zeker veel tijd in de tuin doorbrengen. Het is nu super fijn in de tuin, de sfeer is goed. De meiden verheugden zich het meeste op de inground trampoline. Daar hebben ze tijdens de verbouwing van de woning geen gebruik van kunnen maken, want de oude trampoline was al opgeruimd. Dus toen de inground trampoline was geïnstalleerd, hebben de meiden tussen de hoveniers door al flink gebruik van de trampoline gemaakt!” Ook papa en mama zijn zeer blij met de tuin, de loungehoek met pergola is hun lievelingsplekje geworden. Aan het hondje werd ook gedacht, welke met veel plezier in de tuin kan rondrennen.

Over de organisator

MBI De Steenmeesters zag tijdens de Corona-pandemie de interesse voor een fijne tuin enorm toenemen. Daarnaast konden de kinderen met regelmaat niet naar school en zo is het idee geboren voor de ‘thuiswerktuin’. Een spontaan idee om toch iets leuks te maken van de situatie. De actie werd mede mogelijk gemaakt door Huibelco Tuinen, In-lite, Van den Berk Boomkwekerijen, Buiter Beton en Kees Smit Tuinmeubelen.

Voor de metamorfose:

Het eindresultaat: