Tuintrends van 2021

Geniet maximaal van je ‘buitenkamer’ met de laatste trends!

Door Corona is het creëren van een buitenkamer populairder dan ooit. Zeker nu met de lente op komst. Waar vorig jaar de klimaatadaptieve en 365-dagen tuin in het spotlicht stonden, maken deze plaatst voor nieuwe tuintrends. Daarbij blijft klimaat een belangrijk thema, maar treedt ontspanning vooral op de voorgrond. Ontspanning betekent voor sommigen languit liggen in de tuin met een glaasje wijn erbij en voor anderen betekent het in verbinding staan met de natuur. MBI belicht de grootste tuintrends van dit moment, en natuurlijk welke sierbestrating of tuintegels je daar het best bij kunt kiezen.

Tuintrend #1: De ‘Woonkamer’ tuin

De woonkamer is een van de plekken waar je komt om te ontspannen, om alle hectiek van de dag los te laten. Maar hoe heerlijk is het om dat te doen in de buitenlucht?! Daar draait het om bij de ‘Woonkamer’ tuin, de grote trend van 2021. Een tuin met terras wat weinig onderhoud vergt en een lounge plek. Gooi daar een buitenkeuken en overkapping in de mix en je hebt alle ingrediënten voor ontspanning en gezelligheid. Een plek waar je heerlijk een hapje kunt eten en van het weer kan genieten, voorzien van alle gemakken. Om maximaal te genieten van jouw tuin, kies je natuurlijk voor materialen die weinig onderhoud vergen. Daarvoor bieden keramische tuintegels de perfecte uitkomst; deze zijn onderhoudsarm, kras- en slijtvast en zijn te verkrijgen in talloze designs. Ons keramiek-op-beton concept GeoCeramica® heeft nog meer bijkomende voordelen, zoals eenvoudigere plaatsing en daardoor ook minder verwerkingskosten. Minimaal onderhoud is maximaal genieten!
Tuintrends 2021, MBI Elburg GeoCeramica Concrete Flower Flow Black Overkapping Inspiratie,
GeoCeramica® Concrete Flower en Flow Black
tuintrends 2021, tuininspiratie GeoCeramica Montpellier tuintegels
GeoCeramica® Montpellier
tuintrends 2021, tuininspiratie, moderne tuin
GeoCeramica® Forma Grigio

Tuintrend #2: Sierbestrating met kleur en motief

Ga je je ‘buitenkamer’ inrichten, dan heb je een scala aan sierbestrating waaruit je kan kiezen. Gevarieerde kleurnuances zijn zowel modern als tijdloos, maar tuintegels met motiefjes zijn helemaal hot! En nu denk je misschien wel motiefjes zijn gedurfd. Ja, en je moet ook durven. Maar met een stijlvolle, subtiele print grijp je eigenlijk nooit mis. De hele tuin aanleggen met een print, of juist afwisselen met andere tegels of stenen zorgt voor een uitgesproken stijl. Of je nu kiest voor een gevarieerde designkleur of een motief, binnen de MBI tuincollectie vind je de juiste fit voor jou.

 

Nieuwe tuintegels in het assortiment die op deze tuintrend inspelen

Tuintrend nieuw assortiment GeoCeramica Forza Verde Butterfly
GeoCeramica Forza Verde Butterfly
Tuintrends 2021, tuininspiratie, GeoCeramica Clay Design Fancy
GeoCeramica Clay Design
Tuintrends 2021, tuininspiratie, GeoCeramica Palanta
GeoCeramica Palanta

Tuintrend #3: Groot, groter, grootst

De tegels van het terras mogen steeds groter! Met grote tegels heb je automatisch minder voegen dus dit oogt rustiger en ruimtelijker. De tuintegels zijn in de loop der jaren al steeds groter geworden en het formaat 60×60 is het meest verkochte formaat. Maar de tuintrend van nu is toch echt ‘queen size’ ofwel formaat 100×100. En ook deze grote tuintegels zijn verkrijgbaar in tal van kleurtjes en zelfs met motief!

Tuintrends 2021, GeoCeramica Stavelot Decoro, tuininspiratie
GeoCeramica Stavelot Decoro

 

Tuintrends 2021, tuininspiratie GeoCeramica Brooklyn Gris
GeoCeramica Brooklyn Gris

Meer tuininspiratie nodig?

We’ve got you covered! Talloze voorbeeldtuinen zoals de ‘Urban Jungletuin’ en de ‘Huiskamer tuin’ staan bij onze inspiratietuinen. Neem snel een kijkje en ga genieten van jouw tuin!