City Health

Klimaatadaptief inrichten van de buiten-leefomgeving

Of het nu gaat om de ontwikkeling van de binnenstad, kantoorlocaties of groene zones, de combinatie van bebouwing, bestrating en natuur tezamen bepaalt de uitstraling en sfeer en in nog veel hogere mate een prettige leefbaarheid. Daar waar mensen dagelijks samenkomen om te wonen, werken, winkelen en recreëren is het een uitdaging om al die functies te combineren en tevens ruimte te geven aan groen en water. MBI brengt alle klimaatadaptieve bestratingsoplossingen samen in CityHealth®. 

De verbindende factor

Bij een ‘slimme stad’ wordt al snel gedacht aan het integreren van technologieën en data. Als je denkt aan sociale samenhang, gezondheid en veiligheid dan zal de functie van bestrating waarschijnlijk niet direct bij je opkomen. Bestrating verbindt; het verbindt gebouwen, pleinen, parken en groenzones met elkaar. Daarom gaat ook hier de ontwikkeling door en wordt er naar manieren gezocht om stenen en tegels ‘intelligent’ te maken: naar verharding met toegevoegde waarde.

CityHealth®

Innovaties als waterpasserende bestrating en grastegels worden inmiddels breed gedragen. De ontwikkeling van producten die een oplossing bieden tegen hittestress, wateroverlast en meer biodiversiteit staat echter niet stil. De functie van bestrating wordt in de toekomst uniek. Natuur en beleving spelen hierin, naast functionaliteit, een belangrijke rol. Wij merken dat de markt er nu klaar voor is om met ons mee te denken met experimentele stenen of een breder eisen pakket te definiëren voor de verharding. Daarom zijn wij als MBI graag in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van de buitenruimte. Met CityHealth® willen wij ontwerpers aanspreken om met ons contact op te nemen voor ontwikkeling van producten. Een mooi voorbeeld hiervan is het open bestrating type Captital L + T. Dit product is ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Marseille Buiten. Met de vorm van deze stenen is eindeloos te variëren. Het is een geweldig idee dat wij hebben mogen materialiseren!

Advies in de voorbereidingsfase

De voorbereidingsfase is het allerbelangrijkste moment van het hele project. Daar bepaal jij de sfeer, uitstraling en functionaliteit. De functie van bestrating speelt een belangrijke rol. Wij zien dat het eisenpakket voor de verharding steeds breder wordt. Daarom zijn wij als MBI graag in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van de buitenruimte.

Producten CityHealth®

Bekijk de brochure CityHealth®