MBI voor Tuin

Ibiza style tuin

Gratis tuinontwerp

Haal Ibiza vibes in eigen tuin!

Een koffietje op een loungebank, lekker luieren op een ligbed of een gezellige culinaire avond met je vrienden onder een overkapping tot in de late uurtjes in een ongedwongen sfeer. Waan jezelf in een populaire vakantie bestemming Ibiza! Met het ontwerp en tips van tuinontwerpster Jacqueline Volker haal je die Ibiza style in eigen tuin!

Middels een moodboard en compleet tuinontwerp haal jij de vakantiesfeer in eigen tuin. Met een ontwerp van StyleGardens en sierbestrating van MBI gaat dat zeker lukken!

ibiza tuin style

De op Ibiza tuin geïnspireerde style is een fijne plek om te relaxen en is onderhoudsarm, zodat je optimaal kunt genieten! Deze Ibiza style tuin heeft een rustige, beigekleurige sierbestrating als basis in grootformaat 80x80cm. Centraal staat een riante loungebank met een heerlijk ligbed in een vrolijke setting met de decortegel DueDecoroa Multicolor. De uitgesproken stijl van deze tegels geven meteen dat mediterrane vakantiegevoel!

Tips van Jacqueline van StyleGardens

  • Voer een Ibiza tuin nooit helemaal in wit uit, maar meer in offwhite, beige en zandtinten. De kleurtemperatuur van het zonlicht is in Nederland nu eenmaal lichter en feller als in de Mediterraan. Wit verblind ‘s zomers en oogt ’s winters teleurstellend.
  • Denk je aan de Mediterraan, dan denk je al snel aan Lavendel en Olijfbomen. Alternatieven zoals Perovskia (Reuzenlavendel), Elaeagnus angustifolia (Smalbladige olijfwilg) of Pyrus salicifolia (Wilgpeer) doen het beter in ons klimaat én je tuin oogt origineler!
  • Een dagje shoppen bij ‘Loods 5’ is ook een leuk uitje! Kies in deze tuin qua meubels en styling voor rotan, bamboe en eiken, sisal, linnen en katoen in oranje en terra kleuren voor een extra zomers gevoel.

Tuinontwerp Ibiza style

De zandkleurige sierbestrating vormt de basis voor de Ibiza tuin. Door een lichte kleur tegels te kiezen, voorkom je ook dat het je te heet onder de voeten wordt. Op hele warme dagen biedt een schaduwdoek verkoeling. Het stylingpodium naast de loungebank biedt ruimte voor een verzameling potten met kuipplanten zoals een Strelitzia en Agapanthus en natuurlijk gezellige lantaarns of windlichten voor een romantische sfeer in de avonduren. Om die relaxte Bohemian hippie-vibe te geven aan je Ibiza tuin, kies je voor een schutting gemaakt van oude vintage golfplaten, bevestigt tegen robuuste palen.

Onderhoudsarme beplanting

Tot slot hoort bij deze nonchalante sfeer natuurlijk een beplantingsplan met ‘weinig werk planten’. Speelse siergrassen vormen hier de basis, afgewisseld met groenblijvende planten zodat je tuin ’s winters ook aantrekkelijk blijft. Om in de sfeer van de DueDecora Multicolor tegel te blijven, bloeien in deze tuin vaste planten en klimplanten in fleurig oranje en koel blauw. Het gezoem van bijen, hommels en het gefladder van vlinders maken het ultieme vakantiegevoel helemaal compleet!

ibiza style tuin

Download het ontwerp

Wil jij ook zo’n mooie tuin in Ibiza style? Met dit ontwerp en beplantingsplan van StyleGardens kun je zelf aan de slag! En onze dealers helpen je graag verder bij de keuze en aanleg van de sierbestrating.

Contact