MBI voor Tuin

Tropische tuin: ticket to the tropics

 • Ontwerpbureau
  StyleGardens
 • Tuinarchitecte
  Jacqueline Volker
 • Inspiratie
  Ticket to the tropics
 • Tuintegels zonneterras
  GeoCeramica® Weathered Oak Charnwood
 • Tuintegels schaduwterras
  GeoCeramica® Terrazzo Grey
 • Tekening en beplanting
  Downloaden (onderaan pagina)
Gratis tuinontwerp

Staycation met de tropische plunge pool tuin!

Thuisblijven heeft een hele andere dimensie gekregen door onze directe omgeving zo comfortabel mogelijk te maken. Home entertaining was nog nooit zó belangrijk! Vergroot je leefruimte met een tuin in vakantiestemming en je hebt een tuin om voor thuis te blijven.

De ultieme staycation beleef je met je hele gezin met een plunge pool in je tuin in een tropische setting. We geven je alle inspiratie en een kant en klaar ontwerp voor een tropische plunge pool tuin, jouw ‘ticket to the tropics’!

Moodboard tropische tuin

Voor deze tropische tuin is gekozen voor tropische, warme kleuren en materialen. Voor de sierbestrating is een combinatie van een houtlook tegel gekozen in combinatie met GeoCeramica® ‘Terrazzo Grey’, met ‘kiezeltjes’ in warme kleurtonen. Complementair aan de tegels en beplanting, is in de styling gekozen voor warme bruin-, oranje- en groentinten.

Fraaie bladplanten zoals een bananenboom, Eucalyptus en Canna zijn niet helemaal winterhard in Nederland, maar mogen natuurlijk niet ontbreken in deze tropische tuin. Voor de overige beplanting kies je voor tropisch ogende, groenblijvende maar wél winterharde bladplanten, zoals Fatsia, muizenoor, Nandina, varens en bamboe. Zo is je tuin ’s winters ook aantrekkelijk! Deze groenblijvers zijn afgewisseld met vrolijke bloeiers zoals Zonnehoed en Crocosmia en makkelijke siergrassen.

Tips van Jacqueline van StyleGardens

 • Met tropische planten als Strelitzia, Phormium en Monstera in kleurrijke potten geef je de tuin een extra tropische touch. Overdrijven mag best!
 • Kies voor de styling voor een mix van een houten tafel met moderne, metalen stoelen. Je maakt het af met kussens in tropische prints, allemaal van Loods 5. Succes verzekerd!
 • Denk ook eens aan een buitendouche bij je plunge pool. Zo voorkom je in huis een waterballet richting badkamer.

Tuinontwerp

Centraal in deze tuin ligt een plunge pool – een klein zwembad – waar de kinderen heerlijk in kunnen spelen en je zelf even kan afkoelen. Met een speciale jetstream creëer je op een beperkte ruimte het gevoel van eindeloos zwemmen én houd je jezelf op conditie!

Rond een zwembad horen natuurlijk een paar comfortabele ligstoelen om op te zonnen. Een warme houtlook vloer rondom de pool creëer je met de GeoCeramica ‘Weathered Oak Charnwood’. Alle GeoCeramica® tegels zijn o.a. leverbaar als zwembadranden voor de perfecte afwerking van de tuin. De hoge stroefheidsklasse minimaliseert uitglijrisico op natte tegels.

Een borrel- en eetterras in de schaduw van een boom maakt deze tuin helemaal af. Voor dit terras kies je de GeoCeramica® ‘Terrazzo Grey’. In deze vintage look tegel zitten alle kleurtonen van beige, oranje en zacht bruin en combineert daarmee erg goed met de schutting en de beplanting.

De verhoogde borders zijn gemaakt van stapelblokken en afgewerkt met natuursteen strips. De natuursteen afwerking geeft je dat warme, luxe gevoel van een vakantie in warmere oorden. De schuttingen, gemaakt van thermisch gemodificeerd vuren gevelbekleding in blokprofiel, geeft structuur aan de tuin en biedt optimale privacy!

Tropische tuin, ontwerp

Download het ontwerp

Wil jij ook een ticket naar de tropics? Met dit ontwerp en beplantingsplan van StyleGardens kun je zelf aan de slag! En onze dealers helpen je graag verder bij de keuze en aanleg van de sierbestrating.