MBI voor infra

MBI ontwikkelt waddensteen voor DUIN Almere

MBI heeft voor Gemeente Almere een speciale waddensteen ontwikkeld.

 • Plaats

  Almere

 • Realisatie

  2015

 • Project

  Duin Almere

 • Opdrachtgever

  Gemeente Almere

 • Realisatie

  Zus Rotterdam

 • Product

  Variant GeoSenza Sabbia Mare

MBI ontwikkelt waddensteen voor DUIN Almere

Zo de natuur in

DUIN is een plan vol contrasten; druk en rustig, beschut en in de wind, natuurlijk en stedelijk. In DUIN zijn veel dingen net wat anders dan normaal. Het is er niet zo aangeharkt, maar een tikje ruig. Dus geen saaie grijze stoeptegels, maar schelpenpaadjes, hoogteverschillen en slingerende woonstraten. Tevens loop je vanuit je woning zo de natuur in. DUIN betekent wonen op een duin, aan het strand en vlakbij Amsterdam.

Nieuwe ontwikkeling

MBI heeft samen met bureau Zus Rotterdam en de Gemeente Almere aan tafel gezeten om een projectsteen te ontwikkelen voor dit project. Uitgangspunten waren dat de materialen de kenmerken van het duingebied en de zee in zich moesten hebben. Om tot het definitieve ontwerp te komen zijn er diverse proefmonsters gemaakt op onze fabriek in Kampen met als eindresultaat een ‘waddensteen’ met als hoofdbestanddeel – hoe kan het ook anders – schelpen. Er zijn twee kleurtinten ontwikkeld die zullen worden ingezet voor de voetpaden, molgoten en de inritten. Voor het duin-park is gekozen voor een variant gebaseerd op het bestaande receptuur van GeoSenza Sabbia Mare uit onze collectie sierbestrating. Deze wordt uitgevoerd in een wild – en lineair verband. De eerste materialen voor het proefvak zijn inmiddels geleverd.

Waddensteen met schelpen toplaag
Waddensteen met schelpen toplaag
Waddensteen met schelpen toplaag
Waddensteen met schelpen toplaag

DUIN is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. Met een jachthaven en een levendige boulevard met appartementen, winkels, restaurants etc. Volop ruimte dus om te wonen, ondernemen en recreëren

Neem Contact op. Onze adviseurs staan voor jou klaar!

MBI biedt een zeer uitgebreid assortiment elementverhardingen. Deze ruime keuze biedt veel inspiratie en geven je onbegrensde mogelijkheden.

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek met één van onze adviseurs.

  Verzenden

  Contact