S Design

Gevelstenen ‘S Design’

De samenleving verandert sneller dan ooit en als geen andere sector heeft de bouw daarmee te maken. Jarenlang is bezuinigd op nieuwbouw en nu zal deze achterstand weer moeten worden ingehaald. Beheersing van bouwkosten en budgettering zal hierin een grote rol spelen. Maar, we willen wel onderscheidend bouwen en dat vraagt om vernieuwende materialen. Materialen die toegevoegde waarde bieden voor de esthetiek. Denk hierbij aan een totaal nieuwe generatie gevelstenen die in het verleden hun kwaliteiten al hebben bewezen maar nu volledig gerestyled zijn volgens de hedendaagse tijdsnormen.


gevelsteen, metselsteen, baksteen


Beton heeft als positieve eigenschappen dat het maat- en vormvast is en een veel gevarieerder ontwerp mogelijk maakt. Daardoor bijzonder geschikt voor een lange, slanke gevelsteen, zoals onze design gevelsteen GeoStylistix met een toplaag van natuursteen. Deze specifieke steen is echter voor een niche-markt en minder geschikt voor grootschalige woningbouw. Op basis van het succes van deze gevelsteen hebben wij een ontwikkeling ingezet van een nieuwe lijn gevelstenen; S Design.

De unieke designsteen voor de sociale woningbouw met oog voor individu en maatschappij. Met een moderne look and feel!


Esthetiek van GeoSteen®

De gevelsteen S Design kent een betonnen basis maar de toplaag bestaat uit het unieke GeoSteen®-concept, welke voor deze toepassing extra verdicht wordt.  Het geheim is de op natuurlijke kleur geselecteerde en hoogwaardige materialen. Hiervoor gebruiken wij veel natuurlijke granulaten als basis. Dit draagt ertoe bij dat de stenen over langere termijn mooi blijven. De kleurmogelijkheden zijn onbeperkt en hierdoor is een veel gevarieerder ontwerp mogelijk.


Duurzame betonstenen

Het toepassen van alternatieve en gerecyclede materialen is in de productie van beton eenvoudiger. Doordat uitharding van beton plaats vindt in klimaatkamers i.p.v. ovens is de steen maat- en vormvast. Met als belangrijk bijkomend voordeel dat dit een veel duurzamer productieproces is.  Betonstenen zijn ook prijstechnisch interessant en derhalve een ideaal alternatief voor duurzame (sociale) woningbouw.  Maar wel met de gewenste hedendaagse vormgeving en kleuren!


Voorbeelden ‘S Design’

Onderstaand een overzicht van onze standaard kleuren maar de mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt. Wij hebben meer dan 65 soorten grondstoffen (natuurlijke granulaten) tot onze beschikking om de kleur van de steen te bepalen. Onze adviseurs komen graag bij u langs om u meer te laten zien. Het is tevens mogelijk om onderstaande afbeeldingen te downloaden voor 3D visualisatie.


Kenmerken

  • Strakke, moderne steen
  • Duurzaam geproduceerd met groene stroom van eigen windmolens
  • Gunstige MKI waarde
  • Kwalitatief en maatvast
  • Trendy en genuanceerde kleuren mogelijk
  • Vocht- en vorstbestendig
  • Prijstechnisch alternatief voor baksteen
  • Formaten 210x100x52mm
  • Ook verkrijgbaar als steenstrip

Meer weten?

Vul dan het formulier in. Eén van onze adviseurs neemt contact met u op om een afspraak te maken of uw vragen te beantwoorden.

Bedrijf

Naam

E-mail

Telefoon

Vraag

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.