Woonwijk The Commons Tilburg genomineerd

ARC18: The Commons Tilburg – format A:

The Commons is een gangbare, kleinschalige bouwopgave voor koopwoningen, die bijzonder is geworden door drie leidende ambities van de projectontwikkelaar:

  • Het ontwikkelen van het plan door een planteam dat bestond uit de architecten en toekomstige kopers.
  • De bouw van energieneutrale woningen.
  • Het ontwerp moet recht doen aan de uitzonderlijke kenmerken van de locatie, aan de rand van een natuurgebied.

Het ontwikkelen van het plan door een planteam dat bestond uit de architecten en de toekomstige kopers. In dit planteam praten de kopers niet alleen mee, maar vervullen ze een gedelegeerde opdrachtgeversrol: als collectief beslissen ze over het gehele ontwerpplan en als individu over de eigen woning.Om ruimte te geven aan de wensen van de kopers was er op voorhand geen woonprogramma: kopers bepaalden zelf het type woningen, de indeling, de omvang en de verschijningsvorm. De enige randvoorwaarde was dat zij het met de geselecteerde architecten én binnen bestemmingsplan tot een goed einde moesten brengen. Meer informatie over dit project vindt u op de nominatiepagina van ARC18.


Wij zijn natuurlijk supertrots dat er gekozen is voor de onze GeoStylistix gevelsteen en bij de tot standkoming van de buitenruimte is er ook volop gekozen voor onze sierbestrating.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.