Special in Villa d’Arte

artikel-villa-darte-wonen-01

Terras als hart van uw tuin

Uit onderzoeken is gebleken dat het goed is voor onze gezondheid om ons te omringen met groen. De trend van meer planten in de tuin zien we overal om ons heen. Maar het is wel prettig om ‘schoon’ te kunnen zitten, spelen of door uw tuin te lopen. Uw terras zal altijd het hart van uw tuin zijn. Kies daarom nooit zomaar een tegel. De meerwaarde van mooie en kwalitatieve materialen betaalt zich jaar na jaar terug in meer tuinplezier. Vaker buiten zitten, minder schoonmaken, meer speelplezier voor uw kinderen- of kleinkinderen. Maar ook een veilige buitenvloer is belangrijk, al wordt daar vaak van tevoren niet over nagedacht.

Tijd voor uzelf

Naar buiten gaan betekent ook tijd voor uzelf. Dat is wat anders dan eerst dagen besteden aan intensief onderhoud. Uiteraard vraagt uw tuin altijd onderhoud, maar alle ontwikkelingen en nieuwe trends zijn er wel op gericht om uw tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Bij de keuze van het terras heeft u legio opties waar u uit kunt kiezen. Onderhoudsvriendelijkheid en gewenste uitstraling gingen hier vroeger niet altijd hand in hand. Misschien heeft u al wel ervaring met het intensieve onderhoud van natuursteen of van andere materialen. Dan is het prettig te weten dat u nu een keuze kunt maken waarvan u zeker geen spijt zult krijgen. Met een terras van GeoCeramica® krijgt u zeker meer tijd voor uzelf!

artikel-villa-darte-wonen-02

Ontworpen met passie

Nieuw op de markt is GeoCeramica®, de combinatie van een keramische tegel op een sterke betonnen drager. De Steenmeesters van MBI hebben de Stabikorn-techniek ontwikkeld om een permanente verbinding te creëren tussen de twee materialen. Keramiek vertegenwoordigt de maximale voordelen in gebruik, beton is eenvoudig verwerkbaar en in elke tuin toepasbaar. Keramiek kan ook in elk denkbaar design geproduceerd worden, zonder beperkingen. Een droomterras – dat jaarrond bruikbaar is – wordt hiermee voor iedereen bereikbaar.

Exclusieve uitstraling en minimaal onderhoud

Italië is het land van design en stijl. Niet voor niets is er gekozen voor Italiaanse kwaliteit. De exclusieve prints zijn oogstrelend, van subtiel tot een uitbundige marmerlook. Of u nu kiest voor een natuursteenlook, hardsteenlook of een industrieel design als betonlook, u kunt er jarenlang van genieten met minimaal onderhoud. De toplaag is gegarandeerd kleurvast en slijtvast.Keramiek heeft een gesloten toplaag, dat betekent dat alg nagenoeg geen kans krijgt. Alg heeft natuurlijk weinig meer nodig dan vocht om zich te ontwikkelen, het laat zich in ieder geval heel makkelijk verwijderen met een sopje en een bezem.

Vakantiegevoel in eigen tuin

Vakantie en cultuur horen onlosmakelijk bij een rijke levenservaring. Graag creëren we in onze eigen tuin dat stukje vakantiegevoel. Vakantie is buiten, vakantie is terras. Ruime keuze in kleuren en structuren spelen hier op in. Zachte tinten geven al snel een zuidelijk en mediterraan gevoel aan uw terras. De zon kan in Nederland niet het werk doen om de tegels algvrij te houden maar gelukkig voor u hoeft dat ook niet. Het grote voordeel van deze keramische tegels is dat ook de lichte kleuren mooi blijven en zonder al te veel moeite schoon te houden zijn.

Veiligheid voorop

Bij buitenvloeren moet u ook letten op het aspect veiligheid. Alg en water kunnen verraderlijk zijn en een onverwachte valpartij veroorzaken. GeoCeramica® heeft een hoge stroefheid en u zult niet uitglijden als de tegels vochtig zijn. Een veilig idee, zeker in ons klimaat, of als u wat slechter ter been bent. Toch voelen de tegels zijdezacht aan onder uw blote voeten.

Voordelen

  • Luxueuze Italiaanse designs
  • Onderhoudsvriendelijke keramische toplaag
  • Kleurvast en krasbestendig
  • Niet gevoelig voor (vet)vlekken
  • Bestand tegen extreme warmte, vorst of regen
  • Veilig in gebruik door hoge stroefheid
  • Eenvoudige verwerking
  • Geschikt voor iedere bodemsoort
  • Toepassing voor tuin en oprit (vraag een dealer voor advies)

artikel-villa-darte-wonen-03

Uw droomterras aanleggen

Een goed terras begint bij een goede ondergrond. U heeft niets aan een topkwaliteit tegel als de ondergrond niet goed is. Maar GeoCeramica® heeft wel als voordeel – ten opzichte van standaard keramiek – dat het te herstraten is. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Op de plaats waar u uw terras gepland heeft zorgt u voor een goede fundering van split of zand. Dit zorgt voor een goede waterdoorlatendheid. Neem geen risico’s met zand, het is belangrijk zand te gebruiken dat schoon en zuiver is. Het is ook belangrijk dat u de fundering goed aantrilt en verdicht. Verzakkingen die in de ondergrond plaatsvinden tekenen zich ook af op het terras.

Houd droge voeten op uw terras

Dit artikel heet ‘het hele jaar genieten van uw tuin’ dus ook in de nattere perioden van het jaar. GeoCeramica® is een grote terrastegel. Dit geeft een ruimtelijk en luxe gevoel maar heeft ook als voordeel dat u minder voegen heeft en dus ook minder plek voor onkruidgroei. Al het regenwater dient echter af te vloeien over de bestrating of via de voegen. Pas afschot toe om het water naar een bepaalde kant af te laten lopen en zorg voor waterafvoer. Wij zijn voorstander van een lijngoot langs uw terras. Te veel aan water langs uw terras kan ook slecht zijn voor de bodem of zorgen dat wortels gaan rotten door stagnerend water. En dat wilt u natuurlijk ook niet in uw droomtuin!

Ook in de winter genieten

Ook in de winter kan het zonnetje aantrekkelijk schijnen. Winterse omstandigheden zijn geen enkel probleem voor GeoCeramica®. De tegels zijn ongevoelig voor vorst en niets staat gebruik van uw terras in de weg. Zelf lekker warm blijven doet u met een mooie overkapping of een buiten openhaard.

meer-infoDownload artikel in PDF

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.