Vacature Salarisadministrateur

Salarisadministrateur Veghel gezocht!

Locatie: Veghel
Sluitingsdatum vacature: 29 maart
Functie: Salarisadministrateur
Aantal uur per week: 36 – 40 uur per week
Bedrijf: MBI B.V.

Ben jij communicatief vaardig, klantgericht en sta jij graag klaar voor collega’s bij salaris en arbeid gerelateerde zaken? Met jouw enthousiasme en ervaring ben jij de allround salarisadministrateur die wij zoeken!

MBI BV is onderdeel van de MBI Groep en is reeds 74 jaar een toonaangevend en innovatieve producent van betonnen gevel-, straat- en tuinstenen. MBI onderscheidt zich positief in vele opzichten. Niet alleen met kwalitatief hoogwaardige producten die prima passen in het kader van “duurzaam bouwen”, maar ook door een organisatie die erop gericht is klanten snel en efficiënt van dienst te zijn. De MBI Groep heeft circa 350 medewerkers die werkzaam zijn op de productie- en verkooplocaties in Veghel, Kampen, Aalst, Nieuw – Lekkerland, op de verkooplocatie in Wuppertal (Duitsland) en in het verkoopteam in België.

Functiedoel:

Als Salarisadministrateur verzorg je elke maand de salarisadministratie voor onze Steenmeesters en zorg je voor een tijdige betaling. Verder zorg jij ervoor dat de juiste urensoorten en onregelmatigheidstoeslagen worden uitgekeerd. Daarnaast schiet jij medewerkers en managers graag te hulp bij vragen op het gebied van salaris, CAO, bedrijfsregelingen en arbeidsvoorwaarden.
Tevens is MBI volop bezig met het optimaliseren en digitaliseren van alle administratieve processen, waaronder ook de HR processen. Met jouw kritische blik en proactieve houding ga jij graag de uitdaging aan om samen met het team verder te werken aan deze ontwikkelingen. Kortom een veelzijdige functie die verder gaat dan alleen salarisadministratie.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor een optimale en excellente personeels- en salarisadministratie;
 • Signaleren en analyseren van afwijkingen in de salarisadministratie;
 • Zorgdragen voor de maand- en jaarafsluiting zoals boeken loonjournaal, overige kosten en aansluitingen met het grootboek;
 • Verzorgen van loonbelasting- en pensioenaangiftes en controleren van o.a. pensioennota’s;
 • Maandelijks de diverse managementrapportages vervaardigen en je genereert (al dan niet ad-hoc) overzichten uit Afas;
 • Contact onderhouden met externe partijen;
 • Zorgdragen voor het administratieve proces rondom in-, door- en uitstroom van medewerkers;
 • Adviseren van HR collega’s inzake salaris gerelateerde vraagstukken;
 • Vraagbaak voor 1ste lijn vragen van medewerkers en managers over salaris maar ook CAO gerelateerde vragen, bedrijfsregelingen, arbeidsvoorwaarden etc.;
 • Actief betrokken bij HR processen verder optimaliseren, digitaliseren en vervolgens implementeren;
 • Applicatiebeheerder en key-user van Afas Profit/InSite;
 • Functioneel beheerder verzuimsysteem (verzuimsignaal) en kloksysteem (TimeWize).

Zo ga jij ons team versterken:

 • Minimaal 5 jaar ervaring en HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met functioneel beheer en de beschrijving en inrichting van HR processen;
 • Ruime ervaring met Afas Profit/ InSite;
 • Kennis van programma’s als verzuimsignaal, TimeWize en SAP is een pré. Tevens is enige basiskennis m.b.t. pensioenen wenselijk;
 • Goede kennis van MS Office pakketten;
 • Op de hoogte van ontwikkeling op het gebied van salarisadministratie en deze kun je integreren in de dagelijkse processen.

Je bent een teamspeler, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent nauwkeurig, hebt een ‘hands-on’ mentaliteit, kan goed in projecten werken en voelt je verantwoordelijk. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, handelt klantgericht, bent stressbestendig en denkt in mogelijkheden.

Jij herkent jezelf in de kernwaarden van MBI: Oog voor detail, Inventiviteit, Teamgeest, Eigenaarschap en Leergierig.

Waar jij terecht komt:

Als het voor jou geen probleem is om niet in een gespreid bedje terecht te komen, graag wil bouwen aan iets nieuws en het lijnmanagement wil faciliteren dan bieden wij jou een leuke afwisselende functie binnen een gezellige maar hardwerkende HR Afdeling die volop in ontwikkeling is. De afdeling HR bestaat uit 6 medewerkers. Jij maakt onderdeel uit van het HR Support team en dat bestaat uit 2 medewerkers. Verder werk je binnen HR samen met 2 HR Adviseurs, een Projectmedewerker en de HR Manager.

MBI is een gerenommeerd en dynamisch bedrijf en heeft goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (25 verlof dagen, 12 ATV dagen, winstdeling, 3,5% eindejaarsuitkering) en de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen.

Belangstelling?

Heb je interesse in bovenstaande functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief voor 29 maart 2019 middels onderstaand formulier. CV’s zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen. Voor meer informatie neem je contact op met Katja Besters via telefoonnummer: 06-46 885 497.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.