GeoCeramica® mediterrane tuin

Een mediterrane tuin met stoere look

Eigen Huis & Tuin

Deze week in Eigen Huis & Tuin: een mediterrane tuin met een stoere look door het gebruik  van veel verschillende materialen. In een mediterrane tuin komt vaak natuursteen voor. Hier is gekozen voor een keramisch terras vanwege het onderhoud maar wel met de looks van natuursteen. De cortenstalen tegel versterkt de stoere look. Voor een leuk effect zijn de tegels in een dambordpatroon gelegd.

Keramische tuintegel met cortenstalen uitstraling

Cortenstaal in de tuin is ongekend populair. Deze stoere metaallook laat zich uitstekend combineren met allerlei materialen en groene planten. Echt cortenstaal is aan corrosie onderhevig en daarom niet echt geschikt als vloerbedekking. Met deze keramische tuintegel kan dat wel! Het geeft niet af en wordt ook niet zo heet als metaal in de zon.

Keramische tuintegel met Belgisch hardsteen uitstraling

Dit design is geïnspireerd op Belgisch hardsteen, herkenbaar aan de aanwezigheid van resten van fossielen.  Hierdoor ontstaat een levendig oppervlak. Deze keramische kopie van belgische hardsteen kent enkel voordelen. Het krast niet, verkleurd niet en maakt makkelijk schoon.

Groot formaat tegels (80x80cm)

Grote tuintegels zorgen ervoor dat je terras optisch groter lijkt. Grote tegels betekent namelijk minder voegen en dat geeft een ruimtelijk effect.  Minder voegen betekent ook minder ruimte voor onkruid dus makkelijker in onderhoud. Maar let op, voegen zorgen ook voor waterafvoer dus hou hier wel rekening mee in het ontwerp.

Lees verder over GeoCeramica®


Eigen Huis & Tuin

Voorbeeldtuinen

Meer voorbeeldtuinen zien? Bekijk alle foto’s van de afleveringen van Eigen Huis en Tuin waar tuintegels van MBI zijn gebruikt. Perfect als inspiratie voor uw eigen tuin!

Ga naar alle tuinen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.