Tuinprofessionaldagen 2019

De negende editie van de Tuinprofessionaldagen zit er alweer op! Afgelopen week stonden er weer inspirerende kennissessies met bijzondere sprekers op het programma. De ochtenden begonnen met een verzorgd ontbijt, waarna het magische duo Rob en Emiel het programma op amusante wijze hebben ingeleid. Mocht het publiek na een kopje koffie nog niet wakker zijn, dan waren ze dat zeker na de humoristische, maar vooral interactieve, inleiding!

  

Eén kavel, drie verschillende tuinideeën

Als eerste inspiratiemoment werden de aanwezigen meegenomen door de tuinontwerpen van drie gerenommeerde hoveniers. Dionisias Sovranos van Aardom Hoveniers gaf als eerste zijn visie weer voor een rustgevende, sociale en klimaatbestendige tuin. Wilde planten, groen dakterras, en ronde natuurlijke vormen zorgden voor harmonie tussen omgeving en woning.  

Sjaak Willemstein van Willemstein Hoveniers is gespecialiseerd in duurzame tuinen. Dit kwam terug in zijn ontwerp: veel groen en hergebruikte materialen. Met prairiebeplanting en vegetatiedak schetste hij zijn visie voor een klimaat adaptieve tuin met rijke biotoop en watervriendelijke leefomgeving. 

 

Als laatste presenteerde Martijn van Tilburg het ontwerp van Jansen Hoveniers, die doelt op buitenbelevenissen realiseren. De strakke tuin met zwemvijver, buitenkeuken en veel open ruimte creëerde een omgeving voor ontspanning en sociale aangelegenheden.

Kennissessies

Tijdens de kennissessies werden de aanwezigen in 4 rondes meegenomen door praktische kennis over allerlei uiteenlopende thema’s. Van de 365-dagen tuin tot aan de aftersales – ervaren sprekers hebben op een boeiende manier de tuinprofessionals weten te prikkelen om op nieuwe wijze te denken over hun onderneming. Een groot thema dit jaar was het klimaat. Marcel Straatman (Heicom) en André Pes (ACO) vertelden hoe je een goede basis voor een klimaatadaptieve tuin aanlegt. De samenstelling van de ideale ondergrond werd belicht en mogelijkheden voor aanleg en renovatie op verschillende ondergronden werden uitvoerig besproken. Ook werden oplossingen gegeven voor waterbuffering en waterafvoer middels het gebruik van de juiste materialen, buffers en planten. Hiermee kregen de aanwezigen concrete handvaten voor de realiteit van klimaatverandering (fellere regenbuien en langere droogtes). 

‘Denk vanuit de klant!’

Deze inspiratievolle dagen hadden een rode draad: denk vanuit de klant! De verschillende elementen van het programma hebben doen inzien dat visies erg kunnen verschillen. Daarom is communicatie ‘key’ tot het onthullen en behartigen van klantenwensen en de weg naar een gezonde onderneming. Daarom stonden ook alle partners op het partnerplein klaar om kennis en ideeën uit te wisselen. 

Tot slot…

Het programma werd op spectaculaire wijze afgesloten door Rob en Emiel met indrukwekkende illusies. Als klapper op de vuurpijl werden er prachtige prijzen verloot tussen de deelnemers en was er volop gelegenheid om te netwerken achteraf. Alom een geslaagd programma mede dankzij de partners en iedereen die is gekomen.

Wij hopen iedereen weer terug te zien bij de tiende editie van Tuinprofessionaldagen!

Winnaar Tuinprofessionaldagen 2019 3D-tuin Winnaar Tuinprofessionaldagen 2019 ACO Winnaar Tuinprofessionaldagen 2019 in-lite Winnaar Tuinprofessionaldagen 2019 Stihl
Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars!

Alle presentaties zijn terug te vinden op Tuinprofessionals.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.