GeoSteen®

GeoSteen® sierbestrating

geosteen-sierbestratingAan de basis van deze collectie sierbestrating staat een oersterke betonnen drager van gerecyclede materialen. MBI is de uitvinder van betonstenen met een hoogwaardige toplaag, die o.a. uit kleurechte, natuurlijke materialen bestaat. Dit is begonnen met GeoColor, waarmee ondertussen al duizenden terrassen zijn aangelegd. De laatste jaren heeft MBI de toplaag naar een hoger niveau in kwaliteit en dichtheid gebracht. Tevens zijn er veel nieuwe steenvarianten geïntroduceerd in de marktsegmenten: Infra, Tuin en Bouw. De verzamelnaam voor deze eigentijdse en vernieuwende productgroep van MBI is: GeoSteen®.

Toplaag met kleurechte, natuurlijke materialen

Deze betonstenen met hoogwaardige toplaag zijn uitgegroeid tot een aparte categorie met eigen, unieke voordelen. Bijvoorbeeld grotere formaten dan baksteen, betere kleurechtheid dan traditionele betonsteen en betere functionele eigenschappen dan natuursteen. Met een breed programma aan texturen, kleuren en formaten is er altijd een tuintegel te vinden die bij u past.

Toplaag met Italiaans keramiek   NIEUW

De combinatie van een keramische tegel op een sterke betonnen drager, dat is GeoCeramica®. De nieuwe generatie terrastegelsterrastegels. Genieten van stijlvol Italiaans keramiek met hoogwaardige eigenschappen, profiteren van de relatief eenvoudige en betaalbare verwerkingskosten van een betontegel.


Betontegels – Keuze in tegeloppervlak

Onze siertegels kenmerken zich door de ruime keuze in verschillende soorten tegeloppervlak: gestructureerd, geprofileerd of vlak. Onderstaand lichten we deze verschillende typen nader toe.

Productrange Gestructureerd

In deze categorie vinden we de  ‘uitgewassen’ producten. Door deze nabewerking worden de natuursteentjes fraai geaccentueerd. Verkrijgbaar in verschillende ‘gradaties’. Zo heeft GeoColor 3.0 (Tops) een fijnere textuur dan zijn robuustere broer GeoColor+ (Tops).


Productrange Geprofileerd

‘Geprofileerd’ betekent dat de oppervlakte een uniek profiel heeft. Deze oppervlakte profielen (ook wel eens aangeduid als reliëf) verschillen zeker van elkaar en lopen uiteen van hele fijne lijntjes bij GeoPiazza tot het grillige en gevarieerde leisteenprofiel van de GeoArdesia (Tops). Over het algemeen benadrukt deze categorie gevarieerdheid in combinatie met speelse of strakke schaduwen.


Productrange Vlak

Het woord ‘vlak’ slaat op de bovenkant van de tegel, deze is vlak. Daarbij zijn wel verschillende nabewerkingen mogelijk die een totaal ander uiterlijk opleveren onder dezelfde noemer. Zo is GeoAntica een verouderde steen met een nostalgisch karakter en machinaal verouderde randen en ziet de GeoStretto Plus (Tops), dankzij superstrakke randen, er juist heel modern uit.

Reageren is niet mogelijk