MBI voor tuin

Wat is de functie van voegen?

Waarom voegen we bestrating?

Wat is nou eigenlijk de functie van voegen? Afgezien van de esthetische waarde van voegen – want wie wil er nou ‘gaten’ tussen de sierbestrating? – hebben voegen ook andere onmisbare functies:

  1. Allereerst geven voegen stabiliteit aan bestrating.
  2. Als tweede vangen voegen afwijkingen in formaat op. Veel bestrating is niet 100% maatvast, waardoor tegels niet altijd perfect aan elkaar aansluiten. Door de toevoeging van voegen zorg je voor strakke lijnen in het geheel.
  3. Als derde beschermen voegen de toplaag tegen afsplinteren of ‘afknappen’. Voegen vangen krimp en uitzetting op. Als randen strak tegen elkaar liggen komt er spanning op en kan de rand afsplinteren.
  4. Als laatste wordt de kans op onkruid verkleind. Doordat we voegen opvullen met voegmiddel, is er geen ruimte voor onkruid om te bloeien. Overigens hebben onze voegmiddelen een onkruidremmende of onkruidwerende werking vanwege hun samenstelling.

Verwerkingsadvies

Voor langdurige onkruidvrije bestrating is de juiste verwerkingswijze nodig met een voeg van minimaal 2 mm (voor GeoCeramica® geldt een minimale voeg van 4 mm). Voor het beste resultaat raden wij je aan om de verwerking door een vakman te laten doen.

Soorten voegmiddel

Het soort voegmiddel dat je nodig hebt is afhankelijke van de ondergrond, het type tegel en de verwerkingswijze van de bestrating. Daarom wordt aangeraden om het soort voeg dat je kiest af te stemmen op deze factoren.

Neem Contact met ons op.

Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij je naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact