MBI voor tuin

Voegmiddel keramische tuintegels

Voegmiddel keramische tuintegels - welke gebruik ik wanneer?

Tegels voegen is de oplossing voor een mooi en langdurig onkruidvrij terras. MBI heeft de ideale voegmiddelen voor als u keramische tegels buiten gaat toepassen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er altijd een kleur is die past bij uw keramische tegels. Ons assortiment omvat een aantal voegmiddelen die uiterst geschikt zijn voor keramische tuintegels: Aqua Color Joints, Aqua Color Ceramic Joints, Gator XP G2 Sand en Gator Tile Sand. Hieronder zijn de eigenschappen van ons assortiment voegmiddelen uiteengezet en wanneer welk voegmiddel gebruikt dient te worden. Download ons voegadvies voor een snel overzicht van de te-gebruiken voegmiddelen per toepassing.

Bereken eenvoudig hoeveel voegzand u nodig heeft!

Bereken het verbruik van één of meerdere voegmiddelen uit ons assortiment met de handige calculator.

Meer informatie over de voegmiddelen van MBI

Aqua Color Joints Voegmiddel

Of kies in plaats van MBI Onkruidvrij Voegzand voor een harde voeg. Speciaal hiervoor heeft MBI het hoogwaardige Aqua Color Joints opgenomen in het assortiment. Deze voegen zijn hard, spoelen niet uit en zijn bijzonder onkruidwerend. De voegen blijven enigszins flexibel zodat ze niet snel scheuren. Dit voegmiddel wordt geadviseerd voor alle typen tegels, maar in het bijzonder voor keramiek en GeoCeramica®. Leverbaar in allerlei mooie effen kleuren, zoals basalt (zwart), steengrijs en neutraal (zandkleur). Let op: Aqua Color Joints voor het beste resultaat gebruiken op een goed gestabiliseerde ondergrond.

Aqua Color Ceramic Joints Voegmiddel

Specifiek voor extra smalle voegen en bij uitstek geschikt voor gebruik van keramiek. Door de extra fijne korrel en met toevoeging van water, vlijt dit voegmiddel zo in smalle voegen. Leverbaar in maar liefst vier kleuren, zodat er altijd een kleur is die bij uw tegel past! Ook Aqua Color Ceramic Joints is het beste te gebruiken op een gestabiliseerde ondergrond/drainagemortel.

Kleuren Aqua Color (Ceramic) Joints

Aqua Color Ceramic Joints, kleur basalt

Aqua Color Ceramic Joints, kleur black

Aqua Color Ceramic Joints, kleur dark grey

Aqua Color Ceramic Joints, kleur light grey

Aqua Color Joints, kleur basalt

Aqua Color Joints, kleur steengrijs

Aqua Color Joints, kleur neutraal

Gator XP G2 Voegzand

Een semi-harde voeg op basis van polymeren. Voegen is eenvoudig: op droge bestrating invegen, verdichten, bewateren en klaar! Dit voegmiddel is al toe te passen bij voegen van 2 mm en wordt heel veel gebruikt bij gebakken klinkers, maar is geschikt voor vrijwel alle soorten tegels, waaronder keramische tegels. Door de waterdoorlatende werking is deze voegmiddel het beste te gebruiken indien de keramische tegels op een drainagemortel (gestabiliseerde ondergrond) gelegd zijn.

Gator XP G2

 

 

Gator Tile Voegzand

Indien de ondergrond niet drainerend is, dan kan Gator Tile Sand gebruikt worden. Deze is water afsluitend, maar heeft verder dezelfde werking als Gator XP G2. Bovendien is de Gator Tile speciaal ontwikkeld voor keramische tegels en is vanwege de zeer fijne korrel erg geschikt voor smalle voegen. Ook kan dit voegmiddel in combinatie met het OXXOBASE systeem gebruikt worden. Zowel Gator XP G2 als Gator Tile zijn leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, ivoor en beige.

Voegmiddel keramische tuintegels

Brochure verwerkingsadvies Keramiek

Raadpleeg dit handige naslagwerk voor het verwerken van keramische tuintegels, van ondergrond opbouw tot het voegen en onderhouden van de keramische tuintegels.

Neem Contact met ons op.

Vragen over voegmiddel keramische tuintegels? Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Kijk voor veelgestelde vragen in onze uitgebreide kennisbank of vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden