MBI voor tuin

Voegmiddel keramische tuintegels

Voegmiddel keramische tuintegels - welke gebruik ik wanneer?

Tegels voegen is de oplossing voor een mooi en langdurig onkruidvrij terras. MBI heeft de ideale voegmiddelen voor als je keramische tegels buiten gaat toepassen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er altijd een kleur is die past bij jouw keramische tegels. Ons assortiment omvat een aantal voegmiddelen die uiterst geschikt zijn voor keramische tuintegels: AquaColor Joints, Gator XP G2 Sand en Gator Tile Sand. Hieronder zijn de eigenschappen van ons assortiment voegmiddelen uiteengezet en wanneer welk voegmiddel gebruikt dient te worden. Download ons voegadvies voor een snel overzicht van de te-gebruiken voegmiddelen per toepassing.

Bereken eenvoudig hoeveel voegzand je nodig hebt!

Bereken het verbruik van één of meerdere voegmiddelen uit ons assortiment met de handige calculator.

Meer informatie over de voegmiddelen van MBI

AquaColor Joints Voegmiddel

Of kies in plaats van MBI Onkruidvrij Voegzand voor een harde voeg. Speciaal hiervoor heeft MBI het hoogwaardige AquaColor Joints opgenomen in het assortiment. Deze voegen zijn hard, spoelen niet uit en zijn bijzonder onkruidwerend. De voegen blijven enigszins flexibel zodat ze niet snel scheuren. Dit voegmiddel wordt geadviseerd voor alle typen tegels, maar in het bijzonder voor keramiek, GeoProArte® en GeoCeramica®. Leverbaar in zes verschillende kleuren, zoals neutraal (zandkleur), steengrijs, basalt, lichtgrijs, donkergrijs en zwart. Let op: AquaColor Joints voor het beste resultaat gebruiken op een goed gestabiliseerde ondergrond.

AquaColor Joints 2Drive

AquaColor Joints 2Drive voegmortel op basis van epoxyhars is geschikt voor verkeersbelasting met voertuigen tot 3,5 ton. De voegmortel is enigszins waterdoorlatend en geschikt voor alle designs van GeoCeramica® in 6 en 8 cm dikte, GeoProArte®, StoneLine voegstenen en overige bestrating bij >5 mm voegbreedte. Let op: AquaColor Joints (2Drive) voor het beste resultaat gebruiken op een goed gestabiliseerde ondergrond. In verband met de geringe waterdoorlatendheid dient dit voegmiddel toegepast te worden op een drainerende ondergrond. Wordt nat verwerkt en is zelfverdichtend.

Kleuren Aqua Color Joints

AquaColor Joints, kleur Neutraal

AquaColor Joints, kleur Steengrijs

AquaColor Joints, kleur Basalt

AquaColor Joints, kleur Lichtgrijs

AquaColor Joints, kleur Donkergrijs

AquaColor Joints, kleur Zwart

AquaColor Joints 2Drive, kleur Neutraal

AquaColor Joints 2Drive, kleur Steengrijs

AquaColor Joints 2Drive, kleur Basalt

Gator XP G2 Voegzand

Een semi-harde voeg op basis van polymeren. Voegen is eenvoudig: op droge bestrating invegen, verdichten, bewateren en klaar! Dit voegmiddel is al toe te passen bij voegen van 2 mm en wordt heel veel gebruikt bij gebakken klinkers, maar is geschikt voor vrijwel alle soorten tegels, waaronder keramische tegels. Door de waterdoorlatende werking is deze voegmiddel het beste te gebruiken indien de keramische tegels op een drainagemortel (gestabiliseerde ondergrond) gelegd zijn.

Gator XP G2

 

 

Gator Tile Voegzand

Indien de ondergrond niet drainerend is, dan kan Gator Tile Sand gebruikt worden. Deze is water afsluitend, maar heeft verder dezelfde werking als Gator XP G2. Bovendien is de Gator Tile speciaal ontwikkeld voor keramische tegels en is vanwege de zeer fijne korrel erg geschikt voor smalle voegen. Ook kan dit voegmiddel in combinatie met het OXXOBASE systeem gebruikt worden. Zowel Gator XP G2 als Gator Tile zijn leverbaar in 4 kleuren: zwart, antraciet, ivoor en beige.

Voegmiddel keramische tuintegels

Brochure verwerkingsadvies Keramiek

Raadpleeg dit handige naslagwerk voor het verwerken van keramische tuintegels, van ondergrond opbouw tot het voegen en onderhouden van de keramische tuintegels.

Neem Contact met ons op.

Vragen over voegmiddel keramische tuintegels? Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij je naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Kijk voor veelgestelde vragen in onze uitgebreide kennisbank of vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact