MBI voor Tuin

Verwerking GeoCeramica® op tegeldragers

Grootformaat tegels leggen op tegeldragers

GeoCeramica® is uitermate geschikt op toe te passen op verstelbare tegeldragers. Voor toepassing bij particuliere terrassen is voor GeoCeramica® een dikte van 4 cm ruim voldoende. Indien het een werk betreft met professionele belasting (hotels, restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, etc.) is een minimale dikte van 6 cm vereist. Keramische plavuizen van 1 cm zijn absoluut niet geschikt voor de verwerking op tegeldragers, deze zijn te dun.

MBI levert verstelbare tegeldragers in verschillende hoogtes

Bij een tegel van 60x60x4 cm is ondersteuning op de 4 hoeken voldoende. Bij rechthoekige tegels is extra ondersteuning onder de langste zijden een must. Indien er een halfsteens verwerking is, gebeurt dit automatisch. Bij grotere tegels (80×80 en 100×100 cm) dienen zowel de lange zijden extra ondersteund te worden alsook een extra steun in de midden. De vrije overspanning is bij de 80×80 cm dan nooit groter dan 40 cm en bij 100×100 cm nooit groter dan 50 cm. Onderstaand een bovenaanzicht van de grootformaat tegels met dragers zoals het toegepast dient te worden.

Brochure Verwerkingsboek tegels

Raadpleeg dit handige naslagwerk voor een (traditionele) verwerking van GeoCeramica® en betontegels.

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden