MBI voor Tuin

Verwerking op tegeldragers

Op een dakterras gebruik je altijd tegeldragers

Dakterras tegels

Er bestaat niet zoiets als speciale dakterras tegels. In principe zijn de meeste tegels geschikt voor op een dakterras. Als de dikte (draagkracht) maar voldoende is. Dit heeft te maken met het feit dat de tegels bij voorkeur worden gelegd op verstelbare tegeldragers (en dus alleen op de hoeken of het midden ondersteund wordt).

GeoCeramica® sierbestrating

GeoCeramica® is uitermate geschikt op toe te passen op verstelbare tegeldragers. Voor toepassing op particulier dakterras is een dikte van 4 cm ruim voldoende. Indien het een dakterras betreft met professionele belasting (hotels, restaurants, winkelcentra, ziekenhuizen, etc.) is een minimale dikte van 6 cm vereist. Let op, de keramische plavuizen van 1 cm zijn absoluut niet geschikt als dakterras tegels, deze zijn te dun.

Keramische tegels Mirage of Triagres

Keramische tegels zijn ook zeer goed geschikt als dakterras tegel. Let wel op dat je voor een ‘buitentegel’ kiest in verband met de glijweerstand. Een sterke en robuust tegel hiervoor is 3cm, bijvoorbeeld Triagres.

Kies altijd verstelbare tegeldragers

Voor een balkon of dakterras gebruik je altijd tegeldragers. Zo kan het vocht onder de tegels goed weglopen. Let wel op dat de tegeldragers verstelbaar zijn. Er zijn namelijk altijd oneffenheden die geëgaliseerd moeten worden, het dak is nooit 100% vlak. Dat gaat niet met de tegels, daarvoor zijn echt de tegeldragers nodig.

Ondersteuning van dakterras tegels

Bij een tegel van 60×60 cm is ondersteuning op de 4 hoeken voldoende. Bij rechthoekige tegels is extra ondersteuning onder de langste zijden een must. Indien er een halfsteens verwerking is, gebeurt dit automatisch. Bij grotere tegels (80×80 en 100×100 cm) dienen zowel de lange zijden extra ondersteund te worden alsook een extra steun in de midden. De vrije overspanning is bij de 80x80cm dan nooit groter dan 40cm en bij 100×100 cm nooit groter dan 50cm. Onderstaand een bovenaanzicht van de grootformaat tegels met dragers zoals het toegepast dient te worden.

tegel voor dakterras

Naslagwerk Aanleg tegels in de tuin

Raadpleeg dit handige naslagwerk voor een (traditionele) verwerking van GeoCeramica® en betontegels.

Neem Contact met ons op.

Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij je naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kun je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact