MBI voor tuin

Tuintegels schoonmaken

Schoonmaken en onderhoud van uw terras

Tuintegels schoonmaken

Het is heerlijk weer en u wilt natuurlijk ook lekker een terrasje thuis pakken! Na de winter verdient dit wel een goede schoonmaakbeurt. Hoe u uw terras moet schoonmaken hangt wel af van het materiaal van de tegels of stenen. Als u keramische tuintegels heeft dan is een sopje meestal voldoende. Is uw terras voorzien van een ander type tuintegel? Dan is het erg belangrijk dit jaarlijks goed schoon te maken, zo houdt u uw terras in topconditie.

GeoSteen® tegels

Onze GeoSteen® sierbestrating is voorzien van Protection Plus bescherming. Hierdoor zijn onze tuintegels beter bestand tegen het indringen van verontreiniging en vervuiling. Bovendien blijft de kleurechte toplaag hierdoor jarenlang haar mooie kleur behouden! Maar het is wel belangrijk dat u de tegels regelmatig schoonhoudt.

 

Schoon water

Het klinkt heel simpel, maar het beste maakt u uw terras schoon met water en eventueel een zacht reinigingsmiddel. Agressieve reinigingsmiddelen kunnen uw terras schade toe brengen en raden wij altijd af. Heb je echt specifieke, lastige vlekken dan raden wij de producten uit de Lithofin range aan.

Maak gebruik van een roterende opzetborstel

Boenen zijn wij ook geen fan van dus de hogedruk reiniger is een uitkomst. Het gebruik van de hogedruk spuit direct op de tegels raden wij af. De druk kan te hoog zijn en juist daardoor beschadigt u de toplaag. Dat is voor het oog onzichtbaar maar minuscule gaatjes zorgen ervoor dat algen zich juist beter kunnen hechten. Een roterende opzetborstel is vele malen vriendelijker voor de GeoSteen® tuintegels. En het bijkomend voordeel is ook dat u met een roterende opzetborstel de voegen spaart.

Hardnekkige groenaanslag

Helemaal voorkomen van groenaanslag is onmogelijk, alles wat buiten ligt krijgt te maken met natuurlijke vervuiling. Om hardnekkige groenaanslag te verwijderen zijn er diverse schoonmaakmiddelen te verkrijgen met speciale stof wat groenaanslag aanpakt. Geëigende schoonmaakmiddelen tegen groenaanslag zijn verkrijgbaar bij de vakhandel. Deze middelen zijn algdodend maar verder volkomen veilig.

Agressieve middelen zoals azijn, chloor en andere middelen worden afgeraden om de tuintegels mee schoon te maken of om vlekken te verwijderen. Agressieve middelen zijn ook niet veilig voor het milieu.

Zonnig en droog weer

Voor de meeste reinigingsmiddelen om tuintegels te ontdoen van groenaanslag is het advies om de reiniging toe te passen bij droog en zonnig weer. Bij voorkeur als er de komende dagen geen regen is voorspeld. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaakmiddel goed kan intrekken en de alg volledig afgestorven is. Als de behandeling niet goed is uitgevoerd kan het alg snel weer terugkomen.

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact