MBI voor tuin

Bloembak

Creëer een speels effect in de tuin

Bloembak maken

Een tuinmuurtje, verhoogde border(s)(randen) of een bloembak maken? Je hebt je favoriete bloemen of juist een bijzondere boom die je een mooie plek wilt geven, maar waar zet je het in? Met onze stapelblokken kan je een eigen bloembak ontwerpen naar keuze. En dat is heel eenvoudig! In ons assortiment hebben wij hiervoor diversstapel- en patioblokken. Met onze stapel- en patioblokken kun je naar hartenlust experimenteren door ze af te stemmen naar je smaak of naar het doel. Zo wilden deze bewoners uit Sint-Oedenrode een hele specifieke afmeting. En hoe fijn is het dan, als je een eigen formaat kunt samenstellen? Vanwege de diverse varianten zijn heel veel combinaties mogelijk.

 

Creëer een speels effect 

Een bloembak geeft hoogteverschil en een speels effect in de tuin. Het geeft meer diepte en het maakt het geheel natuurlijk helemaal af. Hou je van een wat strakkere bloembak, juist landelijk en verouderd of liever een met een modern 3D-effectWij hebben het allemaal!  

Het hele jaar door

Het verspringen van de stenen zorgt voor een speels effect en maakt het geheel steviger. Stapel de blokken nooit recht op elkaar voor de beste versteviging. Er zijn ook speciale hoekelementen met dezelfde oppervlakte, zo krijg je dus niet de afgezaagde stukken. Een eigen bloembak maken is dus eenvoudig, maar een vakman blijft de expert. Met onze Steenmeesterlijm zitten de stenen direct goed vastgelijmd aan elkaar en blijft de bloembak het hele jaar door goed staan. 

TIJD OM OP TE FLEUREN

Bloemen, siergras of een bijzondere boom

De bloembak is klaar, dan is het tijd om deze te vullen met wat jij erin wilt hebben staan. Dat kan variëren van leuke gekleurde bloemetjes tot aan siergras of een bijzondere boom. Zorg er wel voor dat de lijm de kans heeft gehad om te drogen voordat de bak gevuld wordt met zand.  

Op de rechterfoto is de bloembak van de bewoners uit Sint-Oedenrode te zien. Vanwege een raam dat op 45 cm boven de grond zat, wilden de bewoners een lagere bloembak die onder het raam uitkwam. Er is gekozen voor strakke patioblokken in de kleur antraciet en in het formaat 60x12x10 cm. Met 12 cm hoge stapelblokken kom het mooi uit op 36 cm, zodat het perfect onder het raam uitkomt. Dit zorgt voor een speels effect van binnen naar buiten! Opgevuld met een groene Japanse esdoorn en Japans bloedgras, wat zorgt voor een gaaf contrast.

 

Eenvoudig een bloembak maken

Met MBI Steenmeesterlijm kan je direct aan de slag

Steenlijm voor beton, baksteen en keramiek

  • Muurtjes
  • Borders
  • Bloembakken
  • Vijvers
  • Grondkering
  • Keramische tegels verlijmen op drainagemortel

Lijmen is sneller en eenvoudiger dan metselen

Wil je al jaren een muurtje in jouw tuin, maar zie je op tegen het werk? Niet nodig. Dankzij onze speciale MBI Steenmeesterlijm is metselen niet nodig. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor het gebruik in ons Nederlandse klimaat, omdat de omstandigheden in onze tuin nooit ideaal zijn. Met deze Steenmeesterlijm lijm je eenvoudig allerlei soorten tegels en stenen. Het is ook te gebruiken als hechtlijm bij het verwerken van keramische tegels op een drainerend mortelbed. Als enige toevoeging heb je water nodig, even mengen en het is gebruiksklaar. De Steenmeesterlijm is geschikt voor beton, baksteen en keramiek. Voor zowel binnen- als buitengebruik.

Hoeveel Steenmeesterlijm heb je nodig?

In halfsteens verband heb je ongeveer 5 kg per m2 nodig. Dit is altijd afhankelijk van de afmeting van de gekozen elementen en de gebruikte laagdikte. De laagdikte is afhankelijk van het gewenste resultaat. De laagdikte kan variëren van min. 2 tot max. 6 mm.

STENEN VOOR EEN BLOEMBAK

Stapelblokken

Bijna elke tuin heeft wel een bloembak, border of tuinmuurtje. Hiervoor heb je stapelblokken nodig. Je kan kiezen uit blokken met een strakke afwerking of een verouderde afwerking. Stapelblokken zijn eenvoudig in de verwerking. Open de webcatalogus voor een overzicht van MBI stapelblokken en muurelementen.

Hoekblok

Een muurtje maak je in wildverband. Dit is niet alleen mooier, maar ook steviger. Dat betekent wel dat je zaagwerk hebt. Voor sommige series zijn hoekblokken beschikbaar. Dat is wel zo gemakkelijk!

Neem Contact met ons op.

Om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer jouw MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kan je ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact