MBI voor tuin

De beste tuintegel

HET BESTE VOOR BUITEN

GeoCeramica®

Als Nederlandse Steenmeesters zijn wij trots op onze uitvinding die inmiddels ook wereldwijd verkocht wordt, tot aan Amerika aan toe! Onze aard is bescheiden, toch willen wij je eens graag uitleggen waarom deze tuintegel 10 x beter is dan alternatieven. De beste keus om zorgeloos te genieten van jouw terras.

Reddot Design Award 2017

10 keer beter

 1. Uitsluitend hoogwaardig Italiaanse keramiek.
 2. Duurzaam geproduceerde tuintegel.
 3. GeoCeramica® is geschikt voor iedere ondergrond.
 4. Grote keuze in kleuren en formaten.
 5. Een totaal systeemoplossing.
 6. Een stroef en veilig oppervlak.
 7. Geschikt voor alle typen voegmiddel.
 8. Snelle verwerking ten opzichte van gewone keramiek.
 9. Veel minder risico met zagen en leggen ten opzichte van keramiek.
 10. Eenvoudig te herstellen bij verzakkingen.

1. HOOGWAARDIGE TOPLAAG

Het beste keramiek

Met de nadruk op hoogwaardig keramiek en fijn porselein, gaan we verder dan slechts geografische aanduidingen. Dit streven naar kwaliteit omvat een reeks universeel erkende waarden, waaronder vakmanschap, designleiderschap, innovatie en duurzaamheid. Bij MBI hebben we bewust gekozen om uitsluitend samen te werken met toonaangevende fabrikanten van over de hele wereld, die deze waarden hoog in het vaandel dragen. Deze samenwerking resulteert in producten die niet alleen uitblinken in functionele eigenschappen, maar ook getuigen van een oogstrelend design.

2. DUURZAAM GEPRODUCEERD

Duurzame toplaag van 10mm

Uniek aan GeoCeramica® is de keramische toplaag van 10mm. Voor 10mm is minder grondstof nodig dan voor 20mm of 30mm keramiek. Dus er hoeft ook veel minder grondstof over de weg verplaatst te worden.

Tel daarbij op dat dunne keramische tegels veel minder lang verhit hoeven te worden om hun hardheid te verkrijgen. Dit reduceert een enorme hoeveelheid in CO2-uitstoot.

Last but not least kan er ook, vergeleken met dikker keramiek, meer volume in één container vervoerd worden naar Nederland. Ook dit minimaliseert CO2-uitstoot door internationaal transport.

 

Duurzaam kernbeton

Het dragende kernbeton – de Stabikorn®  fundering – wordt van een hoog percentage herwinbare en circulaire grondstoffen gemaakt. Daarnaast verbruiken we minder verpakkingsmateriaal én dragen wij ook zorg voor  Nederlandse werkgelegenheid.

Volledig geproduceerd op windenergie

MBI heeft het productieproces verregaand vergroend, zo draaien al onze fabrieken op zon- en windenergie van onze eigen zonnedaken en windturbines.

3. VOOR IEDERE ONDERGROND

Hoge draagkracht, breuklast en stabiliteit

GeoCeramica® met een dikte van 40mm heeft meer dan voldoende draagkracht en breuklast voor normaal gebruik als terras in voor- en achtertuin. Het grote voordeel is dat deze tuintegel daadwerkelijk op een afgewerkt zandbed gelegd kan worden. De tegels liggen stabiel in het zand en door de geïntegreerde afstandhouders worden de tegels beschermd tegen wrijving en stoten met elkaar. Als bijkomend voordeel liggen ze hierdoor ook goed in verband en hebben geen ruimte om te gaan ‘lopen’. Voor een oprit adviseren wij een dikte van 60mm. Het op- en afrijden van de auto gaat meestal ook met draaibewegingen gepaard. Met een te dunne tegel is het risico van wegduwen van de tegels te groot.

“Keramische tuintegel met geïntegreerde fundering”

4. ZEER GROTE KEUZE IN DESIGNS, KLEUREN EN FORMATEN.

 • Beton
 • Natuursteen
 • Staal
 • Hout
 • Quartz
 • Marmer
 • Decoratief 

5. EEN TOTAAL SYSTEEM

Voor iedere toepassing

GeoCeramica® is verkrijgbaar in verschillende diktes (4/6/8cm). Voor iedere toepassing bieden wij de juiste oplossing. De dikte is afhankelijk van het gebruik en de dagelijkse belasting. Heel erg leuk is dat de tegel ook in 1cm verkrijgbaar is. Zo kan ook binnen of op een galerij doorgelegd worden met dezelfde tegel.

Traptreden en elementen

Complementair aan jouw GeoCeramica® terrastegels is het ook mogelijk een trap in dezelfde afwerking te realiseren. Of een verfijnde zwembadrand of vijverrand.

in-lite ready

En als je 24/7 van je tuin wilt genieten dan kies je natuurlijk ook voor tuinverlichting! MBI werkt samen met in-lite en het is dan ook mogelijk om jouw tegels te bestellen met voorgeboorde uitsparingen zodat de verlichting perfect geïntegreerd is.

6. LOOPVEILIGHEID

Een stroef en veilig oppervlak

Een tegeloppervlak moet veilig beloopbaar zijn onder verschillende (weers)omstandigheden. Daarvoor zijn er wereldwijd normen opgesteld. Dit wordt aangegeven met een R-waarde en die refereren aan testen. De waardes die gebruikt worden lopen van 8 tot 12. Hoe hoger het getal, hoe stroever het oppervlak. GeoCeramica® heeft minimaal stroefheidswaarde R11. Er zijn zelfs varianten (serie Fiordi) verkrijgbaar in R12. R11 wordt ook gebruikt als standaard voor keukens en natte ruimtes zoals douche en spa’s.

Omdat de keramische tegels exclusief voor GeoCeramica® worden geproduceerd kunnen wij ook waarborgen dat de tegels aan de gewenste vereisten voldoen. Dat geldt overigens niet alleen voor stroefheid maar voor alle kwaliteitseisen.

7. MOOIE VOEGEN

Geschikt voor elke type voegmiddel

Als je kiest voor de beste tuintegel, dan kies je dit waarschijnlijk ook vanwege het gebruiksgemak. Dan hoort daar ook het juiste type voegmiddel bij. GeoCeramica® is op iedere ondergrond te verwerken en daarbij geschikt voor ieder type, bijpassend voegmiddel. Voor langdurig mooie voegen! Mits je natuurlijk het juiste type voegmiddel kiest.

Onkruidvrije voegen

De trend van dit moment is harde, waterdoorlatende voegen. De harsgebonden of polymeervoeg. Een ideale voeg voor GeoCeramica® want dit voegmiddel hecht vele malen beter dan op een volledige keramische tuintegel. Kans op uitlopen of uitvriezen is hierdoor minimaal.

8. EENVOUDIGE VERWERKING

Het aanbod van tuintegels is groot en onder te verdelen in de drie noemers: beton, keramiek en natuursteen. Elke categorie gaat gepaard met een eigen verwerkingsmethode. Beton heeft (nog steeds) het grootste marktaandeel, mede vanwege de relatief eenvoudige verwerkingsmethode. Keramische tegels winnen al jaar na jaar terrein op natuursteen vanwege de gebruiksvoordelen. Deze tegels hebben echter als nadeel dat er een arbeidsintensieve, en dus dure, fundering moet worden aangelegd. Ook is keramiek (2 en 3 cm) niet geschikt voor iedere bodemsoort in Nederland. De combinatie tussen een betontegel en keramiek is dus de ideale oplossing!

‘De eenvoudig te leggen keramische buitentegel’

9. MINDER VERWERKINGSRISICO

Beter zagen en beschadigingsvrij leggen

Bij een terras moet je altijd rekening houden met een percentage zaagverlies. De verwerker heeft hierin een belangrijke taak. Eén van de nadelen van keramiek is dat het lastig te zagen is. Hoe dikker het keramiek het moeilijker dit wordt. Met grote kans op beschadigde randen. GeoCeramica® laat zit makkelijker zagen dan vol keramiek. Helemaal met onze speciale zaagbladen TileMaster. Dus ook jouw verwerker doe je een plezier!

Keramiek is keihard en weinig kan dit materiaal beschadigen. Er is wel een gevoelige kant aan deze tuintegel en dat zijn de randen. Als twee tegels tegen elkaar stoten is de kans groot dat er een stukje afbreekt. Dit is een risico bij het leggen. Ook hier hebben wij aan gedacht. De geïntegreerde afstandhouders zorgen tijdens het leggen dat de tegels niet tegen elkaar kunnen stoten én na het leggen houdt het afstand tussen de tegels.

10. EENVOUDIGE NAZORG

Ontwikkeld in Nederland, voor Nederlandse bodem

Wij noemen Nederland niet voor niets ook wel ‘polderland’. Een groot gedeelte van ons land heeft te maken met verzakkende ondergrond. Wil je dan een vol keramiek tegel die je op een vaste cementfundering moet leggen? Nee toch?! Je ontkomt namelijk op sommige plekken bijna niet aan verzakkingen. GeoCeramica® kun je makkelijk opnemen en weer herstraten. Want de lange levensduur van de toplaag maakt dat je jarenlang van het terras kunt genieten. Een keer herstraten is de kostenpost niet!

‘Een verantwoorde investering’

 

NIEUW GROOT, GROTER, GROOTST. FORMAAT 100X100CM. EEN SUPERTEGEL IN ALLE OPZICHTEN.

Onze Queen Size formaat van 100x100cm. Voor een zorgeloos terras! Deze grote tuintegels verkrijgbaar bij jouw MBI dealer.

Bekijk de Collectie in onze GeoCeramica® brochure

Bekijk onze hele collectie sierbestrating in de tuincatalogus. Een gedrukt exemplaar kun je gratis afhalen bij één van onze dealers.
Contact