MBI voor tuin

Maak van je dakterras een eyecatcher

Maak jouw dakterras een eyecatcher

Uitnodigend dakterras 

De bewoners van dit Amsterdamse appartement waren de grijze betonstenen op het dakterras helemaal zat. Het nodigde niet echt uit om buiten te gaan zitten. De tegels lagen allemaal schots en scheef en eigenlijk was het hen een doorn in het oog. Na inventariseren van de mogelijkheden kwamen ze uit op een spectaculaire kleur die ook nog mooi bij de tegels binnen paste: keramische tegels (2 cm dik) in combinatie met tegeldragers. Hiermee hebben ze de volledige woning opgewaardeerd en het hele huis ziet er netter uit.

 

Hoe hebben ze dit gedaan? 

De bewoners mijmerden wel vaker over wat er allemaal met het dakterras zou kunnen maar hadden eigenlijk niet zo’n idee tot ze de stoute schoenen aantrokken en een MBI dealer bezochten. Daar bleek dat de saaie betonstenen vrij eenvoudig vervangen konden worden door keramische tegels in 2 cm dik. De constructie kon dit makkelijk dragen, ook gezien er nu 4 cm dikke betontegels lagen. Ze waren aangenaam verrast dat er zelfs een kleur was die aansloot bij de keramische binnentegels! Zo konden ze de huiskamer als het ware verlengen naar buiten. Na het kiezen van hun favoriete kleur gingen ze aan de slag.  

dakterras, tegeldrager, verwerking keramische tegel 2 cm dik

De werkzaamheden

Voor het afvoeren van de tegels hebben ze familie ingeschakeld. Het was niet ingewikkeld maar wel even zweten: die zware betontegels moesten twee trappen naar beneden gedragen worden. Het aanvoeren van de keramische tegels ging ze een stuk eenvoudiger af, aangezien deze veel lichter van gewicht zijn. Dat voelde al als winst! Vervolgens heeft de hovenier, die werd aanbevolen door de MBI dealer, het volledige terras keurig gesteld op dakdragers. De verwerking van de keramische tegels is daardoor erg eenvoudig.

Eenvoudig gebruik van tegeldragers

Keramiek is heel recht, en als je erop let dat je de juiste kwaliteit kiest, ook gerectificeerd. Maar het dak was allesbehalve recht. De betontegels lagen ook al schots en scheef maar dat hadden de bewoners al een soort van geaccepteerd. De hovenier heeft er echter schoon schip mee gemaakt bij de aanleg van het nieuwe terrasDoor op elke hoek een verstelbare tegeldrager te plaatsen met een demping matje zijn de verschillen in onderbouw niet meer zichtbaar. Ze waren verbaasd over de snelheid waarmee dit ging. Je kunt zo een tegel uit het terras lichten terwijl ze ook heel solide liggen. Erg praktisch! In vergelijk tot de poreuze betontegels zijn de keramische tegels ook nog eens heel erg onderhoudsvriendelijk! Door plantenbakken aan de randen te zetten, hebben ze gevoelsmatig meer privacy. 

Nieuwsgierig geworden? Er is genoeg keus!

Wil je weten wat er zoal te kiezen is voor keramische tegels in 2 cm dik? Wij hebben nog wel veel ideeën over wat er te kiezen is. Zie bijvoorbeeld het elegant dakterras met keramiek.

Disclaimer: deskundig advies. Over het algemeen geldt dat een installatie op tegeldragers geschikt is. Echter, welke tegel (met bijbehorende aanlegmethodiek) het beste bij jouw situatie past, is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het altijd zaak om na te gaan wat de desbetreffende constructie kan dragen en wat de onderbouw is. Deze specifieke onderdelen uit het plan van aanpak kun je het beste afstemmen met een deskundige die dit ter plekke kan beoordelen. 

    Verzenden

    Contact