MBI voor tuin

Jouw sierbestrating in de winter

Winterse omstandigheden

Vorst en sneeuw

De winters zijn niet zo heftig meer. Dat we een dik pak sneeuw hebben komt niet meer zo vaak voor en lange vorstperiode lijken ook verleden tijd. Maar mocht het wel gebeuren, dan helpen wij jou graag met tips voor je sierbestrating bij vorst en sneeuw. 

Afhankelijk van het type sierbestrating waarmee jouw terras is aangelegd, zal ook de gladheid verschillen. Sommige tuintegels worden namelijk sneller glad dan anderen. De ene tegel is nu eenmaal veel stroever dan de ander en ook kan er wezenlijk verschil in vochtopname zijn. Bij droge vorst zal, ongeacht de vochtopname van de tegel, geen verschil zijn in gladheid dan bij normale weersomstandigheden boven nul.

Overigens zijn alle MBI tegels vorstbestendig!

 

Gladheid door vorst

Bij een hoge luchtvochtigheid zullen tuintegels met een lage tot geen vochtopname (waaronder keramische tuintegels) sneller glad worden. Omdat ze geen vocht opnemen vriest het oppervlakkige vochtlaagje aan op de tegel. Voorzichtigheid is geboden!

Gladheid bestrijden

Mocht je terras glad zijn, dan kunt je het beste simpelweg zout strooien. Keramiek is ongevoelig voor zout en MBI beschermt haar betonnen sierbestrating met Protection Plus. Gebruik niet te veel en te vaak zout want dat is niet goed voor de levende organisme in de tuin!

Sneeuw ruimen

Onafhankelijk van het type sierbestrating in je tuin, in het geval van sneeuw raden wij aan om je terras en oprit uitsluitend vrij te maken met een kunststof sneeuwschuiver. Nooit een metalen of aluminium sneeuwschuiver gebruiken. Hier kunnen bramen aan zitten en deze kunnen de toplaag van je tegels lelijk beschadigen.

Neem Contact met ons op.

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer de MBI dealer je vraag niet kan beantwoorden, kunt je ten allen tijde bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen je zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

    Verzenden

    Contact