MBI voor tuin

Advies voor uw sierbestrating bij vorst en sneeuw

Het lijkt erop dat we dit jaar toch nog écht winter hebben! Het vriest en we kunnen zelfs sneeuw verwachten. Of u nu een liefhebber of tegenstander van het koude weer bent, u kunt het beste op alles voorbereid zijn. Maar wat kunt u nu precies doen als het vriest of sneeuwt in uw tuin?

Afhankelijk van het type tegel waarmee uw terras is aangelegd, zal ook de gladheid verschillen. Sommige tegels worden namelijk sneller glad dan anderen. De ene tegel is nou eenmaal veel stroever dan de ander en ook kan er wezenlijk verschil in vochtopname zijn. Bij droge vorst zal, ongeacht de vochtopname van de tegel, een stroevere tegel stroever blijven dan een gladde tegel. Bij een hogere luchtvochtigheid zullen tegels met een lage tot geen vochtopname (tegels met een goede bescherming en keramische tegels) vaak gladder worden, omdat deze nagenoeg geen vocht opnemen. Dit betekent dat er een laagje op de tegel ontstaat. In alle gevallen is een goede afwatering een absolute must. Hiermee voorkomt u dat er te veel water op de bestrating blijft liggen.

Mocht uw terras glad zijn, dan kunt u het beste simpelweg zout strooien. Nu hoeft u zich hier niet druk over te maken hierover als u tegels van MBI heeft. MBI beschermt haar betonnen sierbestrating namelijk met Protection Plus, wat de tegels o.a. vorst- en dooizoutbestendig maakt. Niet alleen de betontegels, maar alle tegels die door MBI geleverd worden zijn heel goed bestendig tegen zeer strenge vorst.

Nu hebben we in Nederland geen hele strenge winters gehad de afgelopen jaren; de Elfstedentocht werd voor het laatst in 1997 gehouden. Maar dit betekent niet dat we niet te maken hebben gehad met sneeuw. Onafhankelijk van het type tegel in uw tuin, in het geval van sneeuw raden wij aan om uw terras en oprit vrij te maken met een kunststof sneeuw schuiver. Nooit gaan schuiven met een metalen of aluminium sneeuwschuiver. Deze kunnen de toplaag van uw tegels beschadigen.

Neem Contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verwijzen wij naar ons landelijk dealernetwerk voor vragen over het assortiment, onderhoud en verwerking. Wanneer uw MBI dealer uw vraag niet kan beantwoorden, kunt u ten alle tijden bij ons terecht. Vul het formulier in en wij proberen u zo spoedig mogelijk te antwoorden. (Let op: wij verkopen niet rechtstreeks aan particulieren.)

Verzenden