Lichtgewicht terrastegels

GeoTops – De lichtgewicht terrastegels

De basis van ons assortiment terrastegels bestaat al decennia lang uit een range van 6 cm dikke betonproducten (een uitzondering daargelaten). Door deze solide basis zijn de series in 6 cm voor bijna elke toepassing geschikt. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw voor- en achtertuin én oprit met één product bestraten. Dikkere tegels zijn namelijk bestand tegen meer druk en laten zich dus overal inpassen, zelfs in een oprit. 

GeoTops GeoSteen MBI BetonHandzaam formaat – De nieuwe standaard 

Omdat niet overal sprake is van zwaar gebruik (zoals een oprit), hebben wij in 2015 de lichtgewicht terrastegel geïntroduceerd onder de verzamelnaam GeoTops. Inmiddels produceren wij het grootste gedeelte van ons assortiment op deze nieuwe standaard van 4 cm tegeldikte. Mooi in afwerking en licht in gewicht. Dus ideaal voor het aanleggen van terrassen en paden! 

Het voordeel in gewichtsbesparing is enorm en dit maakt het werk een stuk prettiger voor de doe-het-zelver, stratenmaker of hovenier.

Een dunnere tegel betekend tevens dat er minder grondstof benodigd is en daarmee een verminderd volume in aan- en afvoer. En ook de verwerkers van onze producten zijn blij met deze ontwikkeling, want naast directe milieuvoordelen is het een stuk gemakkelijker om deze tegels te leggen. Juist daarom hebben wij deze ‘Tops serie’ ontwikkeld en ook voor het nieuwe seizoen verder uitgebreid.

Kies de juiste tegeldikte

U doet er verstandig aan de tegeldikte altijd af te stemmen op het gebruik. Zo hoeft uw terras meestal geen auto te kunnen dragen. Vaak is slechts een flinke tafel het zwaarste element. Dat betekent dat u prima kunt volstaan met een lichte variant tegel. Voor dakterrassen en balkons is de ‘Tops serie’ ook ideaal. Het blijft uiteraard wel zaak om de draagkracht van uw constructie na te gaan en u daarbij goed te laten voorlichten. 

In de maattabel in onze Tuinbrochure staat duidelijk aangegeven of de tegel in 6 cm, 4 cm of mogelijk allebei verkrijgbaar is. Op uw bestelling herkent u de 4 cm tegel aan de toevoeging “Tops” aan de productnaam.

Bekijk collectie GeoSteen®

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.